Thursday, August 29, 2013

HA KU RASA NAK BUAT MASAK LEMAK JE LIPAN NIE .. ACI !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

ok2 akk nak hentikan kejap kisah2 raya yg tertunda kpd kes yg berlaku kelmarin mlm .. tapi picnyee akak amik siang nyee iaitu semalam .. erkk semalam lah kan .. aah yelah nie .. adehh penyakit lupe semakin teransang ekekeke

ok2 .. macam nie .. malam kelmarin kami semua dah nak tidoo .. tetiba hamba allah nie kuar merayap2 diantara bilik mak akak ke ruang television .. tapi dia x naik lagi .. sbb ruang tv umah akak nie macam ada takuk utk naik .. masa nie hubby dari dlm bilik akk nampak , masa tu dia sdg duduk di katil .. baru bangun tidur sbb baring2 selepas magrib .. cadangnyee nak bangun semayang isyak .. ( bilik akk dan mak akak berdepan ) ... soo dia bingkas bangun .. masa nie akk terperanjat lahh sbb akak tgh siap2 nak baring atas katil dahh .. akak dgr dia cakap lipasss .. x sangka dia capai penyapu dan terus ketuk .. makk aihhh besaqqqqqqqqqq nyeeeeeeeeeeee ... geli geleman akak nie .. huwaaaaaaaaaaaaa ..

keadaan lipan nie masa tuu sdg cuba nak naik ke takuk atas ruang nonton TV kami lah .. masa nie anak2 dah landing nak baring depan tv mlm tuu .. konon x nak tidoo dlm bilik sbb kebetulan sabriena demam .. akk baru lepas demah dia dgn tuala sejuk .. ok ... masa nie si amanina dah jerit dah .. katanyee geliiiiiii sbb besaqqqqqqqqq mehhh .. huhuhu .. hubby ketuk2 kat kepala sampai dia mati lah kan .. kalau ikut akk HANCUR lipan nie ku kerjakan .. sbb panik huhuhu

tgk besar dok !

 haaaaaaaa besar kannn .. ngeri lak huhuh

kalau nak tahu besar mana .. haa tuu akk letak kaki zahrien di sebelah nyeee .. see !

huhuhu nie dah mati .. siap zahrien cakap ..

" ibu ... kita masak ibu ! ... " muahhahha melopong akak2 dia dgr .. ibu jawab .. aah kita masak , masak lemak cilipadi kan ! muahhahahaha .. lepas kejadian tuu .. zahrien x putus2 baca doa panjang2 sblm tidooo
siap tanye itu ini .. soal siasat akak macam2 pasal lipan .. ini BAPA LIPAN ke ? ini IBU LIPAN ke ? kalau ibu besar mana .. sbb akak cakap nie bapa lipan ... tapi ayah nyee cakap .. kalau BAPA lipan ada besoor ibu jari kaki ... ! what !

hubby cakap dia pernah jumpe ! huwaaaaaaaaaaaaaaaa OMG ....

ps : TQ pada adik blogger pink ummi atas petua kalau nampak lipan atau ular .. TQ sharing dik .. kalau lipan kita sebut banyak2 kali TULANG IKAN .. ia melemahkan pergerakan lipan itu
kalau ular sebut AKAR ROTAN .. haa kan kan ... harap2 ia membantu rakan2 lain kalau ada yg terserempak huhuh

27 comments:

  1. Eeeuuwwww...meremang bulu tengkuk. Geli lah kak. Terbayang bapa lipan yg beso tu. Scarynya.

    ReplyDelete
  2. seram je tengok.. lama dah x ada lipan, bila baca entri ni, mula le akak seram, p chek bawah katil, bawah meja, bawah semua bawah...

    ReplyDelete
  3. amponnnnnnnnnnnnn akak sgt pengeli ngan lipan, ular @ jengking, bg le yg ori ke palsu, lari lintang pukang gayanya..

    ReplyDelete
  4. sy tak geli sy takut.. takut dia gigit.. huhu

    ReplyDelete
  5. OMG lipan2..tulang ikan tulang ikan tulang ikan...lipan tu dah mati lah el pehal terjerit2 ni hahahaha memain pulak..hehe
    ntahlah kak lau npk lipan ni rs xterkuar kot tulang ikan tulang ikan..yg terkuar..waaaaaaaaaaaa waaaaaa lipan lipannnnnnnnnnnnnnnn hahaha..
    nasib xde yg terkena sengatan

    ReplyDelete
  6. tapi kdg2 bila dah jumpa tak sempat nak sebut.. mesti menjerit dulu..huhu


    ReplyDelete
  7. salam.. 2 tahun lepas sy juga mengalami kejadian lipan ni. yg paling nveri siap menjalar kt badan anak lelaki masa tidur kt kg masa hari raya.
    sama rupa tapi besar lg.. sungguh menakutkan.

    ReplyDelete
  8. besaunya.. bahaya betul lipan dalam rumah. nasib baik perasan.

    tq kak utk tips tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. eii nauzubillah mintak jauhkanlah kak, eii gelinya kak ado ko nak masak lomak heheheh

    ReplyDelete
  10. Wow mmg besar.

    Eh yeke.knp kn sebut tu eh kak.mmg menjadi eh.

    ReplyDelete
  11. aaarrrghhhhh..!!
    Kak iedaaaa, menggeletek eiqa depan lptop niee, uwaaa...
    Gmbar kedua tu besauu nauu..
    Terus eiqa scroll ke bawah.. hahaa
    Adehhhh..
    Klu nak masak lemak, akak sorang jela makan ehhh.. hehee

    ReplyDelete
  12. Adehhh geliii....tgh bca ni trus jd nk angkt kaki naik atas krusi lerr...

    ReplyDelete
  13. Lame x nampak lipan sebenar..harap memang xkan nampak lah kan..geli n ngerilah kak ieda..wuwu

    ReplyDelete
  14. Besarnya tulang ikan ni kak ieda :) masa kecil2 selalu jumpa. Ramai jugalah jd mangsa. Minta d jauhkan. Kalau boleh tak ma jumpa binatang ni. Tgk pun dah ngeri

    ReplyDelete
  15. besar tu, kak..berani zahrien letak kaki dia dekat lipan tu..

    bagus petua, boleh kita amalkan kalau terjumpa lain kali...

    ReplyDelete
  16. eee takut & geli tgk.. tq petua tu juga yer

    ReplyDelete
  17. mak aiihh besarnya kak lipan tu ...
    fobia dgn binatang ni sbb pernah di gigit smpi kaki bengkak..huhu

    ReplyDelete
  18. Saya dgn lipan pernah ada sejarah. Lipan tu masuk dlm seluar dan senfat dekat peha. Waaaaa, takut nk ingat balik sejarah lama

    ReplyDelete
  19. kalau kita ckap gitu lipan dengan ular paham ke?kalau saya tak ingt dah nak sebut apa..cabut lari dulu la..hahah

    ReplyDelete
  20. kalau kita ckap gitu lipan dengan ular paham ke?kalau saya tak ingt dah nak sebut apa..cabut lari dulu la..hahah

    ReplyDelete
  21. Geli tengok lipan tu, tp memang besar pun kak, klau myra mau hancoq jugak..huhuu
    sebab lipan kan susah mati

    ReplyDelete
  22. salam k.idamimi...

    uiii..besaqnya..geli2man tgknyer.. lipan bara tak ni..?

    ReplyDelete
  23. scary la lipan ni..sbb bahaya..jgn kata beso,kecik je klu kena mengerang kesakitan..sy dh penah kena..

    berkesan ke petua tu?macam tak releven je.hiks

    ReplyDelete
  24. besarnya...masa mula2 duduk rumah ni dulu pernah terserempak lipan yg amat besar kat tepi pagar..

    ReplyDelete
  25. pernah rumah ema pun ada sebesar ni...mujur tak ada sesiapa kena gigit..kalau tak..dah tentu ke hospital

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...