Friday, August 2, 2013

NASI LEMAK AYAM MADU !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

hahahhahah eh gelak giler kan nie .. yelah .. kali nie nak tayang nasi lemak ayam madu akak kelmarin .. ekekek .. ayam madu beli wokeh ! .. x buat leer macam nie .. dok dan sebenarnya .. kisahnyaa macam nie ...

hubby tetiba je petang tuu nak makan nasi lemak .. so sepantas kilat akk masak nasi lemak .. bayangkan dia cakap nak makan nasi lemak masa tuu jam 4 ptg .. x ker kelam kelibut akk di buat nyee .. ekekke alahh sib baik bahan semua ada .. nasi lemak punn nak tanak senang aje kan .. tetapi dlm kepala duk terfikir2 .. nak makan ngan apa nasi lemak kali nie .. aritu buat sambal sotong kembang .. nie x der .. ok fine sambal biasa udah .. tapi nak jugak lauk lain .. maka ... hubby ajak ke bazar ramadhan dan merembat sekor AYAM MADU ini ! ahahhahah sodapppppp x menahan ... sib baikkklah sedap !!! pueh ati rm 22.00 sekor ! .... senyum kekenyangan kami anak beranak ! ... syukurrrrrrrrrrrrr


terbaiklah ayam madu nie !!! leh beli lagi ;))

 

 telur ayam kampung wokeh !

 nie kena ada jugak !


alhamdulillah sudah tersedia ! ....

uols berbuka apa hari nie ??
jangan makan banyak sangat ! nanti x daya nak berterawih .. nak dekat penghujung nie ..
oh ya ada yg dah pasang pelita 7 likur ??
akk nak siap2 nak pasang nie .. haiii ;)

ps : ari nie akak buat mee lidi SOP ! ahahha meh joint

9 comments:

  1. Alin buka kat luar lagi rini kak...hehehe

    ReplyDelete
  2. nampak sedap ayam madu ni....

    saya berbbuka puasa di JM briani tadi,,,,

    ReplyDelete
  3. As salam Kak Ieda,

    Samalah kita smlm pun buka nasi lemak! Tak tahu nak masak apa dah tapi buat ayam goreng berempah je... Terliur pulak tgk ayam madu ni..! hikhik... astaghfirullah...

    Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga... Maaf Zahir Batin :))

    ReplyDelete
  4. simple2 pun sedap kan ida..dh tak nk berselera dh ni mkn..^^

    ReplyDelete
  5. nasib sedap ayam tu kan kak
    hehehehe
    sakan kome mkn aya madu ngan nasi lemak..tu pun sedap sgt aihhhh

    ReplyDelete
  6. hari ni tak masak apa pun sebab tak puasa..heheh..suami kerja petang jadi dia berbuka kat tempat kerja je dengan kawan2 dia..Maisara dengan adik demam lak..jadi memang tak sempat la nak masak untuk suami..

    ReplyDelete
  7. perghhh.. ayam madu.. dulu selalu makan ayam madu kat mamak.. tapi ada kuah mcm sos... hehe

    ReplyDelete
  8. lama x msk sesedap gini... huhu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...