Tuesday, August 27, 2013

KENAL LAGI NOORSHILA AMIN ?


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

ok2 .. uols kenal tak lagi penyanyi 80an shila amin nie .. haaa suara dia boleh tahan sedap kan .. hurmm baru2 nie dia ada muncul dlm konsert akhir Kilauan Bintang tuu .. haaa tup2 dgr pula dia kena sambar ngan api disebabkan gas yg bocor .. aduh haiii macam2 hal skrg nie ..

Penyanyi Noorshila Amin, cedera disambar api berpunca daripada tong gas terbocor di kediaman anak sulungnya, Nurrul Admiena Norrizan di Kepong pada Sabtu lalu.Menurut sumber,hampir seluruh bahagian kiri tubuh melecur.

Tambah Noorshila, kejadian yang berlaku kira-kira pukul 2 petang itu membuatkan anggota kiri badannya termasuklah wajah, tangan dan kaki melecur.



Bercakap kepasa Mstar Online, Norshila berkata, ketika itu saya sibuk nak masak rendang bersempena dengan majlis rumah terbuka di rumah Admiena dan tidak sedar pula yang tong gas terbocor.Tiba-tiba sahaja ketika mahu mencapai barang masakan yang berdekatan dengan tong gas itu, api terus menyambar sehingga membuatkan muka dan badan saya melecur.Dia terus ke sebuah klinik di Selayang bagi mendapatkan rawatan dan kejadian itu juga membuatkan dia terpaksa membatalkan undangan persembahan yang diadakan pada sebelah malamnya (hari yang sama).

 
Tambah Norshila lagi, apa-apapun saya menunggu wajah ini sembuh dahulu sebelum mendapatkan khidmat nasihat daripada rakan saya yang merupakan seorang pakar kecantikan.
Luahan Noorshila : Kejadian yang telah berlaku memberikan pengajaran yang besar buatnya agar sentiasa berhati-hati dengan memeriksa tong gas dahulu sebelum memasak.Kita memang perlu berhati-hati dengan setiap perkara yang ingin dilakukan, termasuklah memeriksa tong gas sebelum memasak.Selain itu, ia juga sedikit sebanyak menginsafkan diri saya yang dapat merasai derita orang lain yang ada diantaranya, tubuh badan mereka terbakar lebih teruk daripada apa yang berlaku pada diri saya.Mujurlah api yang disambar tidak terlalu kuat. Kalau tidak, saya pun tak tahu apa akan jadi.
Dalam pada itu dia juga bersyukur kerana tidak berasa trauma dan hanya menjalankan rutin hariannya seperti biasa.

petikan : currentlive2u.com
 
lain tul wajah dia kan ?

benda nak jadi nak buat macam mana kan .. itulah yg dikatakan kehendak dan takdir allah ..
 

27 comments:

  1. Menakutkan la...biar kena kat kaki jgn kat muka...

    ReplyDelete
  2. kesiannya la.. betul la tuh kak.. dah takdir gitu.. moga dia akan ok.. sy suka suara dia.. huhu

    ReplyDelete
  3. mengerikan ... kita yg tersentuh kuali panas pun dah rasa sakitnya ... ini pula melecur sampai mcm tu

    ReplyDelete
  4. Kesiannya kalau tak silap pagi khamis dia ada muncul kat tv3 dalam rancangan mhi..

    ReplyDelete
  5. hurmmm benda2 mcm tu mmg kita tak jangka akan berlaku kan kak.. kena selalu berhati2.. tumpang simpati kat dia.. huhu

    ReplyDelete
  6. kesiannya..bab2 tong gas ni, saya cukup risau. peringatan buat kita jugak kan..

    ha'ah lain benor rupa dia...saya suka lagu2 dia (^_^)

    ReplyDelete
  7. seriau saya membacanyer...

    ReplyDelete
  8. el pun mmg seriau bab tong2 gas ni..kdg2 lau bunyi lain je terus tutup n panggil en. hb...pas2 kena cek tiub tu takut bocor..tp apakan daya dah mmg nak jadi kan...

    ReplyDelete
  9. kesan terbakar tuh kelihatan macam teruk jer kan , malang tidak berbau...huhu

    ReplyDelete
  10. kesiannya.teruk gak tu kan kak.

    ReplyDelete
  11. ada hikmah disebalik kejadian kan

    ReplyDelete
  12. oo baru kena lah ni kot sebab minggu lepas dia ada keluar kat tV 3.. dok menyanyi elok lagi..

    ReplyDelete
  13. Kesiaanyer kat dia...ngeri lak saya nengok..moga dia cepat sembuh..

    ReplyDelete
  14. fobia.. kejadian yg sama telah meragut nyawa insan yang amat kami sayangi, al fatihah..

    ReplyDelete
  15. Ya Allah..kesian sgt. Moga dia cpt sembuh.

    Kalau ada bau gas, mmg saya tak berani guna. Tapi kalau tak bau...camne..

    ReplyDelete
  16. kesiannya.. takut pulak dengan gas bocor ni.. dah byk dgr cerita..

    ReplyDelete
  17. x kenal.. hehe.. tapi takut gak dengan gas ni.. bahaya..

    ReplyDelete
  18. Kesian kan tp nk wat ne..dah suratan takdik kena redha...ada hikmah di sbalik dugaan..suka lagu dia..layang2 terbang melayang...terbang melayan di tgh padang..

    ReplyDelete
  19. Allahuakbar..mntk dijauhkan dan moge shila cp2 sembuh

    ReplyDelete
  20. moga dia cepat sembuh..
    dan jadi iktibar kpd kita utk check tong gas selalu

    ReplyDelete
  21. Salam K.ieda..

    semoga dia cepat baik dari burning tu..

    ReplyDelete
  22. ee teruk tu, moga dier cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  23. kenal kak ieda...kesian dia...alin tak terpk nak cek gas...lps ni kena hati2

    ReplyDelete
  24. Adehh kakk.. >,<
    eiqa pulak terasa pedih nyee..
    Moga dia cepat sembuh laa ye..
    eiqa x kenal diaa tp eiqa kenal akak :P

    ReplyDelete
  25. dgr juga berita psl dia...ngeri jg nengok tuh

    ReplyDelete
  26. Kesiannya. Teruk juga tu.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...