Monday, November 17, 2014

CITER BALI , HARI SUKAN , KONVO : KESIBUKAN DAN KEMALASAN MELANDA LAGI !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

hohohoohoho apa khabar semua , ish2 dasyat akk nie kannnnn berjaman nak update , azam nak selalu update tu memang x dpt nak laksanakan memandangkan banyak xtvt dan kerja2 rumah yg perlu diselesaikan ... baru habis sebuk dengan amanina UPSR , kami ke BALI pula ... lepas tu sibuk dgn latihan zahrien untuk sukan sek dia , dan akhir sekali baruu aje lepas majlis Konvo Zahrien semalam huhuhu

penat , letih , sibuk , tak tentu hala ... mencari waktu utk settlekan semua dengan penuh berhemah ahhahahha , siapa kata sebagai sorang suri rumah x der kerja ahhahaha .. lucu lawak dgn steatment2 dlm FB baru2 nie .. baca aje lah rasa nak komen , komen aje ... rasanyalah now onn ramai surirumah yg dah pandai cari INCOME dari rumah kan kan kan ... so sambil uruskan anak2 ada aje kerja2 untuk menambahkan pendapatan yg mereka lakukan ...

Sesungguhnya pemilihan untuk buat kerja dari rumah ini sudah tentunya pilihan terbaik kerana masa yg sangat singkat skrg nie , dengan urusan rumahtangga , masak dan menguruskan anak2 pastinya memerlukan tumpuan dari kita sebagai IBU ... soo rasanya x der namanya ibu2 skrg x deer kerja okeh ! ahahhahah emo lak .. bukan emo sekadar bercerita dan meluahkan pendapat ... haa dalam nie pun nak cakap ahhahaha , apa nak buat terlanjur tangan menaip harus banyak nak cerita kan .. FUH ! kalau cerita semua banyak entry nie .. harus berpinor2 uolss baca kan ekekkeke

ok ... kisah akk ... pi BALI ... sbb ada org request dlm shoutbox utk kisah di BALI ... huhuhu banyak dan panjang .. sooo tak dapat nak letak semua .. mana yg penting dan perlu sahaja .. semua pic akk letak dalam FB akk , siapa yg sudi add akk ye as your friends list ;)

Penginapan pertama kami di Hawai BALI Hotel & SPA 



 santai2 kannn .. ahahha poyoo aje wajah tu , keletihan sampai BALI jam 9.30 mlm - day 1

Penginapan kedua kami di SEMINYAK HOTEL & SPA 


 Hari kedua di Persembahan Tarian Barongan BALI



Hari kedua di Royal Temple BALI







Hari Kedua di Pantai Tanah LOT , BALI




Hari ketiga kami di Pantai Kuta , Jimbaran BALI 

 

Hari ketiga kami di Hotel Swiss Berlin & SPA , BALI
  untuk GALA Dinner






haaaaaaaaaaaaa itu kisah kami , sebahagian sahaja pic nyee ... nak banyak dalam FB lah wehhh huhuhu kang uolsss pening tgk lak ;) alhamdulillah memang seronok FREE vacation macam nie , siapa nak bagi kan .. kalau gi sendiri entah bileelahhh dapat gi ekekke .. sooo syukur2 sgt bila buat Herbalife nie , semua FREE makan , minum penginapan ... seronok dan alhamdulillah sgt2 ...

tahun depan kami nak naik CRUISE ke PHUKET - KARABI - PINENG lakkk ... insyaallah doakan akk nak bawa semua ahli keluarga pula ... amin amin amin ...................

>>>>>>>>>>>

kisah sukan zahrien lak .. urmmm tak banyak , tapi adalah sikit2 pic .. sebuk melayan dia , dia main bola utk sek sbgai keeper tau ahhaha nak jadi KFCM lah katakannnn ... ngeeee layankan aje ... sukaneka sek  pun dia masuk ... biasalah pra sekolah kann ...


dan ini kisah konvo zahrien ... alhamdulillah zahrien dapat Anugerah Tokoh Sukan dan Anugerah Nilam untuk sesi Pra Sek 2014 ini ... syukur lah .. walau apa sahaja pencapaian anak2 , sebagai ibu bapa kita harus merasa bangga dan memberikan dorongan kepada mereka

kepada yang anak2 tidak berapa nak cemerlang , jangan risau dan rendah diri .. kita harus bangga kerana kita sendiri tidak tahu apakah hasil dari tuaian kita itu . Kita doakan kepada allah yg baik belaka .. insyaallahh ok ................

 


 


ok habis dah ...

skrg nie musim hujan , soo memang sejuk aje .. harap kita semua hati2 di jalan raya ye memandangkan hujan yg lebat dan jalan licin .. risau bila banyak kes kemalangan baru2 nie ... semoga kita semua diselamatkan dan dipanjangkan usia ..

oh ye .. makan pun kena ingat .. kesihatan kena jaga .. jangan hujan2 nie ashik nak makan sahaja .. banyakkan minum air masak utk elakkan rasa lapar okeh .. so jumpa lagiii
love uolsss !!




Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...