Wednesday, September 18, 2013

LITTLE CELEBRATE AMANINA 11th BDAY


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhu jangan marah semua .. berhabuk2 haaa dah blog akak nie .. walau baru beberapa hari x update .. namun dah terasa rindu yg amat dalam dgn blog kesayangan nie .. nak buat macam mana .. banyak tuntutan kerja yg perlu dilakukan .. walau sebuk but i happy uuu ;) thats what yang I nak buat ;)

okeh2 .. tahu .. nanti akk BW okeh .. macam lah ada org tunggu muhahahhaa ... tapi kan nak ucapkan TQ so MUCH pada kawan2 dan adik2 serta kakak2 yg sudi jengguk blog akk nie .. walau update tidak sekerap dulu .. tapi rasa sangat terharu sbb uolss masih ingatkan akk .. kali nie nak cerita mengenai BDAY celebrate AMANINA .. ist just a small party .. kebetulan buat di bulan syawal .. soo akak buat OH terus .. sebenarnya entry nie dah ada dlm draft dah lama .. upload pic dah lama juga .. namun kekangan masa utk di publish memang x cukup ... sejak habis syawal , program dan xtvt Herbalife memang banyak melibatkan akk .. nak2 skrg dah naik ke WT .. memang sangat sebuk ... alhamdulillah allah bg rezeki ini dan rasa ini ..

ok2 ... melalut lagi pasal herbalife .. ekekke memey aar dah rezeki kan ekkeke .. ok lah malas nak story panjang lebar ... uolss just tgk pic .. they will tell the story !



kakak yg happy dan xcited .. ;) shes 11th already ... oh dah besar anak IBU 


 blueberry ice cream cake !




 hidangan yg disediakan .. just simple sahaja ..
menu masak sendiri wokeh .. I and my mom ekekke .. rajin kan .. berpoluhhh den !
rendang ayam kampung , lodeh , kuah roti jala dan nasi impit



haa nie den x buek .. this from my cousin .. special edition .. but memang sukelah .. roti jala !


as usual .. majlis kalau x der spaghetti x sah kan !



salah satu desert make by my mak saudara ! ... sodappp ;))


kakak & anggah .. ;)


 as usual .. mom & daughter kena ada .. ekekke .. dua2 comel dok ? 

 really love this moment !


 bukan main payah nak dpt moments nie ! ... suke sangat2 ...
owhhh very the simple decoration kat belakang tuu , akk just guna pakai yg tahun sudah .. soo ini adalah yg last guna sbb dah x mampu disimpan lagi .. so next bday x tahu macam mana .. xceli akk nie x suke membazir .. kalau just nak bg nampak celebrate tuu akak suke yg simple2 .. sekadar letak belon dah cukup sbb hari tuu anak2 buah berebutkan belon ! sampai ada yg nangis2 gaduh nak kan belon .. x per2 next bday mak anjang buat belon penuh rumah ... haaaaaaaaaaa ekeke

 




tetamu yang hadir kebanyakannya adalah sedara mara akak .. akak nie ada ramai sedara mara , adik beradik hubby sahaja dah 11 orang soo tambah tolak anak2 buah , mak saudara penuh sudah .. x jenmput orang lain pun x per .. penuh dah .. ini sebahagian sahaja .. mereka bukan orng luar tetapi semua ada ikatan saudara mara .. kebanyakan adik beradik ipar akk duduk di pekan .. so kalau kenduri memang satu kampung lah dtg huhuh ..


 amanina and her cousin and friends 

 

tuu anak buah yg sama2 sambut bday hari tuu .. amanina xceli pada 04/8 tapi kami buat pada 24/8 sbb nak tunggu buat OH sekali .. kebetulan anak buah nie sambut bday dia yg ke 6 tahun pada hari tuu .. soo dia sama2 potong kek ;)

 yesaasssssssssssss happy bila tgk anak2 happy ..

the best part adalah , amanina siap cakap .. " ibu x yah susah2 .. kita buat simple2 sahaja .. janji kakak dpt ajak kawan2 akk dtg , dah cukup " aduhhhhhhhhhh syahdu betul bila anak2 semakin paham .. ibu memang nak buat simple .. tapi terxcited lak ngan tok ummi .... sooo alhamdulillah semua berjalan lancar , makanan semua licin .. specially rendang dan spaghetti .. soo mana yg lebih di bungkus2 kepada mak2 saudara ..
just happy .....................

sorry lah kali nie entry banyak pic .. senang malas nak buat entry banyak kali ..
kang ada yg bosan tgk pic ekkeke

ps : nak BW okehhh

23 comments:

  1. wahhh mmg meriah besday party amanina
    tgk mcm majlis kenduri..ramai yg dtg..sure amanina seronok sgt2 kan..and the menu pun wow..superrrrrr :)

    ReplyDelete
  2. mmg nampak meriah sungguh, takpelah demi anak2 kita jugakan !

    ReplyDelete
  3. ape yg lieya boleh ckp...meriah kak!! mesti hepi amanina sbb akak bersungguh buat majlis utk die...mknan semua sedap2...mesti tetamu hepi....murah rezeki akak sekeluarga buat mkn2 jamu tetamu dgn ikhlas......

    kak, lieya tgu tau akak dtg komen..sebab komen akak selalu menceriakan hari lieya...komen yg ikhlas...sebb ade sesetengah blogger tu dtg drop komen ala kadar semate2 mengharapkan balasan komen dari kite....

    ape2 pun ceria2 kan hari akak yeak...

    ReplyDelete
  4. @lieya - TQ dear .. akk kadang2 tuu busy .. tapi memang akan make sure komen di blog lieya .. ;) muah !

    ReplyDelete
  5. waa meriah sambutan birthday amanina..kemain comel dier bertudung...

    ReplyDelete
  6. Selamat hari lahir buat kakak amanina, untungnya dikelilingi dek insan2 tersayang..

    urm sedapnya akak tengok menu2 tu semua, bila akak merasa air tangan ieda lak..?

    ReplyDelete
  7. alolooo comel nyeee anak akak..
    kak ieda pun comell. awwww.!
    ehehhee

    Selamat hari jadi adikkk ^^
    Semoga jadi anak yang solehah dan taat pada ibu abapanya..
    aminnnn..

    ReplyDelete
  8. alahaii cute je ayat kakak yang last tu " ibu x yah susah2 .. kita buat simple2 sahaja .. janji kakak dpt ajak kawan2 akk dtg , dah cukup "

    ReplyDelete
  9. Selamat Hari Lahir buat Amanina ;)

    ReplyDelete
  10. simple tapi meriah jadinya... menu2 tu semua sedap lah nampaknya.....

    ReplyDelete
  11. wah.. nampak meriah sambutan besdaynya.. hee.. hepi besday buat besday gurl yea..

    ReplyDelete
  12. hepi besday :)
    ps: u sht dear? (",)

    ReplyDelete
  13. hepi besday untuk anak kak ieda, bestnya makan2..kalau dekat leh saya nyebok kat situ..hihih x maliu :)

    ReplyDelete
  14. Meriah sambutan besday dan open house..Epy belated besday Amanina.. :)

    ReplyDelete
  15. Happy belatd birthday Amanina...
    Betul ieda kalau sedara-mara pun dah ramai penuh rumah tak payah org lain pun dah meriah..

    ReplyDelete
  16. waaa meriahnya.. macam raya pulak tengok juadah2nya.. hehe..

    happy belated birthday amanina.. ;)

    ReplyDelete
  17. Happy Besday Amanina.. Amboi senyum memanjang je :)

    ReplyDelete
  18. wahhh besar majlis ... syok la amanina kan .... anak lagi besar dr ibu .. berseri2 ibu mkn herbalife kan

    ReplyDelete
  19. salam k.ieda..

    amoih birthday girl..kemain senyum sampei ke telinga tuu..
    alhamdulillah..sanah helwah buat nurfatin amanina :)

    ReplyDelete
  20. simple2 pun ramai yg datang..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  21. Happy birthday untuk anak akak....dua2 pun comellll

    ReplyDelete
  22. happy belated birthday buat Amanina...:)

    ReplyDelete
  23. uitttt meriahnye sambutan hari lahir die

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...