Wednesday, September 25, 2013

Adam AF Tak Tak Kisah Status Ibu Tunggal Fiza Elite


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

semalam kita dikejutkan dengan kenyataan Fiza yang akan mendirikan rumahtangga dengan ADAM AF .. wow ! memang x sangkalah kan .. jauh perginyee ekeke .. yelah , semua tahu adam tuu jauh muda dan bujang kan .. hurmm itulah dinamakan jodoh ..
dan semua dah maklum yang fiza juga adalah janda beranak 2 .. 2 dah erkk anak dia .. hurmm apa2 pun perubahan dan penghijrahan dari dia mampu membuatkan hati adam dan semua peminat menyenanginya .. syukur lah kalau begitu kan .. even akak sendiri suke tgk wajah terbaru dan penampilan dia .. sangat sejuk mata memandang .. semoga adam dapt membimbing dia kejalan yg di redhai allah .. sama2 berubah kan .. ;)

dan paling sweet adalah kata2 dari Adam yang tidak kesah akan status Fiza .. perghhh kalau akk cair sikit lah ekekeke .. jom baca !



Berkahwin dengan ibu tunggal anak dua sedikit sebanyak akan mengundang persepsi negatif daripada orang ramai. Namun buat Adam AF yang bakal bernikah dengan Fiza Elite esok, status bakal isterinya itu tidak langsung menggugat perancangannya. Lebih menarik, Adam telah melamar Fiza pada pertemuan mereka yang kedua. Macho kan?
Agak menarik juga membaca kisah percintaan Adam AF dan Fiza Elite yang ditulis menerusi Berita Harian ini. Memang inilah yang dikatakan kalau jodoh tidak ke mana. Kata Adam:-
Sebelum berjumpa secara rasmi buat julung kali, kami kerap berbalas mesej. Kami juga pernah bertemu di beberapa majlis, tetapi setakat menyapa begitu sahaja.
Satu hari, apabila ternampak gambar profil Fiza bertudung, saya terdetik bertanya sama ada dia berhijah kerana lakonan atau memang sudah berhijrah? Apabila mengetahui itulah imej terbarunya, saya terus mengajaknya keluar. Manalah tahu, jika kami boleh berkongsi serba sedikit pengalaman berhijrah.
Tak sangka pula undangan saya disambut Fiza. Kami bertemu kali pertama di sebuah restoran di Kota Damansara selepas solat Tarawih. Sejak pertemuan itu, saya terus terpaut kepadanya sehinggakan wajah Fiza sentiasa muncul dalam solat. Jadi saya menganggap itu petunjuk dari Allah.


Tak dinafikan wajah Fiza Elite tampak lebih manis, ayu dan sedap mata memandang apabila bertudung. Memang boleh bikin hati lelaki cair. Keputusan untuk berkahwin cepat adalah untuk mengelakkan maksiat. Kata Adam lagi:-
Tak sedaplah asyik berjumpa tetapi tiada sebarang ikatan sah. Daripada menjadi bahan cacian orang, lebih baik kami bernikah dan ia akan lebih memudahkan pergerakan.
Saya mengaku keputusan untuk berkahwin diambil terlalu cepat. Keluarga, terutama ibu pada mulanya terkejut juga dengan keputusan yang dibuat dan agak keberatan untuk menerimanya.
Namun selepas membawa Fiza bertemu ibu pada Syawal lalu, hati ibu berubah. Kelembutan dan sikap Fiza yang pandai mengambil hati keluarga mengubah pendiriannya.
Malah mereka juga tidak kisah dengan statusnya sebagai ibu tunggal. Bagi saya sendiri, yang penting adalah hati budinya.


semoga ikatan ini yang bakal berlangsung esok berkekalan lah kan .. sama2 kita doakan .. agar fiza , adam dan anak2 fiza hidup bahagia .. seyess cakap .. memang sejuk mata memandang akan wahaj Fiza skrg .. paturlah terbuka hati adam nak menjadikan beliau isteri .. harap wajah sama naik ngan keperibadian kan .. aminnnnnnnnnnnnn

info : abang NARA

ps : nak BW lah huhuhu tadi banyak urusan yg perlu diselesaikan .. ;)




24 comments:

  1. tuh mmg jauh sgt.. tp dah jodoh.. gitu la kannn...

    xper la depa buat benda baik.. moga2 berbahagia selamanya...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. iilah jodoh ketentuan Allah

    ReplyDelete
  3. terkejut gak dgn berita nie..smoga jodoh mereka berkekalan..

    sejak bertudung ni fiza nampak lg cantik kan.. =)

    ReplyDelete
  4. tulah kak..el bc kat ohbulan smlm mmg terkejut..xsangka diorg ni bercinta n nak berkawin..lg satu xtau lak yg fiza ni dah jd ibu tunggal...gembira jugak dgr diorg nak kawin...alhamdulilah..untung adam dapat fiza yg telah berhijab..sm2 doakan yg terbaik tuk diorg

    ReplyDelete
  5. semoga mereka berbahagia hendak-Nya...

    ReplyDelete
  6. tup-tup dia dua nak kahwin...jodoh mereka kan kak

    ReplyDelete
  7. tuptup adam pulak~ adam pon skrg dh islamic islamic sket kan kak.

    ReplyDelete
  8. ok lah tu... moga serius n betul2 kawin jgn gosip je lebih

    ReplyDelete
  9. Salam K.Iedamimi..

    alhamdulillah..klu dh jodoh..takkan kemana :)

    ReplyDelete
  10. Salam K.Iedamimi..

    alhamdulillah..klu dh jodoh..takkan kemana :)

    ReplyDelete
  11. terkejut gak masa dengar brita doraang ni...maklum la sblm ni x der dengar plak citer

    ReplyDelete
  12. mg jodoh mereka till jannah...sejuk tgk wajah fiza tuu

    ReplyDelete
  13. Alhamdulilah

    Moga berkekalan

    ReplyDelete
  14. Semoga jodoh mereka berkekalan hingga ke Jannah

    ReplyDelete
  15. semoga jodoh mereka berkekalan kan kak

    ReplyDelete
  16. sejuk tgk diorg ni.. hidayah Allah utk mereka.. Alhamdulillah.. moga kekal bhgia hgga ke syurga...

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah moga berkekalan

    ReplyDelete
  18. suka tengok diorang.. kesian jugak macam2 org cakap kat diorang kan..

    ReplyDelete
  19. tahniah utk mereka...moga berkekalan hingga ke syurga..dua-dua dah berhijrah..

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah jodoh diorang kan kak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...