Wednesday, August 21, 2013

ORANG JAWA PANGGIL RENGGINAN ? YE KE ?


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

ok2 .. benda nie memang sedap dan ranggup .. ada akak tgk dalam FB baru2 nie yg memanggil sebagai rengginan .. ye ke .. atau benda yg berbeza .. hurmm tapi seriuss sedap dan ranggup sangat2 ..


benda yg sama ke ?

ps : lambat bersiaran .. banyak urusan .. dari pagi sampai ke skrg .. ada sahaja org dtg .. bukan beraya tapi ada hal nak dibincangkan dgn ummi .. so akk x der masa nak jengguk blog kawan2 lagi .. nanti2 lepas nie baru BW yee ..

nie nak masak lak .. nak hantar ke sekolah sbb anak2 ada KO-K .. rutin setiap hari rabu .. ;))
BYE


24 comments:

  1. tak ingat panggil apa makanan ni.. ;)

    ReplyDelete
  2. Kakcik panggil keropok nasi atau 'bepang'. :)

    ReplyDelete
  3. seriously x pernah nak tau kak apa nama makanan ni...

    ReplyDelete
  4. ni org jawa dtg...hehe

    rengginem @ melayu panggil inang-inang. Buat daripada nasi, biasa leper lagilah. Org kg biasa buat kalau nasi tak abis mkn.

    dlm gambo ni tak berapa jelas, tapi kalau dari nasi..betul la rengginem.

    ReplyDelete
  5. a'a ek.. apa namanya ni.. tp sedap juga.. manis2 rangup kan..

    ReplyDelete
  6. tak taulah kak sebab tak penah makan

    nampak mcm sedap je

    ReplyDelete
  7. saya suka mkn ni kak, tapi sumpah tak tau nama dia...huhu...

    ReplyDelete
  8. kitorang panggil inang2.. memang sedap..

    ReplyDelete
  9. ni bukan keropok nasi..saya je la yang panggil keropok nasi kot..heheh

    ReplyDelete
  10. dulu ada budak Indon yang suka buatkan untuk kita sedap oooo....

    ReplyDelete
  11. nenek suami saya wat jual ni kak. kita di melaka panggil inang-inang. memang sedap kalau rangup. kalau minyak tak betul2 dia tak kembang tak sedap..keras

    ReplyDelete
  12. xtau nama apa..tau mkn je kak hihihi

    ReplyDelete
  13. Ni kopok nasi tu ye kak?
    suke juga makan ni...
    okey la sdap gak...

    ReplyDelete
  14. hai kak...akak punye ni mcm versi mihun ye..mmg org jawa panngil rengginan kalau yang beras sebijik2 tu..hehe

    ReplyDelete
  15. emm 1st time tgk.. mcm soohun yang digoreng & letak pencelup je kak..

    ala2 mcm sagu yang pernah sy beli aritu..

    cer akak tengok kat link saya ni http://zazaabdullatif.blogspot.com/2013/06/sagu-gula-melaka-bersama-fresh-milk.html

    ReplyDelete
  16. Macam pernah ku lihat, tapi dimana ye...

    ReplyDelete
  17. Salam K.Iedamimi..

    err... rasanye cma pernah mkn..tp tak tau plak namenye ape..huhu

    ReplyDelete
  18. yg ni sedap...manis2, kan
    sbb ada yg jenis tawar tu...hhe..tp saiz yg tawar tu besar sket. Tp kal beli kena balik goreng dulu..

    ReplyDelete
  19. mcm pernah dimakan.nama mmg kompom lah tak tau...

    ReplyDelete
  20. salam Ieda..betul lah tu sebutannya...dulu biras k.atie biz ni la,skrg dah tak buat lg.Mmg sedap,klu dogoreng..kembang jadinya!

    ReplyDelete
  21. ni kena goreng dulu kan baru makan..kitorng panggil rengginang..=)

    ReplyDelete
  22. izan pun panggil rengginang cam lily sebut tu. mmg sedap! lama dah tak makan. jajan klasik org jawa ni.. hehe...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...