Wednesday, August 20, 2014

CERITA RAYA TIDAK PERNAH HABIS - SYAWAL 2014


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

ye citer raya nie x pernah habis , syukur lah dapat berhari raya tahun 2014 dengan keadaaan sihat dan walafiat , paling seronok bila dapat penuh terawih ( kecuali time TUT .. ) ... haa kan ... memang seronok sangat2 yelah anak2 dah besar , so mereka dah semakin paham dan tidak risau nak ditinggalkan . Tahun nie puasa dapat bawa bersama - sama zahrien , satu2nya anak teruna akk , alhamdulillah tapi x lah penuh macam puasa dia tahun ini .. alhamdulillah PENUH sama seperti TAHUN LEPAS ... syukur

mana tidak nyee cikgu naik risau , dia ke sek dengan melompat sana sini .. haaa kan kawan2 dia siap kul 22 tgh dah berbuka .. ahhahahah zahrien kan ... tahun ini juga adalah tahun pertama anak2 akk  
1 FAMILY berbuka dan bersahur dengan SHAKE tau ! ... seronok sangat moment2 tuu , anak2 x ngadu rasa lapar pun malah mereka sentiasa kelihatan COOL sehingga waktu berbuka dengan kuih muih sahaja .
Lepas terawih barulah akk masak hidangan lengkap utk anak2 .. alhamdulillah seronok x yah cakap lah situasi tu , sampai ayah akk tanye " aik .... x der juadah berbuka ke ?? " ahahha tahun nie dengan ayah2 akk sekali shake berbuka dan sahur ... jadi memang bertenagalah bila berTARAWIH ni

salah satu juadah berBUKA di bulan ramadhan yg lepas .. x ingat hari apa .. juadah ini hanya dihidangkan selepas terawih sahaja .. bukan main anak2 suke , specially zahrien ....

Kalau cerita pasal menu memang penuh entry dengan pic juadah kan , sooo x mo lah letak ekekke , nanti mood uolss lari lak .. kisah raya macam biasa bagi akk sekeluarga , dan sekarang pun masih lagi didalam SYAWAL kan ... kita masih ada berbaki lebih kurang 5-6 syawal lagi ... sure banyak OH , disini ada aje , cuma akk kalau boleh malas nak pergi , yelah hanya sekadar makan ahhahahah ... kalau sedara mara pun lepas makan terus balik , memang x sempat nak berbual2 ...

 last week akk DINNER disini utk RAYA 6 akk dan suami , alhamdulillah seronok sbb dah lama x pekena TOSEI uu ! ... seronok sbb ramai2 kan .. semua ada , ayah umi dan nenda !

dan ini pula pic anak2 dan anak saudara yg dah pandai SELFIE ! aduhaiii ini masa kak long akk belanja dinner , nak jamu raya dirumahnya dia x buat persiapan , soo kami ke Anjung Selera Cafe & Restaurant di Peramu nie ... not bad ... ashik duk tgk anak2 berSELFIE adehhhhh .. ikut lah nakkk ! janji happy  


last sekali pic akk hahahhaha penyakit SELFIE nie dah lama jangkit ngan akk , cuma skrg nie kena kurangkan sbb risau kan .. nak2 kalau letak dlm FB , risau org salah ertikan dan buat yg x baik aje kat gambar kiteee huhuhu ... ini diberitahu oleh salah seorang ustaz , sbb ada kes kena BUATAN orang dengan pic diambil dari FB .. hoohohohoh subhanallah kena hati2 skrg nie ( macam2 hal , macam2 kes ! )

zaman skrg , manusia semua dah banyak hilang pertimbangan dengan ceteknya ilmu agama dan jahilnya hukum hakam .. harap kita dijauhkan dari bala dan bencana dugaan besar dari allah , memang kita kuat tapi kita manusia biasa , sentiasa berhati2 ... insyaallah semoga apa yg kita lakukan tidak menyimpang dari jalan allah ... ok2 ..... dah x tahu nak citer apa2 ... semua kena jaga diri baik2 .. akk nak BW pula

seee ya !

LOVE YA !


8 comments:

  1. AS salam kak. Lama menyepi. Selamat kembali...hehehe...

    Lapar plak tgk makanan tu ☺

    ReplyDelete
  2. skrg ni mmg trend selfie kak.. hihi..meriah sahur & berbuka tu..makanan pun menyelerakan.. :)

    ReplyDelete
  3. uish lepas terawih baru masak? kalo sy mlm2 dah tak lalu nk mkn..hehe. puasa haritu masa buka je mkn lps tu mmg xmkn lg.

    ReplyDelete
  4. mkn tosei ke kak...fevret tu
    sllu el mkn 2 keping hahah tu pun x nah cukup ekeke tp tosei xdelah mengemukan kan kak hehe

    ReplyDelete
  5. semua ornag suka selfiekan?
    mcm saya selfie simpan sndiri jek..
    memang takdela saje nak letak kt fb kan??

    sekali sekala selfie tu letak kt fb ok kot..hehehe

    ReplyDelete
  6. sama2 kita hati2 kak dalam ber selfie ni ya...

    ReplyDelete
  7. kak....dh lama x nmpk akak..memang slim sgt nampak ni...huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...