Thursday, January 31, 2013

KEUTAMAAN KASIH & SAYANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

kita semua di syariatkan berkasih sayang dan simpati sesama kita ... kenapa nak bermusuhan ? kenapa nak bermasam muka sedangkan setiap manusia dan makhluk didalam dunia ini mempunyai kelebihan dan kelemahan masing2 .. hanya allah sahaja yang maha mengetahui ...



Rasulullah SAW Bersabda:

"Bukanlah pengasih orang yang menyayangi dirinya saja. Tetapi pengasih itu orang yang menyayangi orang lain seperti menyayangi orang lain."

Telah Rasulullah SAW bersabda:

"Suatu hari orang berjalan, di tengah jalan dia kehausan apabila terjumpa sumur terus dia turun dan minum. Ketika naik dia melihat anjing menjulurkan lidah kerana kehausan." Lelaki itu berkata, "Anjing ini kehausan seperti aku tadi." Sepatutnya dia berikan anjing itu minum. Legalah anjing itu dan bersyukur kepada Allah sehingga Allah mengampunkan lelaki itu." Mereka berkata, "Ya kepada Rasulullah, adakah pahala bagi kami bila kami berbuat baik pada binatang?" Rasulullah menjawab, "Pada setiap yang berhati baik ada pahalanya."

Dari Hasan, dari Rasulullah SAW, baginda bersabda:

"Umatku masuk Syurga bukanlah kerana banyak solat dan puasa tetapi disebabkan selamatnya hati dan kemurahan jiwa dan kasih sayang sesama muslim."


PRU SEMAKIN DEKAT !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

 salam semua

waa bahang nak pilihanraya dah semakin dekat kan .. uolss ada rasakan tak ??? haaa akak dah rasa nie ekeke .. konon2 lah kan .. sbb desas desus ada menyatakan parlimen akan dibubarkan dalam bulan 2 nie .. cuma x tahu bila tarikhnya sahaja .. huhuh .. 

SPR Lancar Portal Khas PRU-13 Online Sebagai Pusat Rujukan Orang Ramai 

Kakitangan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Adeline Alvira Nokiat menunjukkan laman web khas www.pru13.gov.my yang dilancarkan di Putrajaya pada Rabu. Laman web itu akan memuatkan segala informasi serta proses berhubung perjalanan pilihan raya umum ke-13. Foto MOHD SAHAR MISNI/THE STAR

PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pada Rabu melancarkan portal PRU Ke-13 Online (www.spr13.gov.my) bagi memberi maklumat secara tepat dan jelas kepada pengguna berkaitan pilihan raya yang bakal berlangsung.

Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata ia bagi mengelakkan kesilapan maklumat dan memberi penjelasan kepada sebarang keraguan yang dijangka berlaku sepanjang pilihan raya yang akan berlangsung tidak lama lagi.

"Portal ini merupakan kali pertama kita lancarkan khas untuk pilihan raya kali ini dan dengan portal ini pemilih boleh mendapatkan maklumat terkini tentang apa yang berlaku dalam pilihan raya yang berlangsung.

"Kita juga akan sentiasa kemaskini maklumat di setiap kawasan dan beri penjelasan tentang sebarang spekulasi yang timbul dan menjadi keraguan semua pihak," katanya pada majlis pelancaran "Pru Ke-13 Online", di sini, Rabu.

Beliau berkata portal ini akan turut membantu pengundi dari luar negara untuk mendapatkan maklumat terkini berhubung proses pilihan raya yang akan berlangsung nanti.
"Kita dapat maklum balas pengundi luar negara yang ingin mengetahui perkembangan dari semasa ke semasa tentang PRU-13.

"Selain itu juga ia akan memudahkan pihak media untuk mendapatkan rujukan dan maklumat," katanya lagi.

amacam ... dah rasa bahang dia tak ??? akak memang rasa macam x sabar dah nie .. hurmmm agak2 ramai ke yg akan cuba nak access laman web nie .. huhuhu kalau akak x sempat dan x der masa lah koot .. tunggu ajelah perkembangan PRU nanti huhu 

DINNER TREAT @ SR

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

malam tu selepas berpenat lelah dengan ramainya orang di stadium , coach kami ajak makan dan jalan2 di giant berhampiran .. ok lahh .. mood sebenarnya dah letih sangat ... dah letak dan kemas2 apa yg patut di bilik , kami turun untuk dinner .. x sangka pula mlm tuu coach kami belanja .. ekek macam orang ngantuk disorongkan bantal leeer ... 
ok2 ... meh jamu mata dinner kami di Secret Recipe ... bukan main dah lama x makan disini .. last2 makan di KL lak ekek ;)  

  wajah ceria didalam kepenatan !

adik2 yang duduk serumah dengan kami

ini kawan sebilik akak yg order ... kalau ikutkan akak , akak pun nak makan Japanese Soba nie .. tapi sayang malam tuu mereka dapat sediakan satu sahaja .. huwaaaaaaaa



akhirnya akak cuba nie ... NAMUN hampeh ! , nielah yg dikatakan INDAH KHABAR dari RUPE !  .... huhuhu mungkin akak x biasa makan seafood yg separuh masak ! huhuhu menu diet nie .. but akak nie tekak melayu tulin ... huwaaaaaaaa .. sumpah x moo order nie layie ... kalau tgk dlm katalog macam sedap ... macam menarik .. see pic diatas punn nampak menarik kan .. tapi kalau rasa dia macam ala2 masak macam mana tuu ???

adoyaiii potong steam akak mlm tuu .. dari lapar jadi kenyang .. dari letih jadi segar dek rasa nak muntah ! ... huhuhu ... ape ke nama erkk ... lebih kurang Thai Seafood lah namanyeee .. ala2 thai konon .... sib baikk roommate dan adik2 serumah x kedekut apa yg mereka makan .. kalau tidak lapoor lah akak nie huhuh

apa2 punnn TQ so much utk coach kami sbb dah belanja kami malam
 tuu ...;))



CENDERAHATI TEMAN BLOGGER

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

aduhhh semalam seharian akak x update kan .. huhuh , macam biasa bila lama bercuti , banyak kerja yg perlu disettle kan huhu ... kebetulan ada lawatan dari UiTM , memang x menang tangan lah akak nie huhu .. walau akak x update ... akak sgt2 terharu kerana masih ada teman2 blogger yg sudi berkunjung ke teratak akak nie .. 

seyess memang rindukan uolss huhu ...

untuk entry pagi nie akak nak ucapkan terima kasih buat blogger adik cikmot atas pemberian cenderahati ikhlas darinya .. dia memang tahu akak suke kumpul FM ... x sangka dia sudi berikan akak FM dari CH yang comel nie .. paling seronok bila dapat FM bday batch IRIS ! ... waaa sgt2 comel tau ! ... terharu akak ... walau akak jauh , cikmot masih sudi kirimkan buat akak ..


TQ dear cikmot .... 

sedar atau tidak akak masih berhutang cenderahati untuk TOP KOMEN bulan DISEMBER blog akak huhuhu .. akak masih ingat , uolss bersabar ye .. akak still need time utk pos barang2 tuu .. keadaan agak kelam kabut sejak hubby x der huhu .. harap boleh bersabar yee .. love uolss kerana memahami !!! ;)

ps : akak masih berhutang BW umah kawan2 huhuh .. insyaallah hari nie akak bayar semua erkk :))

Wednesday, January 30, 2013

HERBALIFE SPECTACULAR 2013

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
  salam semua

akhirnya upload juga pic2 di spectacular herbalife nie .. akak masukkan sikit2 sahaja ok .. x daya tunggu pic di upload uhuh .. alhamdulillah 4 hari program disana berjalan lancar ..mood nak bercerita memang x ada .. ketandusan sebenarnya .. bila tgk pic lagilah susah nak cerita .. ahhaha kelakor kan ..

apa2 punnnn its was an amazing bila dpt bersama2 teman2 herbalife yg lain .. we all nak ubah kehidupan menjadi lebih baik sihat dan cergas .. soo this is the effort yg akan kami sendiri lakukan selepas ini ..
bila melihatkan kejayaan ramai orang dlm membantu orang lain menjadi sihat .. sesuatu yg mengkagumkan ! .. ;)
 get together sblm memasuki stadium !

 15 ribu orang pada hari pertama bermula !

 


 ada yang lepak2 dimerata2 tempat di sekitar dlm stadium !
 
 acara bermula !


 

yeahhhhhhhhhhhhhh

1st speach dari Herbalife Malaysia General Manager !

ps : sedang mencari2 mood utk menulis .. huhuhu ... nanti upload pic sahaja .. :(



Tuesday, January 29, 2013

KU KEMBALI : RINDU KAMU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hai semua ! ... winduuu nya kat kamu kamu dan kamu semua ! .. huhuh banyak kisah nak di kongsikan bersama .. banyak cerita nak diceritakan disini .. insyaallah selepas ini ...





baru semalam abang pergi ... anak2 dan ieda menghantar abang dengan penuh perasaan hiba dan pilu ... doaku hanya satu .. abang dpt apa yang abang inginkan disana ,walau berat kami terpaksa merelakannya .. ieda dan anak2 mendoakan yg terbaik buat abang .... kami benar2 rindukan abang ... paling sedih bila zahrien 2-3 kali mengigaukan abang sambil menangis memanggil abang ... puas memujuk akhirnya dia lena disisi ieda ...abang tahukan dia x pernah berpisah dengan abang .. :(

jaga diri abang baik2 ... ieda sayang abang .. anak2 kasihkan abang ... semoga dengan cara ini abang dpt berubah .. in sha allah ...kita sama2 doakan ye bang ... LOVE U MUCH ! ... x sabar nak jumpe abang for another 2 weeks more .. 

ps : nanti kita sambung lagi .. memang nak mula BW .. tapi ada urusan yg perlu disettlekan .. kebetulan akak cuti hari nie .. nanti akak singgah teratak anda semua yeee ....

Thursday, January 24, 2013

HERBALIFE SPECTACULAR 2013

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua


akak akan ke KL untuk menghadiri program diatas selama 4 hari ..

soo I will miss uuuu all !! .. doakan akak selamat pergi dan balik ye ... till then seee yaaaaaaaaaa

( x sabar nie .. berkobar2 .. soo entry mungkin x der selama 4 hari nie .. sbb x sempat nak buat draft .. baru selesai mengemas niee haaaaa huhuh ) 

bye ! take care semua ....

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL 
& happy holiday ! 



Wednesday, January 23, 2013

DINNER @ MCDONALD : CAWANGAN BARU


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok2 ..ini kisah 2 minggu lepas ... duk dalam draft lama tuu ekek .. yelah tunggu giliran nak up kan .. akhirnya merasa juga akak makan di MCD cawangan baru di pekan nie .. yang paling suke pastinyalah anak2 kan .. dah lama mereka merayu2 nak makan .. ekkeke .. akak je .. yelah kalau bukan cuti hari minggu mana nak ada peluang , dah lah balik lambat .. mood bila dah lewat nie makan dan tido aje .. dah malas nak salin2 baju utk keluar lagi ..

kali nie akak bawa semua , mak , ayah dan nanny sekali .. sukenyaa dpt moment2 indah macam nie ... salah satu pic akak print out bagi kat hubby utk dia bawa ke 'sana' huhuhu .. pandai anak2 cakap .. " ibu .. nanti print out pic nie bagi kat ayah .. supaya ayah x rindu kat kita nanti ... " huwaaaaaaaaaaaaa oh anak2 kuuu sgt2 memahami ... uish2 .. x mo sedey2 ... back to the topik ... memang seronok lah kan bila makan di MCD nie .. tempat baru dan nampak sgt2 selesa .. kemudahan yg disediakan cukup lengkap .. ada WIFI ... ;) ramai juga budak2 yg melepak disitu mlm tuu ... yelah setakat minum air .. duk lah situ berejam punn .. oh ya MCD disini open 24 hours tau !

  
 
 me , ummi & nanny ! ... alamak .. terpejam lak mata dia .. nak letak jugak sbb pic nie je cantik ekeke 

 


ini saya punye .. cer teka ?? ahhaha rasanya semua tahu .. perghh pedass x menahan erkk ! ;)



 
inilah picnya .. comei tak .. comei tak .. ;))


suke pic nie .. nanny skrg dah masuk 89 tahun tau ! ... tahun depan 90 ... harap2 panjanglah umur dia ;))

kenangan hubby dan ayah .... uuhuhu ... huhuhuh ... we will miss uu dear ! ... tinggal 4 hari sahaja lagi .. uhuk2

ok2 .. cukup2 ... haa nie nanti nak makan sini lagi dan lagi dan lagi ... anak2 pun suke .. tapi mereka tahu dah fast food macam nie x leh makan selalu .. ekek nak2 kakak tuu .. ;)



OMBAK RINDU BERSAMA ANA RAFALI & IMAM MUDA ASHRAF

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

jeng .. jeng ... entry x mo blah kan .. ekeke .. yelah .. sempena HARI UiTM di UCSA yang berlangsung selama 2 hari (21 & 22hb)  , pihak JPM dan program kerjasama UiTM menyediakan program santapan rohani & bersempena sambutan MAULIDUR RASUL pada 24hb ini , buat pelajar - pelajar dan staff di UCSA ... seronok rasanya , tapi sayang akak x dpt nak hadiri ceramah ini kerana ada kerja yg perlu disegerakan ...

dan paling x sangka program ini menjemput idola remaja kini iaitu artis ANA RAFFALI & Ustaz Iman Muda ASHRAF sebagai tetamu ... huhuhu sayang x dpt joint kan .. dpt dgr cerita2 dari kawan2 sahaja .. dan pic2 semua ehsan kawan yg sempat ambil masa mereka sampai ke kolej kelmarin ...

F




Ana dan imam muda Ashraff nie sgt2 peramah orangnya .. semua student dia ajak bergambar sekali .. seronok bila tgk dari jauh dia sgt2 mesra dgn student , dia mai dengan hubby dia .. & the husband look handsome berbanding dlm gambar ( majalah2 ) kira x photogenic lah kann ;) ... & her husband pun x sombong .. ;))

imam muda ashraff pun best ! ... budak2 semua suke .. handsome orangnyeee ekeke .. kecik2 aje .. tgk dlm TV macam besar sgt kan .. even Ana sendiri punn kecik2 molek sahaja orang nyeee ..
Ustaz Badlishah Alauddin adalah sebagai moderator pada pagi tuu .. huhuh memang sayang x dpt joint program nie .. nak buat macam mana .. ada kerja kan .. kerja haruslah didahulukan .. huhu

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...