Wednesday, September 18, 2013

SUBHANALLAH ! Yasmin Hani Dikritik Peminat


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

subhanallah ... dah kenapa ngan dia nie huhuhuhu
malunyeeeeee huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Maternity shoot sememangnya satu penggambaran yang menarik sekiranya dibuat dengan betul. Iyerlah, bukan senang untuk hamil jadi untuk mengabadikan kenangan tersebut dalam bentuk gambar adalah satu perkara yang wajar dilakukan. Namun maternity shoot yang dilakukan oleh Yasmin Hani nampaknya telah mendapat kritikan ramai.


PIC : REMOVED for respect each muslim 


Secara jujur, kami pun agak pelik kenapa Yasmin Hani perlu menunjukkan perutnya di dalam maternity shoot ini. Agak tidak sesuai dengan budaya dan agama kita. Admin dulu pun pernah buat maternity shoot untuk wife. Pakai baju biasa pun dah dapat mengabadikan kenangan ketika itu. Tak perlu sampai ke tahap begini.

Mungkin Yasmin Hani mahukan kelainan di dalam maternity shootnya. Rasanya gambar ini tidak dikongsi oleh Yasmin Hani menerusi akaun Instagramnya tetapi telah disebarkan oleh orang lain. Mungkin Yasmin perlu letakkan klausa kepada mereka yang terlibat di dalam maternity ini. Tak gitu? Versi gambar tidak dimosaic dengan membaca artikel ini sepenuhnya. – Beautifulnara,

ps : ada banyak lagi pic .. tapi sangat2 segan akak nak letak sini ... huhuhu subhanallah .... dia nie islam @ atau tidak ? hhuhuhuh semoga menjadi renungan kita semua .. minta dijauhkannn dari allah menyimpang jauh hati kita sehingga menjadi begini ... apa yg dia fikir ???

39 comments:

  1. teruja yg keterlaluan...sungguh memalukan

    ReplyDelete
  2. Kesiannya kalau ianya dianiaya. tapi kenapa dan apa motif ambil gambar macam tu?

    ReplyDelete
  3. akakkk..
    dia islan ke tak ehh.?
    eiqa x tau laa.
    yg tahu dia ade kacukan..
    koot. hehee
    kalau islam, sgt memalukan..
    tp mcm akak ckp koot la ade org lain yg upload, kte tak tahuu..
    gmbar mcm tu rse nye x perlu koot tngkap..

    ReplyDelete
  4. artis sekarang pakai langgar je hukum hakam. sebok sangat nak ikut budaya barat!

    ReplyDelete
  5. mintak jauhkan anak2 cucu kita jadi mcm ni...biar la ambik gambar secara sopan dan tutup aurat...

    ReplyDelete
  6. aduhai.....mcm2 lah artis ni.....

    ReplyDelete
  7. hoo.. ada entri terbaru rupanya.. selalu teman buka blog ni asyik kua singgang ikan tu jea.. ingatkan x update entri.. bila teman klik kat september punya entri tu baru kua entri terbaru ni.. ho.. ada yg terbaru rupanya.. heee..

    ishh.. yasmin hani ni kan seksi dari dulu lagi.. so, teman maleh nak kata apa.. emmang dia x kisah pun kalau orang tengok gambo ni rasanya..

    ReplyDelete
  8. kang kata kurang pengetahuan agama, marah.....

    ReplyDelete
  9. ptg2 ni akak cuba bersangka baik, malas nak komen daa, huhuhu

    ReplyDelete
  10. Macam2.. Itulah kalau dah terpengaruh kan..

    ReplyDelete
  11. ini namanya keterujaan yang melampau... memanglah semua orang teruja untuk bergelar ibu, tapi tak adalah sampai bergambar sebegini... ermmm...orang yang dapat gambar ni pun satu kan? gi sebar2kan buat apa... hu hu hu... nak salahkan dua2 pihak sebenarnya...

    ReplyDelete
  12. err kita pulak yg malu menengoknya..

    ReplyDelete
  13. tadi ada tgk kat fb gambar ni..
    nak kritik pn takut mendatangkan dosa..
    sebagai public figure, dia kena lah be extra careful takut gmbr2 mcm ni keluar kat public.. kalau utk simpanan sendiri itu lantak lah kan kakk.. bila dah keluar mcm ni.. mcm2 tohmahan org buat.. huhu sungguh ku tak berkenan org mcm ni

    ReplyDelete
  14. Erk, motif bergambar mcm ni

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum, sepatutnya lebih berhati2...walaupun niat nak simpan sebagai koleksi peribadi saja..

    ReplyDelete
  16. diorg nih suka buat benda yg berasaskan org barat.. xde fikir pun nih... maklum la dok dlm dunia yg penuh kepalsuan.. huhu

    ReplyDelete
  17. semoga d lindungi perkara begini dari keluarga kita...

    ReplyDelete
  18. Subhanallah. Artis ni macam macam la.. malu kita tgk tapi diorang bangga dgn perkara tu

    ReplyDelete
  19. apalah dia ni, sebagai seorang muslim mmg wajib dia ditegur dan dikritik sebegitu, semoga dia sedar kesilapannya

    ReplyDelete
  20. yasmin nak buat simpanan pribadi tapi ada pihak dah sebarkan... itu yg saya tahu..

    Moga Allah beri hidayah buat mereka..aamiin..

    ReplyDelete
  21. Huu... dunia akhir zaman... macam2x..pelik2x..

    ReplyDelete
  22. hoho kenapa sampai mcm tuh sekali ambik gambar...

    ReplyDelete
  23. salam K.Iedamimi...

    huhuh..seksanya dia... :(

    ReplyDelete
  24. takut gambar peribadi terjatuh kat mereka yg x bertanggungjawab je sampai tersebar.. tapi kalau saje2 nak sebar xtau nak kata apa laa.. hehe

    ReplyDelete
  25. sama mcm wife Harith wat photo dl kan..teruk sgt kot kalo bg org islam mcm kita..byk lg cara lain nk mengabadikan kenangan tu..

    ReplyDelete
  26. hmmm...kalau terbabas perlakuan kena ditegur juga...

    ReplyDelete
  27. Astaghfirullah. Semoga Allah bimbing dia ke arah kebaikan.

    ReplyDelete
  28. semoga dia berubah jd hamba Allah yg solehah.. =)

    ReplyDelete
  29. erm... xtau le kak.. sedih je tgkkan..

    ReplyDelete
  30. komen balasan dari Yasmin hani hanya utk shoot peribadi..yg ada dia, suami dan anak saudaranya...semoga dia beringat dimasa akan dtg dan tak mengulangi perbuatannya ini...Allah maha pengampun....

    ReplyDelete
  31. ni la artis kan kak...tak hagak2...dah kene batang hidung kene kutuk baru kelam kabut nak delete pic kat insta die....aduh...

    ReplyDelete
  32. kenapa la xamik iktibar bila nak bergambar, kan sebelum ni byk dah jadi kat artis lain huhu

    ReplyDelete
  33. biasalah tu artis kak.... moden lg sosial kan... dh jd mcm omputih lak kan

    ReplyDelete
  34. MUNGKIN UTK SIMPANAN SENDIRI TAK DE HAL KOT ..LANTAK DIE LA PIHAK LAIN YG SEBARKAN TU LA BERSALAH .... NAPE TIME HARITH ISKANDAR TAKD E PLAK ORG PERTIKARKAN ... HMMMM

    ReplyDelete
  35. Macam2 kan kak artis ni....tak tahu nak komen apa...huhu

    ReplyDelete
  36. dah diremove pun gambar dia

    ReplyDelete
  37. moga diberi utnuk bertaubat.. sama2 kita doakan...

    ReplyDelete
  38. over...semoga die diberi hidayah..pelik jugak kenape la die boleh buat macam tu kan...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...