Friday, May 31, 2013

GURU WANITA TANPA PAKAIAN DAN TEMAN LELAKI DI CEKUP !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

apalah nak jadi ngan cikgu2 skrg kan .. moral dah semakin teruk ! eh eh semuanya ke .. yee sebab kan adanya cikgu2 macam nie lah institusi guru selalu dipandang rendah sahaja ... kalau ada guru2 yg bagus selalu di tempelak dengan perangai buruk dlm kes2 macam nie ...

maluuuuuuuu sgt2 .. bila dgr guru perempuan .. dah hilang kewarasan diri , bila jadi macam nie .. masuk surat khabar siap ada pic .. nah .. malukan .... x tahulah bagaimana perasaan ibu bapa yg membesarkan guru ini .. atau dia x der mak dan ayah utk dia kesahkan ?? apa punnn semua ini kita jadikan renungan .. jgn sesekali kita tersalah langkah sebegini ... buruk padahnya .. gelap masa depan guru ini ... baru 25 tahun tuuuuuuuuu


GARA-GARA tidak dapat menahan nafsu, sepasang kekasih berasmara di dalam sebuah rumah di Kampong Batu 9 disini di cekup penduduk, polis dan pegawai penguatkuasa Pejabat Agama Islam Daerah Hilir Perak, baru-baru ini.
 
Setiausaha Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampong (JKKK) Kampong Baru, Batu 9, Ahmad Bahrom, 59, berkata, penangkapan itu dilakukan setelah penduduk mengintip gerak geri pasangan itu selama dua minggu di rumah milik ibu bapa lelaki tersebut yang dikatakan telah menjadi tempat pasangan itu melempiaskan nafsu.


Menurutnya juga, sebelum ini, ibu bapa lelaki berkenaan dikatakan telah menasihatkan anaknya supaya bernikah dengan gadis pilihanya itu tetapi lelaki tersebut sengaja melengah-lengahkan untuk berkahwin.


“Ketika serbuan dibuat ibu bapa lelaki itu dikatan tiada dirumah, ia memaksa kami untuk memecah pintu depan rumah tersebut yang dikunci kerana pasangan tersebut dikatakan enggan untuk memberi kerjasama.


“Lelaki yang berusia 30-an tersebut adalah seorang kontraktor di kawasan Changkat Jong manakala teman wanitanya yang berusia 25 tahun yang berasal dari Terengganu, adalah merupakan seorang guru yang bertugas si sebuah sekolah menengah di Setapak, Kuala Lumpur, kata ketika ditemui.


Ahmad berkata, ketika serbuan dilakukan, lelaki berkenaan didapati hanya memakai tuala sahaja sementara teman wanitanya berselimut dan berada di atas tilam.

sumber : LINK

Allah SWT menegaskan bahawasanya: 
“Sesungguhnya nafsu itu selalu menyuruh kepada kejahatan, kecuali nafsu yang diberi Rahmat oleh Tuhanku. Sesungguhnya Tuhanku Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (Yusuf, 53)

MEE GORENG CUTI SEKOLAH AJE !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

lambat lagi bersiaran pagi ini ... pagi jumaat yg indah lagi barakah ... alhamdulillah , walau lewat bersiaran , namun semua telah siap , makan punn beress dah .. mee grg simple permintaan anak2 sempena cuti sekolah .. bukan lah special mana punn .. janji lengkap ada semuanya ...

memang dah lama akak x buat mee grg kuning nie .. memang x suke .. bila ada permintaan dari anak2 akak baru buat .. amaninalah dari mula cuti sekolah sampai lah hari ini baru berkesempatan buatkan untuk mereka .. haaaa inilah hasilnya .. janji semua kerja siap ..

mee grg simple untuk family ...


suka taruk togeh ! ... gantikan sawi .. anak2 kurang makan huhuhu

kuih beli sahaja .. x buat yeee .. x cukup masa dahhh ;)



alhamdulillah menu simple sarapan pagi di hari jumaat yg indah .. fuh ! siap semua kerja2 rumah .. sidai kain , kemas .. sarapan ... kemas bilik .. susun atur semuanya .. ubah selera ekekek ..
syukur allah berikan tenaga yg lebih dan x rasa penat pun ... yelah dengan teamix herbalife .. semua boleh .. x pernah pancit .. kalau pancit punn sbb kan cuaca panas kannn ;)

memang hebat penangan teamix & dan aloevera ... super energy ! ........ TQ allah .. TQ herbalife ! make my life easier ! ................... ;)

ok2 ... membebel aje .. tgk pic ajelah .. nak BW kejap ... tadaaaaaaaaaaaaaa

Thursday, May 30, 2013

GAMBAR ARNI NAZIRA BEKAS ISTERI AWIE

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

masihkah anda semua ingat akan arni nazira ini ... hot ketika awie masih bersama erra fazira .. setelah putus tunang dengan erra , awie berkahwin dengan arni nazira .. selepas itu mereka bercerai . Awie memilih adik seorang pelakon dan arni pula memilih orang biasa sahaja ... 

alhamdulillah mereka bahagia ......... suka pulak tgk pic nie ... syukur dia dpt suami yg bukan artis kan kan









KEMBALIKAN KEANJALAN PAYUDARA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haa rasanya ramai yg inginkan tips2 begini utk kesihatan dan kebahagiaan rumahtangga .. sesekali bila baca info2 macam ini suka akak nak sharing dengan anda semua diluar sana .. penjagaan dan ketelitian kita didalam menjada kecantikan wanita luar dan dalam haruslah di titik berat kan .. yelah kan .. kalau bukan kita yg jaga siapa lagi nak jaga .. ye dokkk

soo jom baca info menarik ini ... akak pun suke .. nanti boleh amalkan ;)


Masalah ini memang dihadapi oleh hampir semua wanita yang sudah bersalin. Bentuk dan ketegangan payu dara sudah tidak sama seperti sebelum bersalin.
 
Payu dara menjadi kendur dan tidak bermaya  sering membuatkan wanita gusar. Untuk mengatasi masalah ini, cuba lakukan salah satu petua di bawah.
 
1.      Ambil beberapa helai daun sirih yang berdaun lebar dan berwarna hijau. Sapukan minyak kelapa (seelok-eloknya dibuat sendiri) pada daun sirih. Salaikan mengunakan api lilin dan tekapkan pada payu dara. Biarkan kering dan lakukan berulang kali.
 
2.      Kupas setengah biji labu dan kukus atau rebus sehingga menjadi lembik. Ramas labu tersebut ketika masih suam. Kemudian, sapukan pada seluruh buah dada lebih kurang 20 minit. Amalkan dua kali seminggu.
 
3.       Sapukan putih telur pada sekeliling buah dada dan biarkan kering semalaman. Amalkan tiga kali seminggu.
 
4.       Amalkan meminum air didihan nasi sebelum tidur malam. In Shaa Allah mujarab.

info : pama



SEMINAR FACEBOOK POWER DI GAMBANG RESORT CITY

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

baru2 ini akak ada sertai seminar facebook power secara percuma ini di Gambang Resort City .. alhamdulillah 2 minggu daftar , banyak yg dapat di pelajari ... syukur lah .. sebenarnya x dpt nak ambil gambar suasana didalam dewan , tidak dibenarkan , even nak rekod ke ape ke semua x boleh .. ia adalah milik mutlak co rishwork ini ...

so far ok lahh , nak cerita banyak pun x der apa yg dpt dikongsikan disini , kebanyakannya adalah perkara basic utk berbisnes di dalam FB , rasanya semua dah tahu ,. cuma kaedah yg di terangkan lebih berkesan lah .. akak pergi ditemani suami nasib baik cik abang nak .. bukan senang dia nak ke tempat macam nie .. yelah dia x berapa tahu kan , x macam akak yg hari2 terdedah dengan IT .. tu punn outer sahaja , kalau inner IT nie sowi lahhh huhuhuh

 Mr Brian Tan nie sangat2 lah bagus dan humble orgnyaaa .. sngat bagus dan sharing dia sangat jelas dan x kedekut ilmu ... dia banyak bagi tips2 menarik mengenai berniaga dgn FB nie .. kira cara yang betul lah ;)

 hubby yg sangat sporting aritu !



ramainya org nak menimba ilmu .. alhamdulillah , cara dan teknik2 menggunakan FB tak lah diberikan pendedahan meluas , ia lebih kepada menceritakan pengalaman mereka2 yg berjaya dengan berniaga melalui FB .. dan mr brian tan tu banyak menceritakan kisah dia juga ..

by the end program nie menggalakkan kita ke seminar seterusnya iaitu ADVANCE FACEBOOK POWER yang lebih detail dan berbayar ... haa nie diadakan di KL dan Shah Alam .. yeee ada 3 pakej seminar yg ditawarkan bermula dengan RM 1000 sehingga RM 3000.00 .. soo nak berjaya , kenalah berkorban sikit kan .. akak ?? x pergilah koot , cukup lah sekadar mendapat ilmu serba sedikit dgn FB nie .. lagipun jauh , x mungkin akak nak ajak hubby dgn keadaan dia yg sebuk nie .. huhuhu

insyaallahhh jika ada peluang macam nie .. akan akak joint lagi ... ;)

Wednesday, May 29, 2013

MASIH INGATKAH EDIKA YUSOF ?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaaa siapa kenal pelakon nie ?? angkat keyboard ! ahahhaha akk dulu minattt sgt2 sbb dia handsome .. tapi tgk dia skrg ! ... handsomelah juga .. cuma dah nampak dia semakin matang dan berusia dah kan ;)
ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ..


Masih ingat lagi tak pelakon kacak, seksi, bertubuh sasa dan tinggi lampai, Edika Yusof yang popular sekitar tahun 80-an. Dulu dia pernah berlakon bersama-sama dengan Zeila Jalil dan juga Noreen Noor 
Di’atas ini ialah gambar terbaru Edika Yusof yang kini sudah botak!

sumber : mediamalaya

siapa masih ingat lakonan dia didalam filem mana yang meninggalkan kesan .. akak cuma ingat dia dalam MARIA MARIANA haaaaaaaaaaaa kan kan .. ngeh2 watak kontrol macho , bercinta dgn adik tapi nak lamar kakak .. adehhhhhhhhh typical melayu ! ahhahahha


PRESENTING MY NEW NEPHEW ZAIM HAZRAN HAFIZ

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulilahhhhh x dpt nak cakap apa2 dah ... air mata dan rasa hiba tetiba menerpa bila adik akak yg di KL lumpur tuu tunjukkan kami wajah bb baru dia ! ... syukurr bb yang sangat2 sihat , cergas dan bulat matanya .. ya allahhh TAHNIAH sekali lagi buat adik akak ANN & ZEK atas kehadiran bb mereka ini ... segala harapan dan doa selama ini yang dipanjatkan oleh kami sekeluarga di makbulkan allah .. segala rintihan dan doa adik akan dan suaminya di dengar oleh allah akhirnya ... syukurrr sgt2 .. x terkata dan tergambar rasanya ..

ZAIM HAZRAN HAFIZ 

diberi nama , semoga anak dambaan mereka berdua ini menjadi anak yg soleh serta cerdik pandai ...


 mata yang bulat ! ... geram tgk , sekali imbas ada rupe ayah dia lahhh .. ;))



now already 4 months .. alhamdulillah ... dah seminggu sebenarnya , akk dah siapkan dlm draft entry nie last week dah .. lupe sahaja nak update huhuhu .. skrg nie adik akak ada dengan mak dan ayah di KL .. so ummi akak lah tlg tgkkan zaim semasa ketiadaan adik akak .. hidup dia dah lengkap skrg ini .. segala impian dan harapan dah pun di makbulkan allah walau bukan dari darah daging sendiri .. 

skrg nie .. zaim dah minum susu botol , adik akak dah boleh perah susu utk diberikan pada zaim .. syukur allah permudahkan .. insyaallah dengan izin allah , zaim akan membesar dengan baik menjadikan adik akak sebagai IBU BAPA zaim sehingga ke hujung nyawa ...

anak2 akk skrg nie x sabar nak jumpe zaim , harap2 adik akak ambik cuti dan bawa zaim balik sini .. geram rasanya nak peluk2 bb nie ... ;)




MINUM AIR SUAM @ AIR SUAMI ?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

erk !


hurmmm jgn main2 tau bab2 macam nie ... ;)


Tuesday, May 28, 2013

YASMIN HANI KINI HAMIL 16 MINGGU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

tahniah dari akak buat yasmin .. akhirnya kan ;) akak suke suami dia tuu sharin tuuu .. always nampak muda sahaja .. upsssssssssssssss


Tahniah diucapkan kepada pengacara dan pelakon serba boleh, Yasmin Hani dan juga suami, Shaarin diatas berita kehamilan yang dikongsi di laman Instagramnya siang tadi.

Menurutnya lagi, kandungan kini sudah pun berusia 16 minggu dan memohon agar peminatnya mendoakan kesihatan kandungan dan kesihatan diri mereka berdua.

sumber :rotikaya

NASI GORENG PEDAS & FROZEN KARIPAP / PAU KACANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ahahhaha nie menu pagi tadi , tapi dah terupdate utk lunch lah pulakk .. ok kann huhuhu .. maklumlahh skrg nie ada masa main tekan aje apa yg ada didalam draft nie .. sekali menu bfast lah pulak .. alhamdulillah , macam biasa bila cuti sekolah nie pagi2 lagi akak dah sediakan bfast , rutin yang sama sahaja sehari2an samaada budak2 nie sekolah atau tidak ..

nasi grg simple , frozen yang digoreng oleh anak dara akak amanina ... bila cuti sekolah nie , anak2 memang akak akan kerah bangun awal tolong akak di dapur .. sebab tuu frozen tuu tergaring ekekek .. anak dara punyee hal kann .. si sabriena grg keropok tuu .. semua ada bahagian masing2 ;)

 

 
 dah lama x makan frozen nie .. skrg nie penjualan frozen agak slow .. yelah sejak dah x kerja nie .. nak buat macam mana .. insyaallah rejeki allah ada dimana2 .. akak percaya itu .. ;)

 ini sabriena yg grg .. sedap gak keropok nie bila makan bersama dengan nasi grg akak yg x seberapa nie ..


ala apa ada hal dengan nasi grg simple akak nie ... boleh lahh ..masakan org kampung aje ;)

uolss dah makan kannnnnnnnnnn soo ok lah tgk menu2 akak nie ;)



RUMAH PALING SEMPIT DI DUNIA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

lambat pula bersiaran akak arinie .. ada banyak kerja perlu diselesaikan dulu .. nak2 email2 yg melibatkan kerja huhuh .. macam tuulah bila dah kerja sendiri dari rumah ;)

oh ya berbalik pada tajuk entry nie .. ada terbaca dalam salah satu laman google pasal jenis rumah nie .. terfikir tak uolsss huhuh nak duduk rumah sekecil dan sesempit ini ..
tapi inilah hakikatnya .. rumah begini ada di negara2 termaju di dunia .. selagi boleh dibuat dengan kaedah yg pelik2 begini , mereka akan buat .. yang peliknya , ada yang mendiami rumah macam nie ... aduhhh akak tgk akak lemas ! huhuhu




 dapur ! kat mana nak masak ?? kat mana nak makan ??



dan ini adalah gambaran ilustrator ! .... huh

oh ya pasal shampoo semalam yang akak up entry shampoo herbal aloe adalah produk HERBALIFE , harganya murah sahaja jika dibandingkan dengan kesan yang diterima oleh akak , jadi akak rasakan berbaloi dengan apa yg dah akak beli .. tanpa ragu kerana ia berkesan .. soo tepuk dada tanya selera , jika rasakan mahal , ekekek agak2 leh ke cari shampoo yang lebih berkesan dari ini ! ... ;) kadang2 kita x boleh berkira dalam membelikan yang terbaik buat diri kita , bukan org lain .. harga mampu milik ;)

kalau x paham whatsapp akak .. akak sedia membantu ;)
 

Monday, May 27, 2013

ALANGKAH COMEL BILA Leuniey Natasha Bertudung

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

moga2 dibukakannn pintu hatinya utk berhijab kan kan kan ...

Sejuk mata memandang bila melihat Leuniey Natasha isteri kepada Apek ini memakai tudung. Walaubagaimanapun belum pasti sama ada Leuniey sudah bertudung sepenuhnya ataupun hanya sekadar mencuba.


 


sumber :penpatah


KELEMUMUR KU SUDAH HILANG ! AJAIB ...

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok2 .. salam semua .. huwaaaaaaaaaaaaa 2 hari x bersiaran rasanya , mlm tadi je up entry pasal UAI kawin layie .. apa2 pun tahniah yee .. dia nak ikut bang SY koot ekekke .. doakan ajelah mereka bahagia ..

haa nie nak cerita asal kelemumur nie .. rasanya akak selama nie , x pernah lagi story pasal akak ada kelemumur di kepala nie .. sejak bila akak x sedar adanya kelemumur nie .. tapi apa yg akak perasan , akak memang x boleh nak berambut panjang .. kalau panjang akak ada kelemumur dan berkerak gitu .. risau juga sbb gatal .. bila duduk ngadap komputer haaaaaaa start lah mengaru kepala , dah macam kera lak ekkeke ..

sampai ada satu2 masa , sabriena akan jadi tukang garu dan leraikan kelemumur akak nie .. adehh memang geram lahh .. meh nak citer serba sikit pasal kelemumur nie ..


Kelemumur atau nama saintifiknya pityriasis capitis adalah satu fenomena biasa yang dialami oleh 50 peratus daripada populasi manusia dan dihidapi pelbagai latar belakang masyarakat. Di Malaysia, pengidap kelemumur dianggarkan seramai 4.3 juta orang sementara di United Kingdom 11 juta, membuktikan ia masalah sering dihidapi.

Ia sebetulnya bagaikan ‘benda hidup’ yang boleh bertambah tebal, berkuping-kuping di kepala jika tidak dirawat sedari awal.

Pakar Perunding Kanan Dermatologi Dr Steven Chow Kim Weng, berkata keadaan ini disebabkan oleh kehadiran sejenis yis iaitu malassezia globosa pada permukaan kulit kepala yang memakan lipid atau sebum kulit.

Ia kemudiannya mengeluarkan sejenis molekul yang dirembeskan dan keadaan itu menyebabkan iritasi atau kegatalan pada kulit kepala. Ia adalah punca kulit kepala menjadi berkuping dan terjadilah kelemumur yang bagaikan kepingan salji jatuh ke bumi itu.

“Keadaan cuaca seperti iklim tropika sepanjang tahun di negara ini, menyebabkan individu terdedah kepada cuaca panas, habuk dan kotoran, yang boleh menyebabkan masalah kepada kulit kepala. Ramai penduduk Malaysia mengalami masalah kelemumur tetapi tidak dihebahkan. Ada sesetengah individu yang mempunyai tabiat suka menggaru kepala disebabkan iritasi kelemumur.

“Kelemumur boleh membuatkan seseorang itu menggaru kulit kepala secara berlebihan untuk menghilangkan kegatalan. Namun, ia boleh menyebabkan kulit kepala rosak. Apabila seseorang menggaru kulit kepala, ia menyebabkan lapisan yang melindungi rambut akan terhakis dan lama-kelamaan pecah,"

  
Overview

Give hair a beautiful, healthy shine with this hydrating shampoo with aloe, avocado, grapeseed, ginger root, jojoba seed, rosemary and sage. Note: SKU #0457 is being phased out and will be available while supplies last.  
Key Benefits

  • Moisturize dry, damaged color-treated hair
  • Preserve and maintain color-treated hair
  • Part of a two-step haircare regimen


ya ... tapi sejak kenal dengan ShampooHerbal Aloe niee ... ya allahhh syukur lah sangat2 kannn .. x sangka pula ada perubahan yg ketara dengan menggunakan shampoo Herbal Aloe ini .. dgn baunya yg wangi .. hurmmmmmm memang puas hati lah
  ..
sampai sabriena ada tegur semalam .. " ibu ... kelemumur ibu dah x der ibu .. ada sikit2 aje haaaaaaaa , ibu pakai shampoo herbalife itu kan ? " haaa barulah akak perasan akan perkara nie ... syukur lahhhh itu baru akak pakai 3 hari , bayangkan kalau akak dari awal menggunakan produk ini , x adalah masalah kelemumur yang teruk macam nie kan ... mungkin ia sangat SERASI dengan kulit kepala akak . Sekarang ini akak juga dah mula menggunakan Daily Facial Scrub Cleanser dari Herbalife ini ..


alhamdulillah kulit wajah juga menjadi segar dan nyaman ... x percaya ! leh cuba sendiri ! ..... 
eh eh ada pula wajah tuan tanah enterpreme ! ekkeke ;) jangan maraaaaaaaa aaa .. dah lama x letak kan .. haa nie pic kami anak beranak bersantai petang di muzium negeri pahang ... story nanti up kemudian lah ;)

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...