Tuesday, August 20, 2013

MASAK LEMAK BELIMBING IKAN PARANG , CELUR JANTUNG PISANG DAN BUDU !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

huhuhu bila tgk menu2 nie terasa sangat nak masak skrg jugak .. sib baik lahh berpuasa .. ini semua menu akak 2 - 3 hari sebelum puasa .. bila dalam puasa x ingat nak masak semua ini .. syukurlah semua suke makan .. masakan kampung kan .. dah lama x pekena budu ! ngehx3

 masak lemak belimbing ikan parang !
 

 
 pucuk paku grg belacan !
 

  celur jantung pisang ! sape ada sakit jantung x leh makan ekkee

 budu wehh !

 lengkap menu tghari tuu .. kalau menu macam nie .. makan x pandang sape2 lah kan .. tul tak ..

okeh .. nak sambung BW

ps : menu berbuka hari nie nasi lemak sambal sotong kembang ! okeh .......


24 comments:

  1. Sedapnyaa..tgk menu tuh mmg kalau makan tak pandang kiri kanan dah.. :)

    ReplyDelete
  2. budu cap ketereh mmg superb.

    ReplyDelete
  3. kalo akk jemput suami sy mkn kat rumah akk.mau 4 kali tambah.suami sy kalau budu mmg hantu!

    ReplyDelete
  4. kak ni entry kejam ni kak...puase2 ni dok teliur semua hah heheeheh...akak dah nak raye kan...bestnye...lieya lagi 3 hari nak kejar ni kak....tahun lepas tak dpt puase 6 kak sbb culas n pemalas huhuhu...

    ape2 pun selamat hari raye lagi tuk akak heheeheh...camne ngan akak dah sihat tak....jaga diri tau...

    ReplyDelete
  5. kak ieda!!!sedapnya!!air liur dah merembes dah ni.aduhh.
    kalau kak ida nak tahu,sambal sotong kembang is one of my fav.nyummy.
    leh antor kl sket tak??:P

    ReplyDelete
  6. Celur jantung cicoh..pehhh... Tak menahan

    ReplyDelete
  7. amboi sedapnya..terliur saya tengok.dahla tengah puasa.dugaan sungguh.

    ReplyDelete
  8. Sedapnya kak. Lapar perut ni tgk lauk pauk tu, Tgh hari tadi tak lunch...huhuhu...ikan parang tu sedap. Tapi tulang byk sangat ☺☺

    ReplyDelete
  9. celur jantung tu colek dengan sambal belacan favourite my husband tu, kalau dia balik dan buat tu, laju je dia makan, lagi satu kak... masak lemak pucuk ubi... (walaupun x makan tapi demi husband masakkan juga...)...

    ReplyDelete
  10. Adoi.. kecor liur ena kak tgk menu gini.. seyes tau ena memg suka makan mcm ni.. jantung pisang lawan dengan budu hadoiyaiii..

    ReplyDelete
  11. ritu g kelantan beli budu..ooo cam ketereh paling sedap ea...
    ritu beli budu apentah brand sohor ke ape..ketereh tu bil pya kpg hehe

    mmg sedap mkn ngan budu jtg pisang tu nak2 ada tempoyak walaweiiiiiiiiiiiiii haha

    ReplyDelete
  12. aduh..terliur sudah :P

    ReplyDelete
  13. so, celur jantung pisang tu di cecah budu lah ya? sedap betul..:)

    ReplyDelete
  14. Sedapnye lauk ikan parang tu. nmpk jantung pisang terliur rasa, adoiii klu la ada smbl belacan xmo berhenti mkn sy ni

    ReplyDelete
  15. Semunyer sedap2 kak...terliur...tambah budu tu...sedapnyer...

    ReplyDelete
  16. paling terliur tgk budu tu kak. huhu..

    ReplyDelete
  17. Dah la lauk kampung tu sedap, pinggan pulak klasik bunga kangkung... Alahai, ngapa tak ajak ke rumah? Opsss kita jauh.. huhuhu

    ReplyDelete
  18. sedapnya kak!! terliur tgkp leleh!! huhu

    ReplyDelete
  19. perkkkh tgk sambil telan liur.... sume sedap2

    ReplyDelete
  20. alahai sedapnye lauk kampung gini

    ReplyDelete
  21. Hehehe...akakkkk sume nmpk sedap...gambar je kak? Nk resepii

    ReplyDelete
  22. Masak lemak letak belimbing, tak sedar boleh bertambah :D

    ReplyDelete
  23. perghh...dlm byk2 menu yg paling terliur jantung pisang tu..dah lama xmkn! :P

    ReplyDelete
  24. Salam K.Iedamimi..

    wah..menggugat selera sungguh ni... nyum3... :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...