Wednesday, August 20, 2014

FB DIANTARA BAGUS ATAU TIDAK - Pilihan anda ??


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

nak share in yg saya jumpa dan lihat skrg di FB , fenomena apakah ??
nak tahu berapa ramai kita dapat anak hohooohoh banyak mengarut dari kenyataan .. hurmmm suke sangat dengan benda2 macam nie , mempengaruhi mental kita aje huhuhuh


kalau ini

VS 

ini ?? apa kata anda ??




"Dah betahun-tahun badan saya BESAR. Boleh ke nak ubah?"
------------------------------
Jawapan saya: 

Boleh! Ikut je step2 mudah yang saya lakukan ni.
Step 1: Letakkan matlamat. What is your wellness goal? Nak turun berat badan? Kenapa? Tuliskan matlamat anda di atas kertas & tampal kat tempat yang boleh selalu dilihat.

Step 2: Cari ILMU yang BETUL. Belajar dengan orang yang dah berjaya melakukannya. Faham konsep sains & matematik turun berat badan. Kene tahu cara pemakanan yang sesuai & senaman apa yg boleh dilakukan. Prepare minda untuk menghadapi perubahan gaya hidup.

Step 3: Mulakan dengan penuh semangat. Tak perlu tunggu2 lagi. Kekalkan momentum dengan selalu berhubung/berjumpa dengan coach anda. Sebaiknya seminggu sekali. Kalau ada support group, kawan2 yang sama nak turun berat badan lagi best. Sama2 boleh update progress & encouraging each other.

Selamat maju jaya!
Nak dapatkan meal plan PERCUMA, boleh PM saya

 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

kalau ada bentuk nasihat dan bahan ilmiah memang seronok baca dan seterusnya buat penilaian , namun semua atas diri masing2 kan .. apa2 punn penyakit FB skrg nie adalah suke melambakkan cerita2 yg tidak masuk akal , adakalanya kalau kita x der pegangan kita boleh terikut . So tepuk dada tanye selera , jari jemari diatas keyboard anda .. x suke jangan komen .. scrool aje ke bawah kann .. keatas ke ...

risau bukan ape .. anak2 lahhh .. kecik2 dah di muakan dengan benda2 dan sumber2 yg belum tentu jelas dan adakalanya tidak masuk akal , bagaimana agaknya anak2 kita menilai ... insyaallah sama2 kita pantau anak2 kita kan ;)



7 comments:

  1. Haha tu la kan kak.. mcm2..

    Hehe.e.. semestinya dgn herbalife.. ada kwn lya.mmg dia dh ketara sgt kurus lps amalkan.. tp kurus y sihat la.. bkn myeksa diri.

    ReplyDelete
  2. mmg ada yg bagus FB ni kak .. tp ada yg ampehhhhh ..

    cm zr, cz of fb dh 2 kwn jd putus kwn .. gara2 salah paham ..
    pening kepala den ..
    last2 ku pun layan gitu2 jew FB ni ..

    update tazkirah2 ..

    ReplyDelete
  3. Macam2 lah kan Kak..
    bagi saya FB ni ada pro & kontra.. terpulang pada cara kita menggunakan nya..:)

    ReplyDelete
  4. Fb temapat yang membosankan.sebab tu lepas saya share,saya tido.hehe..

    ReplyDelete
  5. Byk benda mengarut skrg ni kat fb

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum

    ditengok pd gambar tu..untuk kuruskan badan kena usaha diri sendiri

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...