Thursday, July 18, 2013

PEMILIK RUMAH JADIKAN AQUARIUM SEBAGAI PAGAR RUMAH !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

wahhhh menarik ! .... aduhhhhhhhhhh org kaya kan .. semua jadi .. ada duit semua boleh buat huhuh

Setiap pemilik rumah sudah pasti mengimpikan sebuah pagar rumah yang cantik. Pagar rumah yang cantik akan menyerikan lagi kawasan rumah kita. Di Turki, terdapat seorang keluarga yang sangat kaya raya dan memiliki kediaman yang sangat besar. Apa yang uniknya rumah mereka, ia mempunyai beberapa buah akuriaum yang telah dijadikan sebagai pagar rumah.
CESME, TURKI  – Kita di Malaysia sekurang-kurangnya meletakkan akuarium besar di dalam rumah membela Ikan Arowana, Ikan Kaloi, Ikan Flower-Horn. Di sini, seorang rakyat yang kaya membina pagar rumahnya dari akuarium sepanjang 164 kaki kira-kir 50 meter.
Ia dipenuhi pelbagai jenis ikan dan juga Sotong Kurita. Orang ramai tertarik dan meluangkan masa melihat pagar unik yang memagari sekeliling rumah agam itu.
 

ya tuhannnnnnnnnn macam2 dunia skrg
bila masa dia tukar air erkk ??
konpermmm ada tukang jaga nie .. tukar air ... cuci aquarium niee

ps : pening tgk pic sama dengan peningnyaa nak masak apa ekkeke

29 comments:

  1. M pun pening tengok pict tu... Sama la pening gak nak masak apa berbuka nanti..ha ha ha

    ReplyDelete
  2. Wah hebatnya idea dia... Kagumla... Mcm3 cara orang kaya tunjuk kekayaan, kan?

    ReplyDelete
  3. cantik.. tapi kalau ada yg x suka tuan rumah senang je dia nak pecahkan.. risiko.. tp serius cantik.. hehe

    ReplyDelete
  4. mmg cantik.. oh ya ptg ni akak masak bihun soto untuk kami 4 beranak, ntuk abahnya, WAJIB nasi

    ReplyDelete
  5. cantiknya..curi ikan dia pun dia tak sedaq tu..banyak sangt..

    ReplyDelete
  6. tiap2 hari tangkap ikan pastu buat lauk.. huhu..

    ReplyDelete
  7. Kalau kat sini esoknya dah kosong. Habis kena curik

    ReplyDelete
  8. Salam K.ida..

    huhu..mesti kayer giler pemilik umah ni..

    ReplyDelete
  9. Masyaallah seronoknya klau dapat berehat rehat dikelilingi ikan ikan ye...bubuh ikan sembilang senang nekcik nak buat gulai asam pedas!!!

    ReplyDelete
  10. waa...kagumnyer...acaner la dier jaga ikan2 tu gigih betul..

    ReplyDelete
  11. cantiknya!of course la ada tukang jaga tu...org kayalah katakan hehe. dia letak ikan pirana ke tu dlm akuarium tu?hehe

    ReplyDelete
  12. Agak2 dia letak ikan piranna x dalam tu?

    ReplyDelete
  13. wahh senang nak
    masak ni kak, amik je terus masuk dalam kuali hihi

    ReplyDelete
  14. org kaya mmg gitu kan kak.... duit kalu tak tau nk bt pe bg lah derma kt fakir miskin. tak pun bankin kt dana je heheeh....

    ReplyDelete
  15. macam syok ja.... huhu kaya sakan ni..

    ReplyDelete
  16. Kreatip jugak.. :)

    Ini menunjukkan pemilik rumah tu rajin :) (sebab kena mencuci aquarium tu :)

    ReplyDelete
  17. waaaaaaaaaa..bestnyeee..tp nak maintain tuh yg payah...org kaya xpe boleh hired org..hehehe..tuh kalau ade org dengki pecahkan kaca tuh, mau menangis owner..hehhee

    ReplyDelete
  18. dasattt...
    umah pagar aquarium tu..hehe

    ReplyDelete
  19. hehehe mmg menarik sungguh ni !

    ReplyDelete
  20. kayanya pakcik ni!

    cost nak cuci akuarium tu pun mesti dah mahal

    *pengsan*

    ReplyDelete
  21. cantiknya!ada duit semua boleh jadi

    ReplyDelete
  22. wah...kita ni nk bela sekor ikan pun malas..huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...