Friday, March 28, 2014

MAKAN - MAKAN BDAY ZAHRIEN 6 TAHUN


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huwaaaaaaaaaaaa lamanya x update kan uhuhuhu .. namun gagahkan juga sbb tgk entry adik izwa dlm FB .. jeles .. melesss ekekkeke .. semangat tetiba aje nak update .. dah lama x update hampir 2 bulan blog kesayangan nie terkubur .. entahlah .. banyak sangat perkara yg perlu didahulukan .. kadang2 terlupa , bila teringat malas pulak ekkekee .. macam2 perasaan nie kan ..

BW pun dah lama x buat .. tapi sangat2 berterima kasih sbb masih ada yang sudi berkunjung ke teratak blog akk ini walau sunyi sepi sahaja .. akk pun kadang2 mengimbau kenangan , buka entry2 lama last2 rindu pulak

Ok2 ini kisah last week , bday zahrien anak bongsu lelaki tunggal dlm hidup ku dan suami , alhamdulillah dah 6 tahun zahrien skrg .. sekejap masa berlalu , skrg x sangka dah 6 tahun usianya .. semakin besar , semakin keletah dengan pelbagai ragam .. namun alhamdulillah 2 tahun dia membesar di depan masa sepenuh masa akk , memang rasa puas sangat .. semoga dia menjadi anak soleh dan cerdik pandai kelak .. aminnn ;)


bfast simple roti tempayan di medan roti tempayan di pekan nie .. satu2 nya tempat yg menjadi kesukaan ramai orang2 pekan x kira cuti sek atau hujung minggu .. ;) tapi macam biasa anak teruna memang nak makan nasi pagi2 .. so nasi minyak pilihan dia .. hurmm ;)


semoga jadi anak yg soleh ye sayang .. IBU sayang ZAHRIEN sehingga hujung nyawa ibu selagi ibu mampu berbuat demikian , sejak akhir2 nie jiwa ibu banyak tersentuh dengan pelbagai kisah suka duka masyarakat skrg .. bila kita katakan sayang pada anak2 kita , cinta dengan suami kita , kita tidak sedar adakah itu akan kekal selama2nya .. mungkin esok atau lusa kita tidak tahu dimana kesudahan kita .. hati sayu sangat nak dengan kejadian menimpa #mh370 baru2 ini... :(
alfatiha .. semoga arwah yg beragama islam ditempatkan bersama golongan beriman .. aminnnn


sempat berselfie .. mood happy nak gi makan2 bawa bday boy

ok lah sehingga berjumpa lagi nanti
insyaallah nak BW hari nie .. rindu benar dengan rakan2 blogger .. ;)


23 comments:

  1. patut la lama x nampak online hehe

    ReplyDelete
  2. Happy birthday anak bujang... Semoga sentiasa jaga & syg family...

    ReplyDelete
  3. Bz sgt yer sis...tak kisah lah kan..mana yg lebih penting dahulukan...

    ReplyDelete
  4. aha kak..
    lama tk nmpk kak
    tk per dahulukan mn yg penting k.

    selamat ulangtahun kelahiran Zahrien..

    ReplyDelete
  5. tup2 timbul haaaaaaaaa
    wahhhhhhhh sekian menunggu weols update akk ni...hehe
    akk sihat ke..hope sihat semuanya
    tc

    ReplyDelete
  6. Happy birthday Zahrien! Moga jadi insan soleh. :)

    Bz dgn kerja ya...takpe utamakan yg penting2..family, kerja.

    ReplyDelete
  7. happy birthday to zahrien..makan2 memang syok

    ReplyDelete
  8. Moga pjg umur dan murah rezeki adik. Nampak slim sket dia dah bsr ni kak

    ReplyDelete
  9. hepi bday zahrien.. seronoknya tengok anak membesar depan mata

    ReplyDelete
  10. happy birthday zahrein, cepat masa berlalu kan kak ;)

    ReplyDelete
  11. happy birthday zahrein...

    Lama tak jenguk kak eida kat sini...

    ReplyDelete
  12. epy belated birthday zahrien, dh beso dh bujang akak.... lama akak mendiam kan diri... naper kak?

    ReplyDelete
  13. hepi besday Zahrien... kejap je dah 6 thn... ingat masa dia kecik2 dulu rambut perangnya tu ketara sgt kan Ieda. Iedah pun semakin jelita skrg... suka tgk Ieda...

    ReplyDelete
  14. update la ida..ENTRY IDA BANYAK BAGI INSPIRASI UNTUK SAYA MASAK TENGAHARI TAU..HEHEH..

    ReplyDelete
  15. Wah dah birhday yer... semoga emnjadi anak yg soleh

    ReplyDelete
  16. happy berday buat anak akak.. :)

    cumil tudung akak.. hihi..

    ReplyDelete
  17. waa bestnyer kak dapat makan2 ngan birthday boy...seronokla dia....
    jelita tau akak berselfie....

    ReplyDelete
  18. Tu la..knp tetiba myepi..ingtkn k.ieda tak sihat..huhu...zahrin sebaya kyra..ep belated bday zahrien...

    ReplyDelete
  19. memang lam atak update hehe...semoga ankaanda menjadi anak yg soleh...semoga kesihatan suami bertambah baik,ya..

    ReplyDelete
  20. Kekadang bila sibuk sgt mmg tak sempat lah nak update kan...
    apa pun Happy Birthday Zahrien..moga membesar jd anak yg soleh & berbakti pada org tua ya...amin! :)

    ReplyDelete
  21. Salam singgah Kak...
    pekabar hari ni??

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...