Thursday, September 5, 2013

ROTI CANAI & TEH TARIK MULA NAIK HARGA 0.20


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

alahaiiiiiiiiii kan dah kata ... belum pun sampai seminggu umum harga minyak naik 0.20 .. dan2 harga makanan dah naik ! .. haa nie ape kes nie ?? roti canai dan teh tarik di kesan naik di negeri pulau pinang nie ? huhuhu nie baru di PP .. negeri lain macam mana ? ada komen tak ... semalam ke kelmarin ada komen dan cakap2 ada penjual dah start naik harga nasi lemak .. ada yng dari rm 2.00 kpd rm2.50 ... dan yg terbaru semalam .. kawan ummi akak , makan roti canai biasa rm 1.00 ! .. biasanya di pekan nie hanya 0.80 shja roti canai biasa ... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


GEORGE TOWN - Para pelanggan kedai mamak dan restoran nasi kandar di negeri ini mendakwa mereka kini terpaksa membayar lebih 20 sen bagi setiap harga makanan dan minuman yang dijual di kedai-kedai itu sejak kerajaan mengumumkan kenaikan harga minyak Isnin lalu.
Tinjaua di sekitar Bayan Baru, Bayan Lepas dan George Town mendapati lima buah kedai nasi kandar di kawasan terbabit telah menaikkan harga makanan seperti roti canai, nasi lemak serta pelbagai lauk selain menaikkan harga minuman teh tarik dan minuman berais.
Sekeping roti canai kini perlu dibayar RM1 berbanding 80 sen sebelum ini, teh tarik RM1.20 berbanding RM1, nescafe ais RM1.90 berbanding RM1.70, milo ais RM1.90 berbanding RM1.70 manakala jus buah-buahan pula RM2.70 berbanding RM2.50.
Penyelia sebuah restoran nasi kandar di Bayan Baru memberitahu, harga baharu itu diputuskan oleh pihak pengurusan dan berkuat kuasa serta-merta tetapi dia menolak kenaikan tersebut ada kaitan dengan kenaikan harga petrol.
bharian.net

ps : katanya roti canai dan teh tarik adalah makanan utama yang mula naik harga selepas pengumuman kenaikan harga minyak ... lepas nie apa pula x tahulah huhuh siap sedia lah yeee .. kalau kata nak makan dirumah sahaja .. manalah kan .. kita nak juga makan di kedai kan sesekali sekala ! huhuh DAN paling baru minyak Ron 97 naik 18 sen mula tgh mlm tadi ! hah tul keee ?? dah macam mamarazzi aku nie huhuh


20 comments:

  1. btlla kan..yg tu naik..ni naik..aihh..pejam mata jela byr..huhu

    ReplyDelete
  2. dh agak brg len akan nek juga secara automatik bila rega minyak nek

    ReplyDelete
  3. Semalam kakcik beli kelapa parut sebiji RM2.00 - mesin kelapa tu guna petrol ke? huhuhu

    ReplyDelete
  4. semalam husband beli ns lemak lauk kerang je.. RM4.. giler punya harga mahal!!!

    ReplyDelete
  5. so far roti canai kt pp ni harga still RM1..xde yg jual RM0.80..lau kt area kmpung2 adalah kut..tp ada satu mamak kat area kpg el ni..jual roti canai RM0.70sen..ermm sok2 nk p terjah kat dia..nk tgk naik ke idok

    ReplyDelete
  6. xtrkejut le kak , kalau minyk naik .. SAHHHHH sume benda akan naik hrga

    ReplyDelete
  7. memang dah agak dah.... semua barang tak terkawal akan naik harga bila harga petrol naik... kesian kita rakyat pertengahan ni.. brim tak layak dpt walaupun lebih gaji tak byk mana pun dari 3 ribu tu.. tp terpaksa tanggung kenaikan harga brg plak skrg ni...

    ReplyDelete
  8. mmg dah jangka kak...naik minyak, serba serbi naik....segale makanan naik harga...adoi...hangins dibuatnyer....

    ReplyDelete
  9. Eh... samalah semalam kakak beli beehoon goreng utk sarapan pun naik 20 sen juga tapi tak ada siapa pun ambil tahu...

    ReplyDelete
  10. nasib baik roti canai kt tempat keje saya masih harga sama...klu x pasti hanginnn...hehee... saya minum teh o jer kak...kurang sket teh tarik ni...

    ReplyDelete
  11. redha aje lah..
    pas ni bahan mentah sayur ikan kat pasar pon naik jugaklah ye.

    ReplyDelete
  12. kena buat roti canai & teh tarik sendiri la lepas ni.. hehe..

    ReplyDelete
  13. sabo je la nk buat cam ne

    ReplyDelete
  14. minyak naik semuapun naik.....

    ReplyDelete
  15. Pasni smua naik.. Darah pun naik

    ReplyDelete
  16. saya buat cekodok je.. nk bljr tebar roti canai sndiri lah pulak.. hehe

    ReplyDelete
  17. baca paper hari ni tadi..:)

    ReplyDelete
  18. huhhh...mls CiM nk ckp pasal ni. buat sakit hati jer.
    nk buat cmner, byr je ler apa kita nk mkn, sbb CiM ni jns yg tk smpt nk masak. redhaaaa looooo.....

    ReplyDelete
  19. Semuanya mengambil kesempatan untuk menaikkan harga. Kecewa betul.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...