Saturday, August 17, 2013

MUSIM DEYAN DAH !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

maleehh nak citer pasal lambakan deyan kat umah akak nie .. ponat .. letih ngan bau2an yg ada masa2nya memualkan .. ha kalau nak tahu mak akk dah buat tempoyak dah punn .. haa sbb ke deyan2 nie baru gugur dan ada yg baru pertama kali gugur .. jadi ada yg keras dan x berapa nak menjadi ..

tapi yg akak show off sini semua yg sedap2 .. yummy .. sakit2 tekak punn still daya makan deyan , nak2 lepas berbuka posee .. semua wajib makan .. kalau dah atas meja penuh ngan deyan ekkee

 buah yg manis dan lemak .. perghhhhhhhh


ini deyan kebun nenek akk .. kira kami lah yg rajin ambil .. bila banyak selalu sedekahkan pada jiran2 dan sedara mara lah .. memang x der niat nak jual pun ..


15 comments:

  1. Wahhh....sedapnya..slurppp2... Bestnga kalao ade dusun. Noleh makan hri2..nyum2

    ReplyDelete
  2. ada buat tempoyak tak..buat jual.nanti saya beli.kat sini susah nak dapat tempoyak.hehe...

    ReplyDelete
  3. ejulz kat sini makan yg dibeli bapak je.. kitorang xde dusun.. :(

    ReplyDelete
  4. Buka puasa hari hari durian?
    nak sikit....

    ReplyDelete
  5. balik raya tempohari sempat le merasa seulas dua doyan yang ditanam dek arwah ayah atas tanah pusaka.. r\

    ReplyDelete
  6. oh ya.. akak nak tempah tempoyak boleh? hihihihi..

    ReplyDelete
  7. sernoknya ada kebun sendiri.mmg puas la makan durian.pastu dpt pahala pulak sedekahkan..kt kite tak nak sedekah ke?hehe

    ReplyDelete
  8. kat kawasan rumah sy pon da luruh gak..

    ReplyDelete
  9. Kat kg dh hbis dh musim deyan ni.. Tggl rmbutan je..

    ReplyDelete
  10. Bestnye kalo duk kutip durian..seronok jerk....pernah rasainya kalo kat umah mak...

    ReplyDelete
  11. cantik isi doyan tu.
    my hubby dan keluarga dia pun giler makan doyan.ari tu hubby beli 2 bekas doyan kat kg.hari tu gak abis.saya tak suka makan doyan sebb kang angin banyak dlm badan & sejak arwah mak hampir kena potong kaki sebb makan 3 ulas doyan (sbb mmg dh ada kencing manis),terus saya tak sentuh doyan dah.
    kete penuh bau doyan dan nasib mak mertua bagi petua suh letak arang kat dlm kete sbb arang leh serap bau doyan.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...