Tuesday, July 30, 2013

MENU IFTAR : BILA BERKUMPUL SEMUA


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

ahhahaha hari nie nak pecah rekod dlm blog nie .. dah masuk ramadhan ke 21 baru ada kuat sikit nak post entry2 berbuka dlm simpanan hp akak ekkee .. bukan apee .. sekadar nak menghormati bulan barakah .. bukan nyee selalu kan ... soo ini semua adalah menu2 berbuka akak dengan family minggu cuti nuzul quran aritu ... bila berbuka ramai2 nie .. banyak lah idea nak memasak nyee .. adik ipar dgn menu nyeee .. adik akak juga ada menu dia sendiri ... selebihnyaa pilihan anak2 ..

ok2 malas nak cakap banyak kan .. semua menu memang permintaan anak2 .. x der pu permintaan akk dan suami .. tapi so far anak2 macam tahu akak suke makan itu dan ini ekeke ;)

jom skodeng !~

 nasi grg belacan .. nie saje buat sbb nasi ada lebih banyak

 ikan pari bakar ... sayang indah khabar dari rupa huhuh .. gitulah adat bila membeli dan bukan
 buat sendiri .. huhuh .. ikan pari nie separuh x MASAK !

 mee rebus pemberian kakak sepupu ..

 menu utama mee hun grg

 dadar ... haa dengan serawa durian ..

popia home made ! .. alhamdulillah menjadi dan terlaksana juga nak membuatnyee

ok itu sahaja menu kami .. x seberapa pun ... cukup lah makan kami berbuka 10 orang .. penuh meja dan syukur semua habis ...

uolss berbuka apa pula hari ini ?? akak plan nak buat mee ligi goreng .. oh yaaa sure ada tertanya2 mana nasi dan lauk kan .. ekekeke x der .. kami memang dah biasa berbuka dengan masakan panas , nasi dan  lauk2 akk masak utk sahur sahaja .. ;) dah lama dahhh .. dok sehh makan nasi ekkee

35 comments:

  1. sedapnya.... semua sedap2 belaka... paling best nampak karipap dengan popiah tu... alahai.. tengah berkobar2 nak buat popiah sendiri.. tapi fikir2 nak beli.. udahhh malas pulok..

    ReplyDelete
  2. Diet nasi la ni...mee rebus tu membuka selera SA la....

    ReplyDelete
  3. xpernah lg buat mihun goreng utk berbuka. bagus jugak kalo buatkan..

    ReplyDelete
  4. sedap nye serawa tu kak..gulp!

    ReplyDelete
  5. sedapp nyerrr.. sbar je lah..

    ReplyDelete
  6. kalu berbuka ramai2 mmg syok kan kak.... spoil betul kalu dh beli2 lps tu tak msk, akak buang ke msk semula ikan pari tuh?

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..sedap2 juadahnyaa..tuh.. :)

    ReplyDelete
  8. ikan pari bakar tu, mengiurkan...

    ReplyDelete
  9. kak, ikan pari tu nampak mmg yummylicious.. tapi bila akak kata tak masak tu....omaigod!! mst frust giler kann

    lain2 tu nampak sedapppss ;)

    ReplyDelete
  10. Dah banyaklah tu ieda tak payah nak lauk-pauk lagi. Ikan bakar tu pun lauk juga..

    ReplyDelete
  11. wihuuuuuu.... naseb kita uzur. hehehe

    ReplyDelete
  12. okeh okehh okehhh…geram tgk makanan kak ieda ni…dan sekarang x sabar nak balik.nak pk menu apa pulak ..huhuhu

    ReplyDelete
  13. akak sama cam family sy .. berbuka mkn jenis ringan2 ...nasi tgu sahur ... sbb mkn ni pun dah kenyang amat ...huhu tp kami jenis berulang ....

    ReplyDelete
  14. serawa durian sedap weh!!!! yang penting makan ramai2 semuapun sedapkan...

    ReplyDelete
  15. akak berkenan ngan mee sup

    ReplyDelete
  16. orang berniaga tahu nak untung jer...tak jaga kualiti pun.... walaupun biasa-biasa yg menggugatkan ni kak..hehehe

    ReplyDelete
  17. kak.. sy biasa berbuka ngan nasi tp sejak kawin nih berbuka mkn mee/beehoon lak sebab stail mak mentua... :)

    mula2 tak tahan tp lama2 ok jew..

    sy lak bersahur xreti mkn mknn berat.. tp alhamdulillah ok jew.. kiki

    ReplyDelete
  18. terliur tgk ikan pari bakar tu kak...feveret saya tu...tapi bila akak kata tak masak, potong terus selera saya...huhu...

    ReplyDelete
  19. meriahnya dengan makanan...

    biasanya masak sendiri lagi puas hati dari membeli kan kak...

    ReplyDelete
  20. ikan pari bakar..best tu..xpekena lg tahun ni..dlm pantang takut nk makan pari..huhu

    ReplyDelete
  21. Assalam dan selamat berpuasa...
    bestnya tengok menu kt sini..

    ReplyDelete
  22. salam k.iedamimi..

    hihi..meriahnye menu berbuka..yg paling penting,seronok dpt berkumpul ramai2 mcm ni..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  23. Kalau makan ramai2, semuanya nampak sedap....

    ReplyDelete
  24. bila la js no nasi gak..hikhik

    ReplyDelete
  25. semuanye menyelerakan..pari tu nampak sedap..tapi rupanye indah kabar dari rupa ye kak..hmmm...

    ReplyDelete
  26. Masak sendiri lebih selera walau simple. Mujur setakat ni menu beli sedap2 :)

    ReplyDelete
  27. sedapnya kak, semua menyelerakan hihi, itulah yg spoil tu, ikan bakar bukannya murah kan bila dpt yg tak sedap tu mmglah hampeh

    ReplyDelete
  28. hehe..

    tak kisha la kak.. janji ada makanan untuk berbuka.. nampak pun sedap je..
    ena pun kurang juga nasi bulan puasa ni..

    ReplyDelete
  29. semuanya nampak sedaplah kak ieda. nak2 pula tgk homemade popia tu.

    ReplyDelete
  30. alahiiii sedap nya menu sume kak.

    ReplyDelete
  31. Wahhh...macam2 menu ada....semuanya sedap2...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...