Tuesday, July 23, 2013

(TAHNIAH)Kate Middleton Selamat Lahirkan Bayi Lelaki


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

yehaaaaaaaaaaa .. seronoknyee dgr berita kelahiran putera sulung Kate Middleton dan Prince William nie .. tahniah buat mereka berdua kerana memperolehi anak lelaki .. wahhhh waris tahta britain niee .. dengar khabar rakyat berpeseta sukee .. aduhh kalau ada disini punnn akak tumpang gembira ;)

Setelah 14 jam di dalam bilik bersalin, Kate telah pun melahirkan seorang bayi lelaki di Hospital St. Mary London. Jutaan tahniah diucapkan atas kehadiran putera diraja ini.


 Pastinya kelahiran putera sulung Charles dan Kate ini umpama satu pesta kepada rakyat Britain. Buat masa ini, masih tiada sebarang gambar bayi tersebut didedahkan. Namun daripada apa yang dimaklumkan, bayi tersebut lahir dengan sihat dan tanpa sebarang komplikasi.


Kate Middleton’s baby is HERE! Third in line for the throne, the little prince weighs eight pounds, six ounces and was born at 4:24 p.m. this afternoon. Further details about the actual birth process have not yet been released, although the palace said several weeks ago that Kate planned to have a natural labor.

Ahead of the traditional announcement, which consists of the baby’s gender, weight, and time of birth written on a piece of paper and placed on an easel in front of Buckingham Palace, the royal family made a last-minute decision to issue a formal press release via e-mail at approximately 3:36 p.m. E.T. (8:36 p.m. London time). Clarence House also tweeted the news, adding that all parties are healthy and will remain in the hospital overnight.


An easel stands in the forecourt of Buckingham Palace in London carrying an official document to announce the birth of a baby boy at 4:24 p.m. to the Duke and Duchess of Cambridge at St Mary's Hospital.

 tahniah buat pasangan ini !
seronoknyeeeeeeeeeeee .. x sabar nak tgk bb dia !

27 comments:

  1. Kelahiran yg di nanti ni...bestnya...

    ReplyDelete
  2. Wah...tahniah kepada pasangan diraja ni.. Semoga ibu anak cepat baik ...

    ReplyDelete
  3. Mesti comel pewaris tahta diraja ni kan

    ReplyDelete
  4. Kelahiran yg dinanti oleh keluarga diraja...

    ReplyDelete
  5. Congrats to Williams n Kate
    Weols pun x sabaq nk tunggu my royal bb gak ngeee
    Nak jugakkkk hahaha

    ReplyDelete
  6. semua orang tertunggu2 nak tengok royal prince.. ;)

    ReplyDelete
  7. Kelahiran yg ditunggu2..akhirnya the prince was born

    ReplyDelete
  8. tahniah for both of them, mesti happy kan, selamat berpantang kate hihi, pantang ke dia?

    ReplyDelete
  9. kelahiran yg dinanti2 nampaknya oleh semua.

    ReplyDelete
  10. betul2 tak sabar nak tengok baby dia

    ReplyDelete
  11. Tahniah baut mereka berdua..

    Dapat pula anak lelaki, bangga la ada pewaris ;)

    ReplyDelete
  12. pewaris tahta ni ...

    ReplyDelete
  13. tak sabar nak tengok jugak the baby

    ReplyDelete
  14. wah..mesti comel baby nie..mesti seronok diaorang sbb dpt baby boy..pewaris la katakan..

    ReplyDelete
  15. wah..mesti comel baby nie..mesti seronok diaorang sbb dpt baby boy..pewaris la katakan..

    ReplyDelete
  16. pewaris takhta.. mesti ramai yg menunggu kelahirannya kan kak.. :)

    ReplyDelete
  17. akhirnya cucu diana dah ada..nak tgklah caner lah rupa dia..lau diana ada sure dia happy sgt

    ReplyDelete
  18. tahniah buat merekakan,, tumpang gembira

    ReplyDelete
  19. semestinye hensem nanti kan kak...

    ReplyDelete
  20. lama jurugambar2 berhimpun kat hospital di mana pasangan diraja ini bakal terima anak...

    ReplyDelete
  21. smua gmbira bila anak raja di lahirkan..? tapi kita disini, anak2 lahir terus masuk dlm tong smpah.. kecian..

    ReplyDelete
  22. Salam Kak Ieda..:)) wah mesti comel baby nih…anak raja

    ReplyDelete
  23. Salam K.Ieda..
    tu dia bby diraja dah keluaq..
    tahniah buat kerajaan duchess

    ReplyDelete
  24. anak raja gitulah excited & terujanya rakyat nk tahu kan.. lbh2 lg baby boy pula lgla keluarga diraja ni suka yer x

    ReplyDelete
  25. Agak agak best tak jadi anak raja nih.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...