Wednesday, September 25, 2013

SIAPA SUKE INI ? PAMERAN POKOK BONSAI ....


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

haaaaaaaaa sape suke letak bonsai nie dirumah ??
baru2 nie akk ada ke Ktn Prade , kebetulan ada pameran pokok bonsai .. perghhhhhhhhh melopong tgk ! .. ini sebahagian yg sempat akak ambil gambar sbb kamera habis bateri .. bayangkan punyelah banyak dan ini semua adalah yg terbaik ! .. kira gold & silver meddle lah nie ... mak aihhhhhhhhh
ada diantara bonsai2 ini mencecah jutaan ringgit ! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. apelah kelebihan bonsai nie eerrk ... sib baikk lah akk x berapa minat .. sekadar suka tgk ajelah ;)









hubby cakap , kalau dia ada TERlebey duit ! dia beli bonsai yg ini utk di rumah .. dia pilih nie sbb ada buah ! .. tu x menahan tuu .. ekekkeke memang ngaga lahh org yg minat ngan bonsai2 nie .. sib baik lahhhh akk bukan fanatik bonsai !


Adam AF Tak Tak Kisah Status Ibu Tunggal Fiza Elite


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

semalam kita dikejutkan dengan kenyataan Fiza yang akan mendirikan rumahtangga dengan ADAM AF .. wow ! memang x sangkalah kan .. jauh perginyee ekeke .. yelah , semua tahu adam tuu jauh muda dan bujang kan .. hurmm itulah dinamakan jodoh ..
dan semua dah maklum yang fiza juga adalah janda beranak 2 .. 2 dah erkk anak dia .. hurmm apa2 pun perubahan dan penghijrahan dari dia mampu membuatkan hati adam dan semua peminat menyenanginya .. syukur lah kalau begitu kan .. even akak sendiri suke tgk wajah terbaru dan penampilan dia .. sangat sejuk mata memandang .. semoga adam dapt membimbing dia kejalan yg di redhai allah .. sama2 berubah kan .. ;)

dan paling sweet adalah kata2 dari Adam yang tidak kesah akan status Fiza .. perghhh kalau akk cair sikit lah ekekeke .. jom baca !



Berkahwin dengan ibu tunggal anak dua sedikit sebanyak akan mengundang persepsi negatif daripada orang ramai. Namun buat Adam AF yang bakal bernikah dengan Fiza Elite esok, status bakal isterinya itu tidak langsung menggugat perancangannya. Lebih menarik, Adam telah melamar Fiza pada pertemuan mereka yang kedua. Macho kan?
Agak menarik juga membaca kisah percintaan Adam AF dan Fiza Elite yang ditulis menerusi Berita Harian ini. Memang inilah yang dikatakan kalau jodoh tidak ke mana. Kata Adam:-
Sebelum berjumpa secara rasmi buat julung kali, kami kerap berbalas mesej. Kami juga pernah bertemu di beberapa majlis, tetapi setakat menyapa begitu sahaja.
Satu hari, apabila ternampak gambar profil Fiza bertudung, saya terdetik bertanya sama ada dia berhijah kerana lakonan atau memang sudah berhijrah? Apabila mengetahui itulah imej terbarunya, saya terus mengajaknya keluar. Manalah tahu, jika kami boleh berkongsi serba sedikit pengalaman berhijrah.
Tak sangka pula undangan saya disambut Fiza. Kami bertemu kali pertama di sebuah restoran di Kota Damansara selepas solat Tarawih. Sejak pertemuan itu, saya terus terpaut kepadanya sehinggakan wajah Fiza sentiasa muncul dalam solat. Jadi saya menganggap itu petunjuk dari Allah.


Tak dinafikan wajah Fiza Elite tampak lebih manis, ayu dan sedap mata memandang apabila bertudung. Memang boleh bikin hati lelaki cair. Keputusan untuk berkahwin cepat adalah untuk mengelakkan maksiat. Kata Adam lagi:-
Tak sedaplah asyik berjumpa tetapi tiada sebarang ikatan sah. Daripada menjadi bahan cacian orang, lebih baik kami bernikah dan ia akan lebih memudahkan pergerakan.
Saya mengaku keputusan untuk berkahwin diambil terlalu cepat. Keluarga, terutama ibu pada mulanya terkejut juga dengan keputusan yang dibuat dan agak keberatan untuk menerimanya.
Namun selepas membawa Fiza bertemu ibu pada Syawal lalu, hati ibu berubah. Kelembutan dan sikap Fiza yang pandai mengambil hati keluarga mengubah pendiriannya.
Malah mereka juga tidak kisah dengan statusnya sebagai ibu tunggal. Bagi saya sendiri, yang penting adalah hati budinya.


semoga ikatan ini yang bakal berlangsung esok berkekalan lah kan .. sama2 kita doakan .. agar fiza , adam dan anak2 fiza hidup bahagia .. seyess cakap .. memang sejuk mata memandang akan wahaj Fiza skrg .. paturlah terbuka hati adam nak menjadikan beliau isteri .. harap wajah sama naik ngan keperibadian kan .. aminnnnnnnnnnnnn

info : abang NARA

ps : nak BW lah huhuhu tadi banyak urusan yg perlu diselesaikan .. ;)




Tuesday, September 24, 2013

HI - TEA with 20K PRESIDENT TEAM MAMBERS


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhu memang seronok dan sangat2 berbangga bila dpt msg dari pihak Herbalife akak terpilih sebagai salah seorang ahli herbalife yang layak untuk HiTea bersama 20k Prest Team Mambers Herbalife malaysia , Pn Kamilah dan suami ... syukur , akak layak sbb akak dah pun melayakkan diri Freshman Supervisor ! ..
dan akk adalah diantara 8 orang yg dirai petang itu seluruh negeri Pahang ! ...

wahhh x sangka lah pula , berpeluang ber Hi-Tea dengan 20k Presiden Team Mamber ini bertempat di Hayat Regency Hotel , Kuantan . Siap ada tema , tema santai di pantai ! ....



Hayat Regency Pool Side , Kuantan



The food untuk petang tuu , ada macam2 .. tapi percaya atau tidak , akak hanya makan yg dibawah ini sahaja .. x sempat nak cedok lebih2 dahh ... duk sebuk berbual dengan kenalan2 distributor yg lain ..


I makan ini sahaja .. yg banyak makan hubby lah .. sukee lah dia ;))


coprate mambers .. en izzudin ralit berbual dengan mr hubby ...


dengan suami Pn Kamilah .. En Ayob ... he always support his wife .. 20K uuu huhuhuh



& this is Pn Kamilah ... orangnyee cantik , putih dan gebuu kulitnyeee , mana idoknyeee dia telan Omega Fish Oil tuu 14 biji sehari ! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

syoknyee bila berbual dengan orng yg sangat hummble nie .. dia x kedekut ilmu dan sangat positif , bila dah berbual lama .. baru tahu dia same age with me !!! what !!! ahahhahah soo nampak mudee dok kami berdua ! muahahhaha ..

she really inspire me .. baru 7 tahun dalam Herbalife tapi dah menimati rezeki dari allah sebegini rupa .. pendapatan sebulan 20k uuu .. its from Herbalife  .. soo siapa nak bg .. jadi pin @ my mind .. kalau dia boleh aku x kan x boleh kan .. its matter of time ! dan rezeki dari allah , soo  kita usaha biar allah yg tentukannya kan kan kan ..


ps : dia punya kereta setanding kereta kerabat raja dah .. memang hebat wehhh .. kagum sebab dia diantara orang melayu islam yg berjaya dan paling seronok , dia x lupa asal usul ! alhamdulillahhhhhh




SARAPAN SANTAI DI PAGI SELASA


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhu serius cakap .. skrg nie mood M dah maii dah .. x tahu lah kenapa mood nie mendatang .. habis tempias semua blog .. nak ngadap blog nie bercintaaa sgt2 .. habis2 terus shutdown ! huwaaaaaaaa memang bahaya erkk penyakit M nie .. sib baikk lah akk x kerja dah .. kalau tidak .. perghhhhhhhh paroh ! rasa lak kerja x ikhlas kan ekkeke ;)


hurmmm jamu matalah pagi nie erkk ..
mee hun goreng santai namanyee nie .. x tahu lah mood M tuu sampai ke memasak pun ada ..
adohaiii bahaya juga kan .. tapi sib baik lah apa yg akak masak menjadi .. kalau salah teknik haru kan huwaaaaaaaa .. mau kena bebel ngan mak akak .. ;))

ok lah .. hari nie nak BW ... seyesss dah lama x jenggah rumah uolsss .. sorry ye sangat2 .. ;(

Monday, September 23, 2013

Rebecca Nur Islam Namakan Anak Keduanya ..........


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

fuh2 .. letih betul balik dari traning Zero2Hero di Gambang baru2 niee .. tapi seronok ! x yah cakap lahh tuhan sahaja yg tahu .. ok2 x mo citer pasal tuu lagi .. sat nak citer pasal Rabecca Nur Islam nie selamat melahirkan anak kedua .. anak dia nie rapat kan ..

dan unik ada pada nama anak2 nyeee ... sedappnyeee nama anak ..
x terfikir akak nie ... hurmmmmmmmmmmmm

Nor Anggerik Renesmee



bertuah si comel .. insyaallah menjadi anak solehah dengan nama yg cukup indah ..
apa maknee dia erkk ??


Friday, September 20, 2013

CEMPEDAK GORENG !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

betul2 x der mood nak menaip panjang petang2 nie ..
nak siap2 kemas barang utk ke Training Zero 2 Hero Herbalife di Gambang Resort esok ... so mood dah ada disana huhuhu


ini akak buat semalam .. ada sesiapa pernah makan ..
perghhh sedapp wehhh ..
sejak semalam .. petang tadi punn kami buat lagi .. kebetulan hubby bawak bali 2-3 biji cempedak masak layu ... mak aihhh pulun grg ini aje lahh .. kenyang .. dan sangat sedap !

its FRIDAY !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua



Thursday, September 19, 2013

SIZZLING MEE ..OH ENAKNYE !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhu baru berkesempatan utk update ! huwaaaaaaaaaaa macam biasa .. sebuk memanjang akak nie .. nak kena update blog herbalife , search an idea .. banyak benda nak kena fikir dan buat .. dalam masa yg sama , sms dan whatsapp x lekang di tangan , samaada org bertanya atau ahli2 yg mempunyai banyak soalan2 mengenai Herbalife .. alhamdulillah so far akk dpt jawab mana yg termampu akk .. insyaallah x akan menghampakan coachee2 akk ;)

ok2 .. see kalau melalut pasal Herbalife sure panjang kan .. sebelum berlarutan , baik akak sambung dengan kisah enty kali nie ekeke .. haa baruy2 nie lepas balik dari training di Kuantan akk dan sabriena lunch di Giant Kuantan , seyess dah lama x kesini uhuhu .. sejak berpindah ke pekan , boleh kira dengan jari berapa kali akk ke Giant nie .. kali nie singgah dengan sabriena , dia sebenarnya menemani akak ke Training Herbalife di Nutrition Club akk di Bukit Setongkol ..

alhamdulillah seronok dapat menimati sizzling nie .. seyesss dah lama x makan huhuhu



muka tension ke nie ??
ahahhaha tension sbb perut lapar tapi dapat makanan yg panassss ekekke

ps : dok sempat BW huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wednesday, September 18, 2013

SUBHANALLAH ! Yasmin Hani Dikritik Peminat


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

subhanallah ... dah kenapa ngan dia nie huhuhuhu
malunyeeeeee huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Maternity shoot sememangnya satu penggambaran yang menarik sekiranya dibuat dengan betul. Iyerlah, bukan senang untuk hamil jadi untuk mengabadikan kenangan tersebut dalam bentuk gambar adalah satu perkara yang wajar dilakukan. Namun maternity shoot yang dilakukan oleh Yasmin Hani nampaknya telah mendapat kritikan ramai.


PIC : REMOVED for respect each muslim 


Secara jujur, kami pun agak pelik kenapa Yasmin Hani perlu menunjukkan perutnya di dalam maternity shoot ini. Agak tidak sesuai dengan budaya dan agama kita. Admin dulu pun pernah buat maternity shoot untuk wife. Pakai baju biasa pun dah dapat mengabadikan kenangan ketika itu. Tak perlu sampai ke tahap begini.

Mungkin Yasmin Hani mahukan kelainan di dalam maternity shootnya. Rasanya gambar ini tidak dikongsi oleh Yasmin Hani menerusi akaun Instagramnya tetapi telah disebarkan oleh orang lain. Mungkin Yasmin perlu letakkan klausa kepada mereka yang terlibat di dalam maternity ini. Tak gitu? Versi gambar tidak dimosaic dengan membaca artikel ini sepenuhnya. – Beautifulnara,

ps : ada banyak lagi pic .. tapi sangat2 segan akak nak letak sini ... huhuhu subhanallah .... dia nie islam @ atau tidak ? hhuhuhuh semoga menjadi renungan kita semua .. minta dijauhkannn dari allah menyimpang jauh hati kita sehingga menjadi begini ... apa yg dia fikir ???

LITTLE CELEBRATE AMANINA 11th BDAY


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhu jangan marah semua .. berhabuk2 haaa dah blog akak nie .. walau baru beberapa hari x update .. namun dah terasa rindu yg amat dalam dgn blog kesayangan nie .. nak buat macam mana .. banyak tuntutan kerja yg perlu dilakukan .. walau sebuk but i happy uuu ;) thats what yang I nak buat ;)

okeh2 .. tahu .. nanti akk BW okeh .. macam lah ada org tunggu muhahahhaa ... tapi kan nak ucapkan TQ so MUCH pada kawan2 dan adik2 serta kakak2 yg sudi jengguk blog akk nie .. walau update tidak sekerap dulu .. tapi rasa sangat terharu sbb uolss masih ingatkan akk .. kali nie nak cerita mengenai BDAY celebrate AMANINA .. ist just a small party .. kebetulan buat di bulan syawal .. soo akak buat OH terus .. sebenarnya entry nie dah ada dlm draft dah lama .. upload pic dah lama juga .. namun kekangan masa utk di publish memang x cukup ... sejak habis syawal , program dan xtvt Herbalife memang banyak melibatkan akk .. nak2 skrg dah naik ke WT .. memang sangat sebuk ... alhamdulillah allah bg rezeki ini dan rasa ini ..

ok2 ... melalut lagi pasal herbalife .. ekekke memey aar dah rezeki kan ekkeke .. ok lah malas nak story panjang lebar ... uolss just tgk pic .. they will tell the story !



kakak yg happy dan xcited .. ;) shes 11th already ... oh dah besar anak IBU 


 blueberry ice cream cake !




 hidangan yg disediakan .. just simple sahaja ..
menu masak sendiri wokeh .. I and my mom ekekke .. rajin kan .. berpoluhhh den !
rendang ayam kampung , lodeh , kuah roti jala dan nasi impit



haa nie den x buek .. this from my cousin .. special edition .. but memang sukelah .. roti jala !


as usual .. majlis kalau x der spaghetti x sah kan !



salah satu desert make by my mak saudara ! ... sodappp ;))


kakak & anggah .. ;)


 as usual .. mom & daughter kena ada .. ekekke .. dua2 comel dok ? 

 really love this moment !


 bukan main payah nak dpt moments nie ! ... suke sangat2 ...
owhhh very the simple decoration kat belakang tuu , akk just guna pakai yg tahun sudah .. soo ini adalah yg last guna sbb dah x mampu disimpan lagi .. so next bday x tahu macam mana .. xceli akk nie x suke membazir .. kalau just nak bg nampak celebrate tuu akak suke yg simple2 .. sekadar letak belon dah cukup sbb hari tuu anak2 buah berebutkan belon ! sampai ada yg nangis2 gaduh nak kan belon .. x per2 next bday mak anjang buat belon penuh rumah ... haaaaaaaaaaa ekeke

 




tetamu yang hadir kebanyakannya adalah sedara mara akak .. akak nie ada ramai sedara mara , adik beradik hubby sahaja dah 11 orang soo tambah tolak anak2 buah , mak saudara penuh sudah .. x jenmput orang lain pun x per .. penuh dah .. ini sebahagian sahaja .. mereka bukan orng luar tetapi semua ada ikatan saudara mara .. kebanyakan adik beradik ipar akk duduk di pekan .. so kalau kenduri memang satu kampung lah dtg huhuh ..


 amanina and her cousin and friends 

 

tuu anak buah yg sama2 sambut bday hari tuu .. amanina xceli pada 04/8 tapi kami buat pada 24/8 sbb nak tunggu buat OH sekali .. kebetulan anak buah nie sambut bday dia yg ke 6 tahun pada hari tuu .. soo dia sama2 potong kek ;)

 yesaasssssssssssss happy bila tgk anak2 happy ..

the best part adalah , amanina siap cakap .. " ibu x yah susah2 .. kita buat simple2 sahaja .. janji kakak dpt ajak kawan2 akk dtg , dah cukup " aduhhhhhhhhhh syahdu betul bila anak2 semakin paham .. ibu memang nak buat simple .. tapi terxcited lak ngan tok ummi .... sooo alhamdulillah semua berjalan lancar , makanan semua licin .. specially rendang dan spaghetti .. soo mana yg lebih di bungkus2 kepada mak2 saudara ..
just happy .....................

sorry lah kali nie entry banyak pic .. senang malas nak buat entry banyak kali ..
kang ada yg bosan tgk pic ekkeke

ps : nak BW okehhh

Monday, September 16, 2013

Leina Hangat Berhijab, Enggan Lihat Gambar Lama


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

rasanya ramai yang cuti hari nie kan ? cuti HARI MALAYSIA ... hurmm macam akak cuti atau tidak bezanya hanya anak2 dirumah sahaja .. bagi akak sejak habis syawal , agenda akk sentiasa penuh .. penuh dgn xtvt bersama Herbalife , alhamdulillah memang seronok sangat2 .. baru terasa pengorbanan akk selama ini dihargai dan tidak disia2kan .. barulah semangat semakin membara bila segala kerja yg kita lakukan mendapat penghargaan dan pengiktirafan orang kan ..

ok2 .. x mo membebel panjang pagi2 nie , akk nak sharing kisah penyanyi Liena Hangat nie .. aaa uolss kenal kan .. dia dah berhijab ! alhamdulillah allah bukakan pintu hati dia dan berikan petunjuk , dia bukan sahaja berhijab malah sudah semakin sedikit melupakan kisah lamanya .. seronok baca .. insyaallah semoga allah sentiasa memberikan hidayah kepada umat2nya yg ingin berubah .

perasan dok wajah dia .. lain sangat kan ;)

PETALING JAYA: Penyanyi Leina Hangat mengakui tidak mahu melihat gambar-gambar lamanya yang berpakaian seksi selepas tekad untuk berhijab dan berubah menjadi lebih baik. Leina atau nama sebenarnya, Norazlina Abdul Rahman, 40, berkata, dia enggan menoleh ke belakang dan mahu memulakan kehidupan baru yang lebih diredhai.
"Saya tidak pernah tengok gambar lama, jika orang masih bercakap fasal gambar-gambar seksi saya biarlah, itu zaman jahiliah dan saya jadikan ianya sebagai renungan untuk menjadi lebih baik. "Semua yang terjadi dalam hidup kita ada hikmahnya, saya tidak kisah orang anggap saya tidak sempurna, asalkan saya cuba jadi yang terbaik demi Allah taala," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Ahad.
Kata Leina, dia mula berubah pada Ogos lalu selepas menghadiri kursus keagamaan yang membuatkan hatinya terdetik untuk bertudung dan menjalankan tanggungjawab kepada agama. Jelasnya, perubahan tersebut juga membuatkan dirinya lebih banyak menghabiskan masa bersama keluarga di rumah.
"Saya rasa saya sudah terlambat dan sepatutnya dari dulu lagi saya berubah tapi saya bersyukur ada masa lagi untuk saya bertaubat. "Saya akui bukan senang untuk berubah secara drastik tapi perkara pertama yang saya jaga ialah untuk tidak tinggal sembahyang dan sebab itu juga saya lama tidak jumpa kawan-kawan," katanya.
Perubahan tersebut juga membuatkan dirinya menjadi lebih tenang dan menghargai nikmat yang Allah berikan kepadanya. Sementara itu, bercakap soal nama, Leina berkata dia masih mahu dikenali dengan nama tersebut.
"Alhamdulillah, saya rasa lebih tenang dan lebih menghargai kehidupan saya sekarang. "Tentang nama itu, biarlah orang panggil nama apa pun kerana bagi saya nama itu bukan satu masalah," katanya. Tambahnya, dia masih lagi meneruskan kerjaya sebagai penyanyi, namun kini lebih menjaga batas sebagai seorang yang berhijab.
sumber : mstar

berhijab dan menutup aurat bukan sekadar menutup apa yg tidak boleh dilihat yang bukan muhrim malah menutup aurat besar lingkungan maknanya .. semoga kita sentiasa belajar dan terus memahami apa itu erti aurat dan berhijab .. semoga allah sentiasa melindungi kita dari melakukan perbuatan yg hina disisi allah subahanawataala .. wallahualam ..

nak BW lah hari nie .. semalam seharian x dpt .. sbb ada hal .. tghari nie ada lunch treat dari BOSS besar (upline) KL .. debar2 pula nak jumpe .. syukur atas rezeki yg allah berikan ;)



Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...