Tuesday, September 3, 2013

CARA ZAHRIEN SANTAI !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

haa ini lah anak bertuah ku putra Zahrien ! ... ekekek susah nak jumpe dan tgk dia santai macam nie .. hurmm masa nie dia sdg asyik layan tv .. akak ingatkan dia layan tv sahaja .. rupenya2 ada headphone kat telinga koo ekkeke .. sabor aje kan .. ;) macam2 hal anak teruna sorang nie ..
cakap pandai .. ABC x berapa nak mengenal lagi .. huhuhu yg awal2 kenal .. yg hujung2 lak teragak2 .. pening kepala akak nie .. tahun depan dah 6 tahun .. risau masuk pra sekolah dia kurang pandai membaca lagi .. yelah nak lawan budak2 skrg semua cerdik2 belaka .. huhuhu



dia akan cakap .. " adik pandai gak .. pandai baca doa .. adik pandai sikit2 ABC nanti ibu ajarlah lagi .. " huhuhu bertuahhh anak ku sorang ini ! ;)


32 comments:

  1. salam k.IDA

    hamoihhh santainye die.. nk join sekaki bulehh? :p

    insyaAllah..zahrien kan bijak..pelan2 mesti pandai :)

    ReplyDelete
  2. amboi2 dah macam orang besar dah santainya..
    Zahrein budak bijak, jgn risau In Sha Allah dia boleh ^_^

    ReplyDelete
  3. wah..rilex tu..ala kak, nanti dia dah sekolah, dia tgk kawan2 dia pandai..sure dia pun belajar tu..jgn risau la..

    ReplyDelete
  4. heheh..

    rilex brader, brader rilex.. hahah.. agaknya gitu lah kot yg teruna akak tu fkr.. heheh..mcm irfan juga lah tu..

    ReplyDelete
  5. Memang selesa betul santai macam ini kan dik.. auntie macam nak ikut baring tengok adik baring macam tu:)

    ReplyDelete
  6. Anak kedua kakcik dulu pun lambat pandai membaca. Alhamdulillah akhirnya dia berjaya menamatkan pengajian peringkat diploma dengan keputusan yang agak baik. Cuma bila suruh sampung ke peringkat ijazah, dia tak nak...

    ReplyDelete
  7. wallaaaa dgn headphone gitu ;p

    ReplyDelete
  8. wah zahrien mmg santai sungguh dier

    ReplyDelete
  9. heheheh sesekali kak... penat belajar dia santai2 lak...

    ReplyDelete
  10. Hihi comey je dia jwb gitu.sebaya aqilah. Dia lahir bln brp kak

    ReplyDelete
  11. Sgt santai dan sgt relax..hehehe

    ReplyDelete
  12. wahhh..memang dah jadik anak bujang ni..

    ReplyDelete
  13. budak2 skrg ni kak pandai santai2 dgr lagu bagai... klu kita dulu2 tak dernya...heheee...

    ReplyDelete
  14. debab bkn main lagi ya hero tu..

    ReplyDelete
  15. tak pe...jangan la paksa..nanti dia hilang minat sebab terbeban.cukup kalau dia nak jugak belajar...budak2 kan..memang time ni dia ingt nak main je..eheheh

    ReplyDelete
  16. anak akak kalau pakai earphone tu.. sah2 dgr lagu tegar.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. xpelah kak..sebenarnya kak..sllunya kat umah budak2 ni x tunjuk dia pandai..tp kat sekolah mmg pandai..kdg2 kita x tahu mcm dulu abg danish..bila kita ajar kat rumah..mmg xtahu pape kita pun rs eh abg g sekolah x belajar ke..tp tetiba bila kita ajar something kan..dia boleh igt n rupanya diorg dah belajar semua cuma diorg lebih suka belajar kat sekolah hehe..dun worry kak k

    ReplyDelete
  18. amboiii syoknya dia bersantai... ;)

    ReplyDelete
  19. alamak boleh high 5 dengan ismeth ni...hehehhhee
    pening kita mak2 ni la yg dok risau

    ReplyDelete
  20. mata tengok TV tapi telinga dengar muzik , macam mana tuh..?? haha...

    ReplyDelete
  21. hihihi anak bujang akak ni dah besar, mcm tulah bebudak kak, dulu pun main je klu tadika tu hihi, tp lain benar zaman skrg ni, semuanya advance

    ReplyDelete
  22. kak, sy igt ank bujang akk dh sekolah rendah. tp rupa2nya sama baya ngan ank saya hihihi........

    ReplyDelete
  23. comel zahrien ni..montel macam aiman..

    ReplyDelete
  24. hihi.. comel je ayat dia.. boleh la akak ajar dia pelan2 kan.. mesti boleh punya..

    ReplyDelete
  25. Hi Kak Ieda!!! Apa khabar dear??? Lamanya tak kemari ..hehe!

    Hope you are doing good there, dear. Hugs from Love2cook Malaysia ;)

    ReplyDelete
  26. amboi zahrien kemain rilex dia ye...xpe kak jgn risau ada ms lagi tu....caiyok zahrien u can do it....

    ReplyDelete
  27. amboi zahrien..gaya mcm budak besar dah..^_^

    ReplyDelete
  28. amboi! relax santai betoi diaaa..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...