Tuesday, September 3, 2013

KENAPA PERLU NAIK HARGA MINYAK ?


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhu topik hanggat sejak dari mlm tadi .. sejak PM umum kenaikan harga minyak 0.20 ! banyakk wooo huwaaaaaaaaaaaaaa .. sedihhh dan sayuu je .. sampai tidur malam punn menjadi topik akak laki bini ... yg lawak sikit .. hubby ke stesen minyak nak taruk minyak motor selesai kuliah isyak di masjid bersama akk .. pelik dia cakap kenapa ramai org macam pesta kat shell2 minyak .. org balik kampung ke ?

ahhahah dia x sedar pun pasal kenaikan minyak tuu .. yelah topik naik minyak nie x sampai ke masjid lagi waktu tuu .. huhuhu katanya .. KALAU LETAK PENUH KERETA PUN MLM TADI .. BUKAN TAHAN SETAHUN PUN ! haaaaaaaa kan .. amik kaw ... huhuhuhu

berita kenaikan minyak dah pun menjadi topik awal pagi di merata2 akhbar ...
siapakah yg harus di persalahkan ? rakyat jugak ke ?
yee sbb rakyat mudah tertipu dan tidak serik ditipuuuuuuuuuu huwaaaaaaaaaaa .. bila dah jadi macam nie .. x mustahil semua keperluan akan naik ... tgklahhh ............

mood : BOSAN !

21 comments:

  1. redho je la kak...kita xleh buat ape dah :(

    ReplyDelete
  2. ... Petronas xberapa nk untung.. Mintak kurangkan byr subsidi kpd kerajaan dr rm28bil kpd rm27bil.. jadi..1billion tersebut...adalah dr kenaikan rm0.20sen tu.. Selamat mengira..hehe

    ReplyDelete
  3. Pasrah jelah hehe

    Yg tak tahan bila minyak naik harga brg pun confirm melambung2 naiknya

    ReplyDelete
  4. huu..baru nak beli keta baru..tak jadi la minyak dah naik baik naik kuda je..hehehhehe

    ReplyDelete
  5. yg pasti ringgit sedang jatuh merudum-ini fakta.Kalu dah myk naik 20sen secara otomatiknya barangan lain pun naik juga kan.kenaikan ini bakal melonjakkan inflasi tatkala nilai ringgit semakin mengecil

    ReplyDelete
  6. emas pun naik kalo mata wang asing jatuh..

    ReplyDelete
  7. ermm..confirm kak.. mesti serba serbi akan naik lps ni..belanja isi rmh bertambah.. bebanan hidup bertambah.. ermmmm

    ReplyDelete
  8. salam K.IDa..

    huhu.. redha ajelah..

    ReplyDelete
  9. mmg bosan!!! aseklah tabur duit sana sini, kaut duit sana sini.. yg kerja private ni apo dt?? potong cukai yo lah tiap2 bulan.. hurmmm

    ReplyDelete
  10. minyak nk kena isi juga yer x...redooo jer la

    ReplyDelete
  11. Tu la biler minyak semua akan naik lepas ni kan kan

    ReplyDelete
  12. nih seme salah rakyat.... terutama pekerje gomen...

    pekerja suruh cuepac intak bunus.... cuepac ugut gomen.... gomen pun bagi la ... pastu gomen tak de duit... gomen naik kan rege minyak.... kan ke rakyat yang salah...

    alasan tu pak menteri yang bagi.... huhuhuhuuh

    ReplyDelete
  13. kalau nak myk naik lg lepas2 ni.. kita pilihlah kerajaan skrg.. insyaAllah pasti myk naik lg.. hehehee...

    ReplyDelete
  14. hahaha sama pulak ayat en. hb akak tu
    smlm el pun dok terkinja2 suruh en. hb isi full tank kt kete ngan moto..alilh2 dia ckp..mcmlah leh simpan smpai stahun...haha betul gak..n keje giler nak beratur pjg2 tu kan kan..

    last2 weols isi myk moto je haha

    ntahlah kak dah minyak naik byklah brg yg mngunakan petrol ni naik..huhu

    20sen tu byk tu!

    ReplyDelete
  15. en suami kata malam tadi ada open house dekat stesen minyak.hakhak

    ReplyDelete
  16. biasa dah isu2 mcm ni kak.. hehe..

    ReplyDelete
  17. mungkin ada sebab kan

    just amek positif je

    nak bising banyak2 pun, benda dah jadi

    so kena usaha kerja kuat :)

    ReplyDelete
  18. Betul tu ida. Penat je keje dapat x sebyk mana pastu kena belanja utk benda lain pulak. Kita ni berusaha keras
    Berjimat tp dah barang barang nek harga camno nak jimat kan. Cari duit penat penat pastu senang senang je duit tu keluar balik. Tak lekat kat tangan. Mmg la 20 sen tu nmpk sikit. Cer kali dgn brp liter pastu kali dengan sebulan pastu kali ngan setahun. Byk x.

    ReplyDelete
  19. malas nak komen isu ni kak...kita org kecik..xder kuasa...kena ikut aje lah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...