Friday, August 30, 2013

SAMSENG INDIA MENJADI - JADI !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

x tahulah kenapa skrg nie .. rata2 berita mengenai kematian dan keganasan di pelopori oleh kaum india .. apa yg mereka nak .. dan kenapa mereka menjadi golongan yg semakin ganas .. skrg nie di mana2 berita lah .. semua kejadian adalah dari keganasan kaum india dan mangsa juga kebanyakan dari kaum india juga .. dan terbaru mangsa adalah seorang pekerja TNB melayu .. huhuhu apa nak jadi dunia nie !


Seorang pekerja Tenaga Nasional Berhad (TNB) hampir terputus tangan kiri akibat ditetak dengan parang setelah beliau memotong bekalan elektrik di sebuah rumah di Jalan PJS 7/23 Bandar Sunway, di sini hari ini.

Dalam kejadian 5 petang itu, Muhamad Axdni Isa, 42, bersama dua lagi rakan sekerjanya dilapor melakukan kerja pemotongan elektrik di depan sebuah rumah teres sebelum dua orang lelaki yang berada dalam rumah tersebut tidak berpuas hati dengan tindakan tersebut.

 Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Supt Tan Ah Chua berkata mangsa dan rakan-rakannya telah dimaki hamun lelaki itu ketika cuba menerangkan kepada suspek bahawa mereka membuat penyambungan elektrik secara haram.

“Disebabkan bengang, suspek kemudian keluar dari rumah dengan dua bilah parang dan menetak tangan kiri mangsa beberapa kali manakala rakannya yang lain terselamat,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Tan berkata, mangsa dihantar rakannya ke Pusat Perubatan Subang Jaya (SJMC) sebelum dirujuk ke Pusat Perubatan Pantai Bangsar di sini untuk pembedahan. Susulan kejadian itu, polis menahan dua suspek berusia 33 dan 45 tahun itu untuk siasatan mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan – Bernama

semalam dalam berita 3 sekeluarga india juga dibunuh ! ... disyaki dilakukan oleh kaum india juga .. huhuhu sedihh .. seorang warga tua , kanak2 dan lelaki dewasa menjadi mangsa .. dan kebanyakannya adalah bermotifkan dendam ! huhuhu

takutnyaaaaaaaa skrg nie .. kes bunuh berleluasa !
 

21 comments:

  1. Salam kak....
    mmg takut skg ni, jenayah bunuh semakin menjadi2...

    ReplyDelete
  2. Jenayah berleluasa.. berhati2 lah,

    ReplyDelete
  3. Kena lebih berhati-hati sekarang ni..

    ReplyDelete
  4. takut nye...mmg dari dulu org india ni mmg suka bunuh membumuh..dah mcm jd hobi derong..huhu

    ReplyDelete
  5. ini yg x suka dengar ni...apapun memang kena sentiasa berwaspada....dlm dok berwaspada pun ada gak yg kena..:)

    ReplyDelete
  6. Bahaya ada dimana2 sekarang ni kan kak..

    ReplyDelete
  7. sekarang ni memang selalu sangat dengar kes bunuh2 ni ek..seram kan....

    ReplyDelete
  8. ehm nak mengomenpun takut rasanya.. yang penting semua pihak patut memberikan kerjasama dnegan pihak yang berkuasa supaya Malaysia akan terus kekal aman dan damai...

    ReplyDelete
  9. salam k.iedamimi..

    huhu..ngerinyer... :(
    harap2 takdela kejadian buruk yg menimpa kita mcm ni..
    blh jadi isu perkauman :(

    ReplyDelete
  10. dorg kalo dh ada geng mmg menjadi2 kak~

    ReplyDelete
  11. motif dendam tu...oh haiiiii bile dendam menguasai diri

    ReplyDelete
  12. dendam = bunuh... iskkk depa nih!!!

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Mana pu ramai nk jadi smseng skrg nih..

    ReplyDelete
  15. menakutkan jelah jenayah sekarang ni..

    ReplyDelete
  16. ishh, entah pape entah dorang niee laa.!!
    Eiqa baca dekat fb pun eiqa jd benganggg.
    Manusia manusiaa -,-
    Semoga pakcik tu cepat sembuh :(

    ReplyDelete
  17. mmg takut.skang ni hari2 kes bunuh,hari2 tembak.hari2 kena parang..malaysia dah semakin tak selamat

    ReplyDelete
  18. betul...skrg menakutkan..tembak, tetak, bunuh dah jadi mcm mainan dh sekarang ni..huhu

    ReplyDelete
  19. risau dgn keadaan skrg ni..semakin menjadi-jadi

    ReplyDelete
  20. Mmg takut pun ida. Jenayah ada dimana mana sekarang. Takut nak keluar rumah. Moga allah lindungi la kita semua kan ida. Malang tak berbau. Kena baca doa jauhkan bala selalu.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...