Saturday, August 23, 2014

TRAGEDI TULANG IKAN PARANG


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua


haaa see semua dapat teka dah kan .. inilah dia tulang ikan parang yang sudah menjadi igauan ngeri akk uhuhuhu ... sudah semestinya lekat tulang ikan nie semalam ... makannya dari tghari masak asam pedas ikan parang , rasanya akk dah hati2 tapi benda nak jadi jugak kan huhuhu

sekali lekat , ingatkan boleh capai dek tangan , rasa tajam dan tidak selesa tu membawa ke malam , last2 suami ajak ke kecemasan utk kuarkan . Sebab akk cuba kuarkan dengan kuis2 dengan jari tapi x lepas sampai dah ada kesan darah , risau kalau smpai luka , benda dlm tekak nie sangat sensitif , so decide utk ke hsp , biar expert yg lakukan ...

Alhamdulillah dua kali di teropong , nampak juga , kata pembantu DR tuu , tulang nie lekat dan terbenam dekat ngan tonsil akk huuhu patutlah x sampai nak kuarkan sendiri , jauh sedikit kedalam , kalau tu biasanya kita boleh kuarkan kan .. dan satu lagi tulang nie pendek dan halus , kalau besar dan panjang rasanya kita boleh tarik sendiri dengan jari kan ...

dia spry ubat bius kedlm mulut dulu , ada alat yg halus tu utk sepit bawak kuar , tulang nie lekat kat daging tonsil dlm tekak akk nie , tu agak payah sikit , 2 org sekali tlg huhuh .. syukur dpt kuarkan .. tapi sgt senang 2 kali suluh aje ..serik tuu akk nie uhuhu .. insyaallah mgkin lama sikitlah baru nak makan balik ikan parang , suami smpai x kasi beli dah , dia risau anak2 kena .. huhuhu 

jadi nak pesan kat semua juga , hati2lah kalau beli ikan parang nie specially bila ada anak2 kan .. x bagi makan kesian lak .. tapi bila bagi makan inilah risikonya
tapi kalau dah kena jangan takut2 utk ke HSP , they really expert in any situation , memang salute ngan bro hsp tuu , sangat tenang tindakan dia .. welldone !

 ok bye !



11 comments:

  1. Mesti sedap sangat makan tu, tu yang sampai lekat tulang tu..

    ReplyDelete
  2. ikan parang ni memang banyak tulang kan kak... he he he...mujur saya bukan penggemar ikan parang...

    ReplyDelete
  3. Ngerinya kak, makan sedap tang tulang yg takut tu

    ReplyDelete
  4. makku tuan..besa dan panjangnya..ngerii lak nengoknya...alhamdulilah

    ReplyDelete
  5. ya allah ngeri tgk kak, syukurlah mudah nak
    dikeluarkan

    ReplyDelete
  6. Takut tgk... hehehe apapun Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  7. Tulang ikan parang memang besar dan keras Ieda..

    ReplyDelete
  8. adui kak...alhamdulillah dah okay...saya memang ngeri sket makan ikan byk tulang ni...huhuhu

    ReplyDelete
  9. Akk sgt takut la sis mkn ikan yg tulang byk ni...kalau mak akk masak asam pedas ikan2 yg byk tlang ni,..akk sudukan kuah dia jer..ikan akk tak mkn...

    ReplyDelete
  10. TU DIA ... MMH TAK MO LA MKN .. LAGI PUN MMG TAK PENAH MKN PUN .... NGERI

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...