Thursday, August 1, 2013

MENU IFTAR KEGILAAN KAMI


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

ini memang dah menjadi menu kegilaan kami sekeluarga .. nak tahu sebab apa ? sebab limpahan sayur2 dan bahan2 yg boleh dikatakan macam makan menu vegetarian sahaja kan kan kan ekekke
walau anak2 akk kurang makan sayur tapi bahan2 seperti hot dog , ketam , bebola daging , fish ball dan fish kit .. memang menjadi kegilaan anak2 .. kalau mereka x makan sayur , memang mereka makan bahan2 macam nie .. akak akan banyakkan .. sedap dan mudah anak2 nak ratah ..

waduhhh tgk pic dah rasa macam nak buat menu nie ajee utk makan berbuka kami .. hari2 makan benda yg sama pun x kesah ..


nie kuehtiaw sop .. makan dgn lada kijap johor sedapp kan huhuhuhu

oh ya .. kelmarin hubby dpt hamper raya nie .. 1st time dpt .. bila tanye hubby macam mana dpt , rupenya dia dpt dari tokey cina yg dia beli besi baru2 nie ... owhhhh ...
sampai skrg akk simpan .. sorry nak buka ekekek .. bagi anak2 geram sikit .. syukur lah ada rezeki macam nie .. ;))

baiklah .. menu apa uolss ari nie.. akak ingat nak buat nasi grg pedas hari nie .. semalam dah buat mee siput grg .. hurmmmmmmmmm insyaallah semangat nak dekat raya nie lain macam sikit .. penat pun x habis lagi sbb mengemas tadi .. siap dah pasang semua langsir .. tinggal nak pasang carpet raya sahaja .. ekekke , buat awal2 senang .. nak nyampai ke 2-3 ari raya tuu macam2 nak prepare

21 comments:

  1. amboi kak...meriahnya bahan dlm kuew tiow sup tu...

    ReplyDelete
  2. haaaaaa..akk ni saja je bakar line tau!! sy dah la gile sup sayur macam ni...adoiii >_<

    ReplyDelete
  3. wah beraya dengan karpet baru yer kak...

    PM pun tak sabar nak beraya dah nih...hehe

    ReplyDelete
  4. tak aci, ieda dah siap mengemas, akak? urmmmmmmm..

    ReplyDelete
  5. salam K.iedamimi.

    uuu..nmpk sedap k.tiaw sup tuuuuu
    huhu..cma tak prepare ape2 lagi ni.. baru terkedek2 nk buat kuih rayo.. :)

    ReplyDelete
  6. memang nampak sedap kak..intan sndiri gulp gulp telan air liur..bila meriah dengan bahan2..anak2 pon suka kan kak

    ReplyDelete
  7. SEDAPNYA KAK IEDA
    saya tgk pun terliur ni kak

    ReplyDelete
  8. Sedapnya sis..mkn ni pn blh kenyang kan..

    ReplyDelete
  9. Best...yg simple tu yg sedap kan?

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap kueytiaw sup ieda tu

    ReplyDelete
  11. nak buat la..stok koew teow ada kat rumah.

    ReplyDelete
  12. nak buat la..stok koew teow ada kat rumah.

    ReplyDelete
  13. keu teow akak ni nampak mengancamlah.,. kalau ya boleh je makan setiap hari ni.....

    ReplyDelete
  14. sup2 gitu kalu di lwn kan ngn sambal kicap mmg syok kak.... dana pun feveret tuh

    ReplyDelete
  15. Teruja pulak dgr org kemas2 utk raya.. eina mood tak dtg2 lg, kalaulah boleh balik raya, sure ada perasaan teruja tu..huu...

    ReplyDelete
  16. sangat healthy menu iftar akak tu..
    ok nak tiru jg untuk buka nnt heheh :p

    ReplyDelete
  17. susah nk cr kuetiow sup yg sedap kak,akk buat tu nmpk sodappp yo! haih~

    ReplyDelete
  18. wah.. mst dtg sini cedok idea nk msk pe.. hehe.. ok, blh msk esok ni.. hehe

    ReplyDelete
  19. Amboi sedapnyer kak makan sup panas2 ms berbuka mmg layanzz...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...