Wednesday, July 31, 2013

CHEESE BAKED MACARONI


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

Ok .. hari nie nak sharing pic yee bukan resepi .. ala mudah sahaja buat nie rasanya ramai yg dah tahu macam mana nak buat cheese baked macaroni nie kan ... haa kann .. ada yg x pandai ? sila angkat kusi ! ahahhaha lawak lahh akak nie ... ok2 .. resepi x der ... sbb akak macam biasa .. masak memang x pernah ada resepi .. main campak2 sahaja .. ikut sesedap rasa ... alhamdulillah x pernah mengecewakan ..

ok .. macaroni grg nie macam biasalah .. bahan2 uolss boleh letak sesuka hati uolss .. grg macam kita grg mee tuu .. bawang putih , merah dan lada wajib .. add on cili sos dan tomato serta sos tiram .. bagi rasa sedap dan menarik ! ngehx3 ... garam ! jangan sesekali lupe ..........




ok .. ini bab buat sos dia ... wahh ini memang akak x pandai .. kebetulan adik akak di KL tuu balik , so dia banyak guide akak utk buat jadi lebih sedap ... bahan2 macam biasa . ... planta , tepung apee erkk huhuhu , fresh milk dan beberapa keping cheese ... adunkan dlm still macam nie sampai lah agak2 ledut tuu angkat lah ...

 susun cheese dalam loyang sesuka hati .. akak letak 3 keping sahaja ..


siap macaroni dan toping dia .. masukkan macaroni dlm loyang .. akk buat 2 bhgian , bahagian pertama letakkan toping juga kemudian letak lagi macaroni .. last sekali letakkan toping dan cheese diatasnya macam pic bawah nie .........

siap .. bakar dlm suhu 180 sahaja ... lebih kurang 1/2 jam ... haaa lebih kurang lahh sbb akak tgk juga .. dah nampak cheese atas tuu macam dibawah nie dan naik wangi baru akak angkat ...


taraaaaaaaaaaa siap utk dihidangkan .. alhamdulillah semua suke .. specially ayah akk ! ahhahaha tu macam x caya tuu .. dia menambah2 makan .. haiiii ekekeke ... sebahagian akak simpan utk sahur .. syukur lah .. dah pandai buat toping nie .. leh lah lepas nie buat sendiri ekkee .. kan kan

haaa uolss ... menu apa petang nie ??
anak2 akk request buat cheese baked nie lagi huwaaaaaaaaaa


RABU TANPA KATA : DAH BELI .. BUAT BISKUT RAYA ?


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

olaaaaaaaaaaa dah buat persiapan raya uolss semua ?

 ini tempahan adik ipar dan kawan2nyeee

ini tempahan akk utk rumah kami ...
sebahagian sahaja .. selebihnya utk kak long akak ( sebelah kiri )

biskut tradisi tempahan dari sedara dari KL .. dia dah lama buat cookies raya .. tahun nie x macam tahun lepas , akak bawak jual di pejabat .. tahun nie x kerja .. maka rezeki itu sudah tiada .. huhuh x mengapalah .. rezeki lain pula kan .. ;)


Tuesday, July 30, 2013

MENU IFTAR : BILA BERKUMPUL SEMUA


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

ahhahaha hari nie nak pecah rekod dlm blog nie .. dah masuk ramadhan ke 21 baru ada kuat sikit nak post entry2 berbuka dlm simpanan hp akak ekkee .. bukan apee .. sekadar nak menghormati bulan barakah .. bukan nyee selalu kan ... soo ini semua adalah menu2 berbuka akak dengan family minggu cuti nuzul quran aritu ... bila berbuka ramai2 nie .. banyak lah idea nak memasak nyee .. adik ipar dgn menu nyeee .. adik akak juga ada menu dia sendiri ... selebihnyaa pilihan anak2 ..

ok2 malas nak cakap banyak kan .. semua menu memang permintaan anak2 .. x der pu permintaan akk dan suami .. tapi so far anak2 macam tahu akak suke makan itu dan ini ekeke ;)

jom skodeng !~

 nasi grg belacan .. nie saje buat sbb nasi ada lebih banyak

 ikan pari bakar ... sayang indah khabar dari rupa huhuh .. gitulah adat bila membeli dan bukan
 buat sendiri .. huhuh .. ikan pari nie separuh x MASAK !

 mee rebus pemberian kakak sepupu ..

 menu utama mee hun grg

 dadar ... haa dengan serawa durian ..

popia home made ! .. alhamdulillah menjadi dan terlaksana juga nak membuatnyee

ok itu sahaja menu kami .. x seberapa pun ... cukup lah makan kami berbuka 10 orang .. penuh meja dan syukur semua habis ...

uolss berbuka apa pula hari ini ?? akak plan nak buat mee ligi goreng .. oh yaaa sure ada tertanya2 mana nasi dan lauk kan .. ekekeke x der .. kami memang dah biasa berbuka dengan masakan panas , nasi dan  lauk2 akk masak utk sahur sahaja .. ;) dah lama dahhh .. dok sehh makan nasi ekkee

AJAL MAUT , JODOH DITANGAN TUHAN : RAS ADIBA KINI MENJADI ISTERI ORANG


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

wah2 akk skrg nie memang konpermm paparazzi malaysia terbaru muahahhaha
mood nak taip cerita sendiri payah sikit bulan2 pose nie .. nie ada kisah menarik mendirikan rumahtangga , perubahan yg baik2 seronok kalau di kongsikan bersama kan .. kan kan .. janji update dokk ! ekkeke

tahniah buat ras adiba .. x sangka , jodoh , ajal , pertemuan semua ditangan allah .. semoga dia bahagia akhirnyaaa

Kalau sudah jodoh, tak ke mana. Jutaan tahniah diucapkan buat bekas personaliti TV3, Ras Adiba Radzi yang telah pun selamat bergelar isteri kepada Ilias Yaakob yang merupakan seorang penasihat kewangan. Kedua-duanya berusia 45 tahun.




Majlis pernikahan telah berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya hari Ahad lalu. Ras Adiba menerima mas kahwin RM99 dan wang hantaran sebanyak RM10,000. Untuk anda yang tidak tahu, Ras Adiba Radzi merupakan seorang OKU daripada bahagian pinggang ke bawah selepas mengalami kemalangan pada tahun 2002.


Semoga dengan perkahwinan ini, Ras Adiba Radzi akan lebih tenang dan lebih mudah untuk bergerak ke sana sini di samping suami tercinta. Jutaan tahniah diucapkan buat anda berdua. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Forum Cari dan OhArtis.

sumber : abang NARA

bukan mudah seorang lelaki handsome macam nie nak terima isteri OKU kan .. kira tabik spring lah dgn lelaki ini kerana percaya , kebahagiaan terletak di tangan allah .. dia maha mengetahui .. semoga mereka berdua bahagia selamanya ... eh anak yg di pegang tuu comel kan !


SAIDA TARUDIN KINI BERTUDUNG


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhu kejam celik dah pun masuk hari ke 21 ramadhan kan .. sekejapp sungguh masa berlalu dan dengan itu juga kita semakin hampir meninggalkan ramadhan yg mulia ini ... sedih hiba semuanya ada .. seperti terlalu pantas masa berlalu rasanya x puas lagi nak bertarawih .. uhuhu

 Begitu juga dengan akak disini  , dari khamis petang sampai lah semalam kesibukan di rumah penuh dengan adik2 yg balik utk berpuasa dengan kami .. alhamdulillah suasana meriah dengan anak2 saudara membuatkan akak dan ummi x menang tangan .. meriah dan seronok bila semua adik beradik dpt berkumpul bersama .. nak2 dpt jumpa bb baru adik akak Zaim Hazran ..

wahhh banyak kisah dan pic2 sepanjang beberapa hari adik2 akak balik ke sini .. slow2 akak up cerita ye .. tapi hari ini nak cerita pasal penghijrahan kakak dato CT .. wahh semakin comel .. memang semua artis yg berhijrah nie bila bertudung penuh macam nie sangat cantik dan berseri2 kan ..
syukur lah kerana allah dah bukakan pintu hatinya .. dah lama juga x dgr cerita dia sejak dia berpisah dengan suaminya dulu ... semakin cantik dan muda jelita walau dah ada anak 5 .. ;)




 maniss je wajah dia skrg ...

ps  : allah maha kaya , bila kita berubah dan berhijrah dengan keikhlasan .. allah sentiasa memberikan jalan dan memberikan yg terbaik buat hambanya .. dan kerana itulah manusia sentiasa khilaf dan x sedar akan kebesaran allah .. dan selalu leka huhuh

ingatan ini utk diri sendiri juga ... ;)

Monday, July 29, 2013

HUBBY SAYANG .. MACAM NAK LAGI AJE !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

alhamdulillah , bila diberitahu adik perempuan akk nak balik , anak2 semua suke .. xcited nak tgk satu2 nya anak adik akak nie .. Zaim Hazran ... semua x sabar nak jumpa zaim .. termasuklah akak dan hubby sendiri .. yelah setelah lama adik dan suaminya menanti kehadiran cahaya mata , akhirnya allah makbulkan walau bukan dari zuriat sendiri ... namun syukur kami panjatkan kerana kehadirannya merubah kehidupan adik akak suami isteri ...

mereka berdua semakin ceria , hanya allah sahaja yg memahami perasaan mereka ketika itu .. syukurlah akhirnya allah mendengar doa dan rintihan mereka .. walau bukan dari darah sendiri , namun usaha utk menyusukan Zaim sedang giat dilakukan oleh adik akk .. yelah bila dpt menyusu badan , maka tertunailah segala yg wajib dan perlu utk dijadikan ikatan sah dan halal buat selama2nya ... aminnn

walau adik ada masalah susu x banyak .. berkat usaha .. hari ke hari dah semakin ada dan balik baru2 nie punn kami bawa dia berurut dan berseroi ( mandi daun2 lepas berurut ) biasanya amalan ini dilakukan utk ibu2 yg melahirkan untuk melancarkan perjalanan susu .. semoga semuanya di permudahkan oleh allah buat adik akak .. ok2 berbalik pada tajuk .. nie haaa mlm tuu lepas kami berbuka ramai2 .. hubby tetiba ajee nak dukung zaim .. zaim lak nak sangat ngan hubby , x nangis dan meragam pun ekkee .. zahrien siap cakap ..
 " haaa ayah nak adik eerkk " ahahha lawak lak dgr .. merah2 wajah hubby ekkee ..




kata hubby , dia kalau ada rezeki x akan tolak nak anak layie ... seyess masa tuu sedey ... bila pandang wajah dia .. dia dah rasa bersalah .. akk masuk bilik nak semayang .. dia pandang wajah akk dan cakap ..
 " abang dah syukurr sbb ada anak 3 skrg nie .. x nak dah sebenarnya .. saje lawak2 aje tadi ... " x jadi nak sentap ...... huwaaaaaaaaaaaaaa cinta sama kamu abang ! .....

ps : syukur dengan suami anugerah allah ini .. walau dlm serba sederhana .. ieda dan anak2 tetap syukur dan x akan pernah mengeluh .. semoga allah memanjangkan kasih sayang kita hingga ke jannah ! .... aminnnnnnnnnnnn


I LOVE THE WAY U SMILE !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

salam pagi isnin ... ada yg tidoo ? ada yg dah bangun utk ke pejabat .... well selamat pergi dan balik .. semoga mood seceria hari2 yang sebelumnyaa ... x lama dah nak bercutinyee ;)



haa kan .. mana yg negatif2 tuu kita tolak ke tepi yee .. senyummmmlah dengan seikhlas hati ..

ps : pagi nie BW .. nak pulun habis2 .. ganti dengan yg sudah2 ... winduu ngan kowang ekekek

Thursday, July 25, 2013

William Dan Kate Namakan Anak Lelaki George Alexander Louis


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

mempersembahkan putera pertama Prince William & Kate Middleton .. Dutch & Duchess Of Cambridge ! ...wahhhhhhhh x cited akk nie ekekekek .. comelll dan merahh nyeee anak pasangan diraja ini ...

x ubahh macam waktu mendiang Diana bawa keluar prince william dulu kan .. ;)

Selasa lepas, pasangan Duke and Duchess of Cambridge iaitu Prince Wiliam dan Kate Middleton telah mengumumkan kelahiran anak lelaki sulung mereka yang belum dinamakan. Pasangan diraja ini tidak seperti Kanye West dan Kim Kardashian yang menunggu tawaran wang tertinggi untuk menunjukkan bayi mereka, sebaliknya mempamerkan anak mereka kepada rakyat jelata hanya dalam perjalanan keluar dari hospital.




 


 Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh istana hari ini, William dan Kate dikatakan telah menamakan anak mereka George Alexander Louis, atau nama gelarannya Prince George of Cambridge.

sumber : abang nara

ps : tgh sebuk pasang langsir umah .. masih sempat buat entry ..
 xcited dgn pic2 anak kate dan william nie !
OKEH nk sambung balik .. sat2 layie BW yeee




AYAM KAMPUNG DAN AYAM KACUKAN !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huwaaaaaaaaaaaaaaaa sedih baru nie dpt update ! .. nak buat macam mana , semalam sebuk sgt2 lah kak nie .. boleh dikatakan seharian dan hari2 lain pun sebuk .. x der mood nak update kalau kita banyak urusan yg nak di buat kan huhuh .. nak buat macam mana .. bulan puasa nie rasa masa terlalu cepat berlalu .. sekejap je dah tghari .. sekejapp juga dah rasa nak ke petang .. mlm lagilah .. lepas terawihhh terus rasa nak tidoo huhuhu

nak cerita mengenai ternakan hubby iaitu ayam kampung nie .. alhamdulillah dah semakin menjadi .. kira air tangan hubby nie menjadi lah kan ;) seronok tgk .. dan ayam2 nyee dah semakin besar dan masak2 ranummm aje utk di jual dan disembelih ekeke ;)

 ini reban pertama ayam ternakan hubby ... ayam nie ada yg dah dikacukkan dengan ayam hutan dan ayam belanda .. baka dia besar2 .. kasar2 dan daging sedap ! ;)

ada lebih kurang 20 ekor dlm nie ;)

dan ini adalah anak2nyeee ... dah anak dara dahhh .. akak dan hubby jaga dan bagi makan almost 4 months .. cepat membesar ayam2 nie ... syukur lah , raya haji dah boleh kira2 utk jual atau buat masak ! ;)


ini reban ke 2 ternakan hubby ... ;) alhamdulillah semakin hari semakin suke dgn hasil yg hubby usahakan ..soo far dah ada org2 cina yg dtg membeli .. mereka suke sbb skrg payah nak cari ayam kampung pure nie ;)
sekilo RM 10.00 - siap proses 15.00


dan alhamdulillah juga ada yg kami masak gulai rebah bangun , sekarang nie sebulan sekali mesti sembelih ayam kampung .. masak dan diagihkan dengan jiran sebelah rumah .. alhamdulillah , allah permudahkan rezeki yg ada .. dptlahhh beri pada sanak saudara merasa ;)

gulai nie menjadi kegemaran kami sekeluarga sejak lama dah .. so far anak2 dan suami memang suke ... percaya atau tidak , kalau gulai nie di masak oleh ummi akak baru nampak sedap dia .. akk ?? lom cubee layieee ekekkee ;) ... aci !


ps : eh .. eh .. tetiba ada pic makanan kannn .. alaaaaaaaa sikit jeee sekeping jeee punn ekekke


Tuesday, July 23, 2013

(TAHNIAH)Kate Middleton Selamat Lahirkan Bayi Lelaki


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

yehaaaaaaaaaaa .. seronoknyee dgr berita kelahiran putera sulung Kate Middleton dan Prince William nie .. tahniah buat mereka berdua kerana memperolehi anak lelaki .. wahhhh waris tahta britain niee .. dengar khabar rakyat berpeseta sukee .. aduhh kalau ada disini punnn akak tumpang gembira ;)

Setelah 14 jam di dalam bilik bersalin, Kate telah pun melahirkan seorang bayi lelaki di Hospital St. Mary London. Jutaan tahniah diucapkan atas kehadiran putera diraja ini.


 Pastinya kelahiran putera sulung Charles dan Kate ini umpama satu pesta kepada rakyat Britain. Buat masa ini, masih tiada sebarang gambar bayi tersebut didedahkan. Namun daripada apa yang dimaklumkan, bayi tersebut lahir dengan sihat dan tanpa sebarang komplikasi.


Kate Middleton’s baby is HERE! Third in line for the throne, the little prince weighs eight pounds, six ounces and was born at 4:24 p.m. this afternoon. Further details about the actual birth process have not yet been released, although the palace said several weeks ago that Kate planned to have a natural labor.

Ahead of the traditional announcement, which consists of the baby’s gender, weight, and time of birth written on a piece of paper and placed on an easel in front of Buckingham Palace, the royal family made a last-minute decision to issue a formal press release via e-mail at approximately 3:36 p.m. E.T. (8:36 p.m. London time). Clarence House also tweeted the news, adding that all parties are healthy and will remain in the hospital overnight.


An easel stands in the forecourt of Buckingham Palace in London carrying an official document to announce the birth of a baby boy at 4:24 p.m. to the Duke and Duchess of Cambridge at St Mary's Hospital.

 tahniah buat pasangan ini !
seronoknyeeeeeeeeeeee .. x sabar nak tgk bb dia !

BERTAQWA & REDHA AKAN KETENTUANNYA


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua


Selamat Bersahur

Suatu hari, Syaqiq al-Balkhi, seorang sufi telah membeli sebiji tembikai untuk isterinya dan ini membuatkan isterinya begitu gembira. Tetapi apabila buah tembikai itu dibelah, isinya tidak elok. Kerana itu marah-marahlah si isteri tadi kerana kecewa mendapati isi buah tembikai itu tidak seperti yang diharapkannya.

“Kepada siapa engkau tujukan marah kamu itu? Adakah kepada penjual, atau pembeli atau penanam ataupun kepada Pencipta buah tembikai itu?” tanya Syaqiq kepada isterinya.

Kemudian dengan lembut dia berkata lagi; “Wahai isteriku. Ketahuilah, si penjual itu tentu ingin agar jualannya terdiri daripada barangan yang terbaik. Si pembeli pula, tentu ingin membeli yang terbaik sahaja. Manakala si penanam, kalau mampu sudah tentu dia ingin agar hasil tanamannya yang terbaik juga. Nyatalah, bahawa marahmu itu ditujukan kepada Pencipta buah tembikai itu!! Bertakwalah engkau kepada Allah dan redhalah dengan segala ketentuannya.”
semoga menjadi renungan kita bersama 
 

Monday, July 22, 2013

BAWA AMANINA REFRESHING !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ahahha tajuk gempak aje .. hohohoho penat wehhh baru balik dari bandar , macam2 hal kerjanya .. bawa pula amanina refrehing rambut dia .. potong bagi kemas .. lepas tuu cuci ! ... haa kemain suke .. sejukkk katenya .. rasa nak tidoo .. kebetulan kedai tuu milik ibu kawan sekelas dia .. bukan main borak koo ! x hinggat dunia ....

ada lak 2-3 org anak dara melayu tgh tunggu .. tercengil2 mata dgr anak akk baikkkk punyee speaking ngan aunty cina tuu ekekkee .. dah mak kawan sekolah dia kan .. rancak borak ! ekekek .. akak jugakk x paham ape ke benda yg dia borakkan .. ;)


amanina nie kala potong rambut ke cuci rambut ke .. x akan pergi kedai sebarangan .. dia x suke .. kalau tokey tuu cina dia suke ekeke .. kalau cina lelaki dia memang x nak lahh .. kat bandar pekan nie pula susah nak jumpe tokey melayu .. kalau ada punn memanjanggg cuti ! erghhh macam mana nak meniaga kan huhuh

kalau hari minggu lagilah x der ... org cina juga pandai berniaga .. kalau cuti sabtu ahad lah kena buka kan .. sbb org for sure akan dtg potong rambut pada hari cuti sahaja .. hurmmmm

ps : x sempat nak BW lagi .. pagi tadi aje .. nie dah petang .. dah nak siap2 ke dapur huhu , tgklah kang mlm sikit erkkk .. ok .. U ALLS MASAK APE ??


ITS MONDAY !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

alhamdulillah , ceria2 di pagi isnin nieeeh ! ... ada yg mood dia macam di bawah kaaa ekekeke ... akak ceria , hantar anak2 dan zahrien ke sekolah naik motor .. seronok sgt2 ... balik aje bagi makan ayam2 ternakan hubby .. syukurrr ... ;) ceria kerana rasa lapang tanpa bebanan kerja yg selama ini mencengkam ekkee ;)
alhamdulillah allah panjangkan rezeki kerana kita x pernah lupa pada dirinya .. aminnnn


ada yg berperasaan macam nie ??

ekekekek sabar ... x lama tuu .. sekejapp je masa berlalu nie .. nak2 di bulan puasa ....
selamat bekerja ! ...



Friday, July 19, 2013

JANGAN MAKAN MAGGI !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

haaaaaaa bukan lah kata jangan makan maggi terus kan ... kekerapan itu harus diperhatikan ..
sumber dari FB .. tapi ada benarnya .. patutlahhh selama ini mak2 kita selalu pesan kat anak2 jangan makan banyak maggi segera nie ... kenapa .. sedap nieeee ... makan hari2 pun ok ekekek ..
hakikatnya , keburukan maggi ini kalau kita ketahui amatlahh menakutkan .. sib baikk lah akak dan anak2 jarang makan .. soo kalau ada pun sebulan 1-2 kali aje masak .. so pek 5 bungkus maggi tuu memang utk sebulan sahaja .


Jangan terlalu kerap makan mee segera. Ia antara penyebab kanser seperti kanser usus. Bagi masa sekurang-kurang 3 hari. Jika hendak makan sekali pun, panaskan dan buang air rendaman.

ps : menu berbuka dengan maggi goreng enak juga kan ! ngehx3


Thursday, July 18, 2013

PEMILIK RUMAH JADIKAN AQUARIUM SEBAGAI PAGAR RUMAH !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

wahhhh menarik ! .... aduhhhhhhhhhh org kaya kan .. semua jadi .. ada duit semua boleh buat huhuh

Setiap pemilik rumah sudah pasti mengimpikan sebuah pagar rumah yang cantik. Pagar rumah yang cantik akan menyerikan lagi kawasan rumah kita. Di Turki, terdapat seorang keluarga yang sangat kaya raya dan memiliki kediaman yang sangat besar. Apa yang uniknya rumah mereka, ia mempunyai beberapa buah akuriaum yang telah dijadikan sebagai pagar rumah.
CESME, TURKI  – Kita di Malaysia sekurang-kurangnya meletakkan akuarium besar di dalam rumah membela Ikan Arowana, Ikan Kaloi, Ikan Flower-Horn. Di sini, seorang rakyat yang kaya membina pagar rumahnya dari akuarium sepanjang 164 kaki kira-kir 50 meter.
Ia dipenuhi pelbagai jenis ikan dan juga Sotong Kurita. Orang ramai tertarik dan meluangkan masa melihat pagar unik yang memagari sekeliling rumah agam itu.
 

ya tuhannnnnnnnnn macam2 dunia skrg
bila masa dia tukar air erkk ??
konpermmm ada tukang jaga nie .. tukar air ... cuci aquarium niee

ps : pening tgk pic sama dengan peningnyaa nak masak apa ekkeke

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...