Friday, April 18, 2014

BILA SEMUA DAH JADI ANAK DARA ! - cake pelangi in making


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

yuhuuuuuuuuuuu , im in mood to menulis lps BW ke beberapa blog tadi , seriuss terharu sbb masih ada lagi teman2 blog yg sudi singgah ke blog akk huhuhu .. terima kasih sayang yg x terhingga , nak sebut nama ramai , soooo TQ with love tau !

ok2 .. ini cerita hujung minggu 2 minggu lepas ekkeke .. skrg sejak anak2 dara akk dah besar nie , mereka rajin cuba buat itu dan ini .. buat cake adalah kegemaran mereka , sampai bila time beli brg dapur si kakak akan ingatkan ibu dia , suh beli bahan2 terus .. amboi2 ...

kalau nak tahu serius cakap , bukan akk yg tunjuk ajar mereka .. tapi TOK UMMI mereka okeh ! akk ?? huhuhu x minat dan memang jenis rimas kalau kek2 nie .. nak makan ?? beli ajoh ! ahahhahahha , skrg anak2 dah pandai dan rajin , setakat cake biasa2 macam kek nie mereka buat lah kan .. kalau yg deko2 tuuu sowii uuuu .. semak ! ahhahahah kan , akk nie bukan jenis suke semak2 nie .. cepat rimas , soo ... mereka buat , mereka kemas sampai bersih ..

IBU tunggu makan saje .. dan komen ! ahhahahhaha


seee si kecik Amni Adriana punnn sebuk .. tgk kakak2 mereka nak godey2 dia punn nak jugak ... sampai nak termasuk dah muke dalam tuu ekekke .. aduhaiii seronok tgk gelagat mereka nie ... sesekali macam nie .. kalau x kecah umah x sah lahhh .. adoyaii ! fenin !


ahaaaaaaaaaa dah nak siap .. bab2 warna warni lah yang mereka suke sebenarnya .. sebenarnya cake nie dah kali ke 3 buat , 1st2 dulu buat adalah akk tlg adunkan bagi corak2 cantik kan .. so skrg mereka dah pandai , mereka aje yg buat ... tgk2 aje akk nie eekeke .. dasar x minat kan .. akk prefer masak2 lah .. kek2 , kuih2 manis nie huhuhuhu sungguh ku sepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


tadaaaaaaaaaaaaaa sudah jadi maaaaaaaaaaa
presenting kek pelangi .. ahhahaha ada garing2 sikit .. janji sedap .. x sampai sehari pun dah licin ! perghhhhhhhhh penangan anak2 yg dembam dembom , kalau tiap2 minggu buat harus anak2 akk naik berKILO2 sebulan ! sentappppppp ;)



ok2 sib baik si kecik adik Amni nie duk diamm
AIMI AQILAH di beri nama .. sungguh tensi dgn ini budak , duduk dekat pegang dia baru dia diam .. kalau tidak , ashik hok hek hok hek ajeeee

aduhaii nasib lah omaknyeee ashik pegang aje .. serius dah lama x pegang anak kecik kan .. x terasa pun nak  beranak lagi ... rimasssss ada lagi uhuk !!! ... x tahulah kalau dalam usia skrg nak beranak kecik .. mauu meroyan koooot ... udah2 lerrr kan .. nak membesarkan yg ada nie punn dah cukup MENCABAR ! ..
syukur dahhh ';)

ok2 .. dilain entry .. nak sambung BW !
bye semua ..

selamat berhujung minggu !!!

40 comments:

  1. biar betik
    anak2 dara akk pandai buat kek pelangi
    hat garing2 tu yg paling sodap tu
    sng lah pas ni akk x yah beli kek kat luar..anak2 boleh buatkan...hehehe

    ReplyDelete
  2. Uh!!!..dah boleh diharap anak dara sunti 2 org tu dah yer...malunya makchik eyenee nak oiii..akk tak pernah lagi buat2 kek ni ieda oiii...tak boleh jd ni..nak buat jugak...

    ReplyDelete
  3. Kak ieda..lama x dgr khabar..akak sihat?..terror anak2 akak wat kek..falsya pun xmampu lg nak wat..malu sekejap..heheh

    ReplyDelete
  4. Assalam kak.. lama jgk Alycia xjenguk akk.. wah, dibuat secara berjemaah adalah lebih sedap kan kak hehe ..

    ReplyDelete
  5. waaah..baguslah diorang nak buat! saya pun tak penah buat kek pelangi bagai tu. :)

    ReplyDelete
  6. pandai anak akak buat kek :)

    ReplyDelete
  7. budak2 ni kalo tgk kek yg warna warni mmg suka sgt2..dah tu dpt pulak peluang buat kek lagi la bertambah suka

    ReplyDelete
  8. sedapnye kak tgok kek tu.....

    ReplyDelete
  9. Wahhhh kagumnyer sy dgn anak2 akak... Terbaekkkk la....

    ReplyDelete
  10. Waa... Nk rasa la.. Menarik tu...

    ReplyDelete
  11. bgsnyer kak... sume suke memasak... cantik warna kek tuh... rasa comfirm sedap gk nih

    ReplyDelete
  12. Hii kak ieda..
    pandainya anak akak buat kek, qema pun baru nak belajar ni..kagum..kagum

    ReplyDelete
  13. boleh harap dah anak dara ieda.. senang kalau maknya teringin nak mkn kek.. order aje.. hehe..

    ReplyDelete
  14. maunya tak ingat..
    kadang2 teringat jg kat akak.. tengok kat dashboard lama benau akak tak muncul kt blog hehe..

    skali keluar nahhhh kek pelangi kau!! best anak2 dah besar.. pandai main masak2 :)

    ReplyDelete
  15. pandaila anak2 akak...mcm mak diorg

    ReplyDelete
  16. sama la kita..malas la nak membaking segala bagai..nak basuh peralatan yg melekit2...anak2 dara mmg rajin membaking...tp tak pandai masak lauk...:)

    ReplyDelete
  17. ieda sama mcm yus, malas sikit nak membaking, tp bila dtg mood rajin sekali sekala tu ok juga. Tapi sekali sekala dia tu jauh nun baru muncul....hehe.

    Pandai dah, kecik2 dah boleh di harap...:)

    ReplyDelete
  18. bagus la depa nak belajar buat kek.nanti boleh jual....boleh tambah duit poket.hehe.

    ReplyDelete
  19. rajin anak2 dara akk,berpadu tenaga buat kek.terbaiklah

    ReplyDelete
  20. rajinnya anak akak hihi
    kite setakat kek simple2 boleh ahh
    cuma malas je hihi :P


    ReplyDelete
  21. Wahh rajin ank dara membaking ye kak. Mkn yg garing2 tu time panas mmg nikmat. Stgh loyang blh abis klu umh sy kak

    ReplyDelete
  22. salam singgah ptg membaca bila ada masa free2 ckit..

    ReplyDelete
  23. Salam kak .. miss u ketat2 ...

    wahhh anak2 dara dh beso , xlama lg dpt menantu le ahkak yew...ihhihihihihihi

    ReplyDelete
  24. alamk trgoda tngok kek tu

    ReplyDelete
  25. saya sendiri tak cuba2 lagi nak buat kek pelangi tu.. baguslah dorang.. thumbs up.. ;)

    ReplyDelete
  26. RAJIN DAN PANDAINYA.. ACIK NIH BLM TENTU JADI KEK KALU BUAT DIK.. HAHAHA

    ReplyDelete
  27. salam ieda..


    ya allahhh.. dah lama beno tak datang sini. pa khabar.. besau2 dah semuanya.. siap dapat buat cake sebijik tuu...

    ReplyDelete
  28. salam kak eida, lamanya tak datang sini..paling last masa entri akak punya program dulu..

    ReplyDelete
  29. sedap.. yang ini KA mmg suka sgt buat ..

    ReplyDelete
  30. Sedap kek tu. Nnt nak ajar budak2 ni buat kek jgk la. Dia org nak belajar tp bapak x bg. Mak okay je kot.

    ReplyDelete
  31. wah anak anak dara rajin nye die..

    ReplyDelete
  32. rajinnye anak dara tolong.. sdp nmpk kek tu.. terliur aih.. huhu

    ReplyDelete
  33. salam Kak..
    wah! rajin anak2 dara ni menolong ye..seronok membaking... kualiti time with anak2 tu...:)

    ReplyDelete
  34. rajin anak2 akak buat kek pelangi.... saya pun tak tahu nak wat kek gini....hehe

    ReplyDelete
  35. akekkekkee


    lama betul tak jengok sini...memang semua dah anak dara..silap2 blog akak habis penuh dengan respi anak dara plak lepas ni...habiss..akekkekeke

    ReplyDelete
  36. kaaaaaaaaaaak!!
    assalamualaikum..

    lama tak singgah sini..ada baby baru dah akak..

    ReplyDelete
  37. singgah hujung minggu kak :)

    ReplyDelete
  38. akak.. maaf ya lame tak singgah cni :)

    ReplyDelete
  39. tak sabar nak tgk anak sy membesar jd anak dara gitu pastu tolong mama nye kat dapur. kasi dia minat memasak.

    salam singgah dr http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...