Thursday, August 1, 2013

BUKAN SPONTAN KHAMIS TETAPI KHAMIS YG MENYAKITKAN !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

haaaaaaaa huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Gula naik harga? Jgn mkn gula,mkn garam

Tiket bas naik harga? Jgn naik bas,naik kuda


Tambang teksi naik harga? Jgn naik teksi,naik beca


Elektrik naik harga? Jgn guna letrik,guna lighter aladdin


Ayam naik harga? Jgn mkn ayam,mkn telor


Diesel habis? Jgn guna diesel,guna minyak tanah


Sayur naik harga? Jgn mkn sayur,mkn rumput


Tong gas naik harga? Jgn guna tong gas,guna tong sampah
.

Sekian jawapan sampah dari Menteri Sampah..


sumber : FB 

isu yang hangat di perkatakan .. akhirnya menjadi kenyataan ! huhuh TETAPI di kawasan akak nie harga Gas nie dah di jual dengan harga RM 28.00 SE TONG ! huwaaaaaaaaaaa

ADAKAH SALAH RAKYAT MEMILIH

- ku sudah lakukan terbaik .. namun tempiasnya tetap ku terima huhuhu .. ku mungkin sekadar mengeluh panjang .. namunn bagaimana kepada rakyat yg miskin dan sederhana ! adakah mereka perlu kembali ke zaman mak2 depa dulu .. tiup dapur kayu ???


23 comments:

  1. masa saya bukak kedai dobi tempoh hari seriau juga bila kerajaan kuatkuasa kan gaji minimum pekerja swasta....sbb mmg tak mampu nak mengaji 3 org dgn gaji rm900...kalo tak mereka lari...

    skrg dah lega...dobi dah jual...mmg kesian juga pekerja yg kurang gaji dari rm900...

    ReplyDelete
  2. naik lagi..dasat..lps ni x heran barang2 lain akan menyusul kan..

    ReplyDelete
  3. haha.. teringat statement jgn mkn ayam tu..

    ReplyDelete
  4. hahah.. lawak ke ape jawapan tu..
    gas naik ape susah,
    pakailah dapur arang.. hahaha

    ReplyDelete
  5. hoh!! nak protes lah mcm ni.. semua brg naik.. yg turun tak ada pun huhu

    ReplyDelete
  6. hoh!! nak protes lah mcm ni.. semua brg naik.. yg turun tak ada pun huhu

    ReplyDelete
  7. saya pun geram sgt semua naik pastu menteri jwpan mcm sampah!

    ReplyDelete
  8. hmmm nasib la nk buat cam ne .. gaji gomen naik je semua brg naik ..alahai ..kesian org lain wlupun gaji yg naik tu 1 tangga gaji je pun

    ReplyDelete
  9. Kat sini memang lama daa RM29, pasni pastinya genap RM30.. nak camner, benda asas..

    ReplyDelete
  10. hehehehh tu biasak le kak ... b4 PRU mcm2 janji .. lepas dh sudah , sume benda naik...

    ReplyDelete
  11. Dah agak kak, mesti gas akan naik harga. Rm29 tu harga kedai + kos org yg menghantar? Tak ke dah jadi rm30. Kita tgk lepas ni apa plak yg naik.

    Kenaikan barang diutamakan, rakyat di kemudiankan. Kesian dkt org2 yang tak mampu tu kak. Kita yg bekerja dan bergaji ni pon tak cukup, apatah lagi yg pendapatannya cukup2 makan.




    ReplyDelete
  12. hehe..kalaka la bab guna tong sampah tu..
    alahai..semalam gas baru habes..hr ni balik umah hrga dah naik la ni..ayoyoyo..lepas ni ape kg nak naik?kita tunggu

    ReplyDelete
  13. mendadak naik tong gas ni kak
    dr dulu hnya bayar belas2 je skrg dah cicah 30 hengget
    baru smlm el bayar 29 tuk tong gas tu..nak x nak kena gak beli sbb nak raya ni nk kena masak byk

    apa2 yg berkaitan ngan bahan api semuanya naik
    arang pun naik dah kak woiiii semua naik..takut nti xtau lah apa nak buat sok2 ni dah semuanya naik

    boleh tulun list apa brg yg turun
    pakaian je kut nak raya sn sini sales tu pun mengundang boros gak..simpan je lah beli tong gas hehe

    ReplyDelete
  14. tu yang kita tahu naik..yg kita tak tahu..tahu2 naik..fenin..Ini semua salah saper?.rakyat? sendirik pikir..hohoho..
    -ku sudah lakukan terbaik=ku pun sama!!!hihihi:)

    ReplyDelete
  15. kat saya dh rm30 sipa htr rumah, nak taknak kna beli kn...nk buat lagu mn?;-)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum,
    Hu hu huhu kalau banyak komplen, kang Pak Menteri cakap "Sadap yu...kuar dr malaysia" hu h uhuhuhuhu mcm malaysia ni bapak dia punya la l ala

    ReplyDelete
  17. skang ni apapun naik, nak x nak terpaksa beli juga kan !

    ReplyDelete
  18. PRU13 dah berlalu ieda. Pilihan ramai mahukan yg ini dapatlah begini. Nak kata apa?

    ReplyDelete
  19. Terpaksa jugak beli...walau pun harganya naikkk...ter

    ReplyDelete
  20. alahai..baru je nak tanam azam jd rajin masak..sekali harga gas naik pula..

    ReplyDelete
  21. hehehehe.....nk buat camane kan kak.. kenaikan yg terpaksa kita hadapi walaupun tak redha.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...