Wednesday, July 3, 2013

MASAK LEMAK PUCUK UBI !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

dalam sebuk2 nie .. akak masih juga masak masakan kegemaran kami nie ... seyes dah lama x makan .. x tahulah bila sesekali masak lemak pucuk ubi nie .. mak aihh bertambah2 makan .. aduhaii nak2 akak nie jenis badan cepat naik .. bila makan selera sikit leh naik 1-2 kg wooo ... ahahahha ;)

hubby cukup suka .. kalau makan nie sepinggan nie dia sorang .. tapi ada org cakap pucuk ubi angin kan .. OWH tidak bagi kami .. sbb kami ada aloevera Herbalife .. memang aloe tuu prevent dari kena angin2 dan senak ulu hati .. ya allahh dulu zaman anak dara rajin kena .. nak2 kalau makan pucuk ubi dan buah kuini atau buah duku .. haaaaaaaaaa kan .. lalut ke buah lak .. eh musim kuwini kan .. haa nanti nak update pasal lambakan buah kuwini dirumah akak ;))



 makan pula dengan ikan masin kan .. mak aihhhhhhh x menahan ..
pucuk ubi nie ambil dari belakang rumah akak aje .. banyak nenek akak tanam .. biasa kami celur sahaja .. tapi sesekali nak juga layan dengan masak lemak nie kan .. buat pedas2 sikit .. OMG ! ...
kesiannnnnnn kat akak sbb bertambah2 makan nasi huwaaaaaaaaaaaaaa

ok2 .. nak BW .. ;) bye !


20 comments:

  1. sedapnya kak.... nak sikit!!!waaa...menangis tengok ni..

    ReplyDelete
  2. amboi kak! kemain nye dia sampai bertambah2 makan.. kire akak punye masakan gulai lemak ni menjadi la kan.. (tahap master)

    saya kalo nak masak gulai lemak kene rasa.... sampai btul2 confident sedap...sesilap, kering kuah dok rasa je, hahahaha....tak leh lawan gulai lemak kakak ipar saya org nogori kan...hehehe...

    ReplyDelete
  3. Suka mkn pucuk ubi tapi skrg dh xleh mkn sbb angin.. Huhu

    ReplyDelete
  4. pucuk ubi dibuat masak macam2 pun sedap..ada yg buat masak rendang pucuk ubi ni ...sedap jugak..

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kak. Dpt makan ngan ikan masin jer pon dah cukup.

    ReplyDelete
  6. kak.. Queen x pnh mkn pun lemak pucuk ubi ni.. hehehe

    ReplyDelete
  7. fevret el ni
    tp tamo2 tgh control diet..nak sambut ramadan hehe..

    nak menu sihat plis
    kah3 yelah tu kan...sok2 update nasi briyani ayam merah gulai kawah hahahah aptb

    ReplyDelete
  8. wife suka makan lemak pucuk ubi nih , PM tak berapa nak suka...huhu

    ReplyDelete
  9. sedapnye kak..meleleh liur..hihihi

    ReplyDelete
  10. akakkkkk...terliur sudah..makan ngan nasi panas pastu ikan goreng garing2 panas2..itu pun dh complete dh..sedapnyeeee..

    ReplyDelete
  11. Ya Allah kak. eiqa baru2x nie ada sebut pasal lauk nie, dah lme x makan, seklai tgok entry akak pulak pasal nie, sedapppp nyeee kakkkkkkk. Uwaaaaa.!! T_T

    ReplyDelete
  12. sedapnya alahai...
    aha..pucuk ubi ni angin kan..
    sy ni dh la mmg jenis angin gak..haha

    ReplyDelete
  13. amboi menyeleakan sangat kak, kawan dengan ikan siakap tiga rasa saya tu pun sodap ;)

    ReplyDelete
  14. sedaknyer lm tak makang ni

    ReplyDelete
  15. perghhh memang kegeraman ni...mil saya selalu buat yg jenis tumbuk halus punya...adusss bisa perut kelaparan nehhhh..hehehe untung lagi akak buat sendiri saya lauk pauk cenggini tak retikk masak agagaggaa

    ReplyDelete
  16. suka sgt pucuk ubi msk lemak ni...

    ReplyDelete
  17. nyum...sy pun suka nie

    ReplyDelete
  18. memang fav saya ni kak...makan lak ngan ikan masin. memang besttt!!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...