Thursday, July 4, 2013

Siti Nurhaliza Cadang Ambil Anak Angkat Palestin


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

aduhh kesiann dato CT nie dlm usaha nak dpt kan bb , ambil pula insentif untuk ambil anak angkat kanak2 palestin .. aduhaiii sayu lak rasa .. sabar ye tuk T .. ct baru 6 tahun .. adik saya dah 10 tahun uhuh tapi still allah x bg lagi rezeki nak ada anak .. tapi alhamdulillah allah bg dia rezeki utk dpt anak angkat yg comel ;)
siann kan .. wajah cantik cukup lengkap tapi allah duga dengan dugaan cahaya mata .. sayu hati .......



KUALA LUMPUR: Penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Tarudin bercadang untuk mengambil dua orang anak angkat dari Palestin dalam usaha meringgankan beban penduduk negara Islam yang ditindas rejim Israel itu.


Siti, 34, berkata, pengambilan anak angkat itu adalah dari segi penyaraan kos pembiayaan sara hidup mereka sehingga dewasa. "Ya... saya telah dimaklumkan proses bagaimana untuk membantu mereka, iaitu salah satunya adalah dengan mengambil anak angkat.


"Namun, kita tidak boleh membawa mereka keluar dari negara tersebut kecuali membiayai kos sara hidup mereka di sana," katanya ketika ditemui pada Majlis Jamuan Amal Rebuild Gaza For A Nation, di sini, Sabtu.


Tambah Siti, bagaimanapun perkara tersebut akan dibincangkan secara mendalam dengan bersama suaminya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa.

sumber : mstar

dato CT , dlm negara kita sendiri nie pun ramai anak2 org susah dan yatim piatu , apa kata ambil mereka sahaja sebagai anak angkat .. nasib mereka lebih akan terbela .. huhuhu .. kalau anak negara luar tuu rasanya ramai lagi yg boleh bantu koot .. anak2 di negara kita nie ramai yg tidak senasib mana .. sedih ...
( hanya pandangan akk shja ) .... semoga dato CT mendapat pahala setimpal dengan niat sucinya dan di permudahkan .. aminnnnnnnnnnnnnnnn


9 comments:

  1. mulia sungguh hati Dato Siti...

    ReplyDelete
  2. Bukan angkat duduk sama ye...

    Bukan memprotes tapi kakak perasan ramai org kaya negara kita suka membantu yg susah di luar negara sedangkan dlm negara raaaaamai lagi perlu dibantu.

    ReplyDelete
  3. lieya mcm setuju pendapat akak je....ye laa, yg kat dlm negar asendiri pun ade ramai lagi yg tak bernasib baik....so baik dahulukan negara sendiri...tapi dah itu niat die, kite doakan supaya dipermudahkan...

    ReplyDelete
  4. Moga ada rezeki untuk Dato' CT untuk dapatkan anak sendiri

    ReplyDelete
  5. baguslah tu kan kak...mana tau amik anak angkat rezeki Dato' CT nak dapatkan zuriat tercapai...kawan Farah kat office ni ambik anak angkat dulu lepas tu tak lama lepas tu dia mengandung....

    ReplyDelete
  6. amboi jauhnye amik anak angkat...
    amik la kat2 sini je tok ti...

    ReplyDelete
  7. baguslah kalau dah ada niat mcm tu !

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...