Tuesday, October 1, 2013

Zero2Hero @ Gambang Resort City


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huwaaaaaaaaaaaaaaa .. lamanyaaa x bersiaran akak nie kan .. maklumlah bila dah hujung2 bulan memang akk sebuk , sebuk dengan pelanggan2 herbalife beli , repeat order ... x cukup tangan dan masa .. syukur atas rezeki yang allah berikan .. well permulaan 1 Okt nie akk nak kembalikan semangat akk berblog dengan 1st entry mengenai kerjaya akk as FULLTIME Personal Wellness Coach Herbalife .. alhamdulillah 4 tahun bersama Herbalife dan 5 bulan FULLTIME .. syukur .. Herbalife dah bagi banyak kepuasan kepada akk ..

kepuasan dari segi kerjaya , masa yang ada , spending time dengan family , kepala x serabut dengan kerenah orang .. ehem2 .. ahahhaha macam lah kerja dulu serabut kan .. owhhh yesss ! ahaksss .. bezanya skrg .. akk banyak berpeluang membantu utk org menjadi sihat dan menjalani kehidupan menjadi lebih sihat .. seronok hanya allah sahaja yg dpt gambarkan bila melihat wajah2 yg kita nak bantu senyum lebar dan berbangga dengan tahap kesihatan mereka . Syukur sangat2 bila allah izinkan rezeki ini bersama akk ..

Ok berbalik pada tajuk ... baru2 nie .. akak menghadirkan diri bersama suami tersayang event ke2 terbesar di malaysia yang mengumpul kan lebih kurang 3800 orang didalam satu acara yang dinamakan Zero2Hero .. event yang mampu merubah kehidupan kita menjadi lebih baik .. impian setiap orang menjadi kenyataan ... apa yg akk dan suami dapat adalah sesuatu excitment yang sangat besar .. keterujaan tergambar pada setiap satu individu yang hadir .. malah dari segenap pelusuk negeri !




keadaan didalam Ballroom Gambang Resort ! ... gamat dengan kehadiran sejak dari awal pagi jam 7.30 .. sewaktu sampai di sini ... orang dah ramai .. akk ingat akk duk pekan akan awal .. rupenya2 mana yang naik bas dari jam 2.00 pg dah sampai dulu .. perghh ! sungguh luar biasa ...


Love u hubby ! ... lately nie sejak dia selalu ikut event Herbalife , dia semakin paham kerjaya akk .. sangat bangga .. namun sayang dia x dpt tgk akk naik stage utk recognation WORLD TEAM members sbb dia di luar dewan sewaktu itu .. huhuh .. its ok dear ... next year Jan 2014 .. u will proud of me ! .. insyaallah .. ;)


crowd yg sangat luar biasa !!!!


tiba ke mlm dinner .. as usual akk nie sempoi2 ajee dgn hubby ... tema malam tuu adalah "MALAM RAJA SEHARI" .. tapi akk x lah macam raja sehari ! .. ahhahah segan lagi nie .. padahal punyee lah ramai yg hadir dinner malam tuu dengan pakaian pengantin cantik2 ... mak aihhh ! memang luar biasa .. akk dengan hubby ? ahahhaha kami low profile .. ( padahal baju nikah dok muat layiee .. bhg pinggul stuk ! muahhaha ) ....




akk , hubby dan teman se-apartment , ieja .. dia dtg berseorangan , hubby dia dtg kemudian ..
we are very simple ! janji dpt makan kan .. kenyang sbb seharian akk shake .. x nak ngantuk dlm tuu ..

apa2 punn akak sangat happy , happy sbb akk buat apa yg akak suka sekarang , hati lega , betul kata2 mereka yg dah lama dengan Herbalife , doing Herbalife is Simple , Fun & Magical ! ... bila masuk kedalam dunia Herbalife ini .. barulah akk sedar betapa bernilainya sebuah kesihatan .. ada yg sharing betapa susahnya hidup didalam keadaan badan yg x sihat , lesu dan x bertenaga .. sehingga x dpt menjalankan tanggungjawab kepada keluarga .. akhirnya mendapat kesihatan dengan bantuan makanan sihat Herbalife ini .. LIFE CHANGE ! .. ye itulah dia .. ia merubah kehidupan seseorang menjadi lebih baik .. dengan izin olehnya ... banyak yg akk pelajari .. melihatkan orang yg susah berjaya dengan Herbalife ini ..

bila kita berusaha membantu orang lain sihat dan merubah kehidupan mereka , maka kita juga mendapat kebaikan dari apa yg kita lakukan .. allah maha kaya ... kita membantu orang dengan ikhlas rasa , maka allah membalas nya dengan sesuatu yang manis dan luar biasa ! ..

ps : rasa sangat seronok dan tidak langsung menyesal berhenti kerja .... ahakssssssss syukurrr kepada allah .. ada hikmahnya rupenya ........ ;)

nak BW  !.. 


15 comments:

  1. ALhamdulillah yg rajin berusaha akan nampak hasilnya... tahniah...

    ReplyDelete
  2. moga rezeki akk terus ada..aminn.

    ReplyDelete
  3. seronok tgk akak bahagia, sukses dgn herbalife...moga akak terus sukses dan dimurahkan rezeki...

    senang dah kerja sendir ni kan kak...takde sakit2 paler...mase pun byk tuk family...tu yg pentingnyer....

    ReplyDelete
  4. pernh g dianye seminar 2 kali... mmg best,,, :)

    ReplyDelete
  5. semoga kerja kerja akak sentiasa berjalan lancar ye... seronok macam ni kan ? tak tertakluk kepada arahan orang lain....

    ReplyDelete
  6. syukur Alhamdulillah.. dah tengok usaha ieda sejak kita kenal di fotopages lagi.. teruskan usaha...

    ReplyDelete
  7. bestnya kak dah berenti keje ada rezeki yang lain..syukur alhamdulillah

    ReplyDelete
  8. Oh... dah fulltime dgn herbalife ye ieda. Kalau dah faham dan ada pelanggan tetap dah tak susah kan..

    ReplyDelete
  9. semoga kamu terus sukses sis...tumpang gembira dgr kejayaan kamu..biar pun membuat peranjakan kerjaya..kamu buat pilihan yg sgt tepat...congrate..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah,berkat usaha gigih akak kan..saya tumpang gembira dengan kejayaan akak tu

    ReplyDelete
  11. tumpang hepi sama.Pernah juga mkn herbalife ni dulu.Seronok bila tengok org2 berjaya ni.Full time?maknanya skrg mmg buat herbalife je ke?

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah kak.. nk berjaya kena rajin usaha.. kalau duduk saja pun x jd jugakan.. x gitu kak?

    ReplyDelete
  13. semua benda pun klu kta rajin bekerja,beri komitmen Insyallah berjaya.Tahniah kak!

    ReplyDelete
  14. Seronoknya tgk akak join event...jeles pulak rasanya hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...