Wednesday, August 21, 2013

SYAWAL KE2 : MENZIARAH MEREKA YG SEDANG UZUR


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

Raya ke dua ku diteruskan lagi ke rumah bapa saudara hubby yang dah setahun terlantar disebabkan penyakit ahmarnyee .. asalnye dia boleh duduk macam tahun lepas .. skrg dah terlantar macam nie .. badan semakin kurus ... dah x boleh berkata2 .. hanya mampu nangis sahaja bila kami dtg melawat .. melihatkan akk dan suami lagilah dia sedih .. yelah sebelum2 nie dia sihat .. nak buat macam mana .. tapi serius akk x sangka dia seteruk ini uhuhu


 penyakit yang semakin teruk .. selalu demam .. sedih pula dgr cerita dari anak2 nyee


  teruskan perjalanan ke rumah adik IPAR nenek akk .. pun dah semakin uzur .. tapi masih kenal org dan boleh bercakap .. cuma dia dah jarang keluar rumah .. syukur masih sihat .. yg disebelah tuu nenek akk .. haa yg sedang bercakap dnegan ummi akak tu lah nenek saudara kami .. ADIK IPAR nenek akk ..

 tuan tanah dengan putri kedua !
ber peplumm ari tu !

 macam biasa .. tangan x lepas dari hp .. time2 raya masih ada lagi yg bertanyakan mengenai HERBALIFE ! .. alhamdulillah syukur .. rezeki yg allah berikan .. kena layannn ;)

see !

petang nie nak gi tempah kek .. insyaallah nak wat makan2 sikit utk bday amanina yg jatuh pada 04 Ogos baru2 nie .. dia nak ajak kawan2 dia dtg .. lanjur tuu akak buat makan2 di rumah .. oh ya siapa dekat @ yg lanjur turun ke KTN pahang nie .. jemputlah yee .. sabtu jam 3.00 ptg .. insyaallahh , akk jemput yeee .. OH yg kecil sahaja .. ;)


19 comments:

  1. time raya pun ada yang tanya pasal Herbalife yer kak...hehe

    ReplyDelete
  2. Salam K.Ida..

    mesti terhibur hati mereka yg diziarahi tu.. alhmadulillah..

    hihi..murah rezeki akak.. :)

    CMa jauh..tak dpt nk mai.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. kesiannya tengok bapa saudara hubby akak tu.. teringat kat arwah ayah sy yg terlantar sakit & kurus mcm tu..

    Doakan pakcik tu cepat sembuh.. InshaAllah

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya sis..moga pakcik diringannya dugaan sakitnya..:)

    ReplyDelete
  5. pasti dia seronok sbb ada yg melawat..

    ReplyDelete
  6. raya2 mcm ni mmg patut ziarahi mereka

    ReplyDelete
  7. nilah waktunyer melawat mereka... memang sukar untuk kita tengok dan orang yang mengalaminyer apatah lagikan... anak2 kenalah sabar...
    bisnes jalan seperti biasa syukur...

    ReplyDelete
  8. betul tu kak..dlm kite bersuka ria di hari raya....jgn dilupa pada yg telah uzur dan tak berupaya....lawat lah mereka kan kak....

    wah bestnye kak nak wat OH...akak masak sedap2 punyee tuuu...semoga majlis berjalan lancar kak yeak....

    ReplyDelete
  9. kusyuk layan hp..oh jauh..kalau tak dah serbuuuu...

    ReplyDelete
  10. inilah pun masanya kan.. utk kita slg ziarah menziarahi.. kalo hari biasa mungkin kita sibuk dgn urusan harian. so kesempatan hari raya & cuti panjang kita gunakan sebaiknya

    ReplyDelete
  11. Bila tgk pak sedara hubby tuh teringat jugak pada pada pak sedara hubby saya yg gitu laa keadaan terlantar..dan kurus.. tapi dah meninggal pada tahun lepas..

    Moga pak sedara hubby Ieda tuh sihat yer..

    ReplyDelete
  12. semoga saudara akk yg sakit tu bertahmabh sihat....mesti terhibur la sket sbb ada yg melawat mereka....

    ReplyDelete
  13. Sedihkan tgk sedara terlantar sakit..
    Wah masyuk kak...time raya pun org tny herbalife

    ReplyDelete
  14. ayah saudara lya y uzur ada 3 org.. 2 org meninggal seminggu sblum raya... moga mereka terus diberikan kekuatan utk mneruskan hidup.. amin

    ReplyDelete
  15. mesti dia seronok kan family dtg melawat sbb dia dah xleh gerak.. sedih tengok..

    ReplyDelete
  16. Tima raya la ada kesempatan utk melawat kan kak..

    Aamboi sibuk bebenor gayana tu, ehehe.. siapa snap pic akak ni...terbaik..

    ReplyDelete
  17. wah akak sibuk layan Hp ...ehee..teringat lak kat arwah atuk ...dulu pon terbaring uzur macm ni kak...

    ReplyDelete
  18. padan je jauh,klu tak sy serbu.huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...