Wednesday, July 10, 2013

MAJLIS USRAH : MENIMBA ILMU SELAGI PERLU


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

haiiii ceria tak hari nie ?? puasa ?? ekekke surelah puasa kan ... even akak satu family insyaallah puasa .. dan rasany2 akk nie doa2 lah sampai ke ptg .. ekkee .. sbb dah rasa lain macam kan .. haaa macam mana kerja uolss ?? ada rasa lemau tak ?? hurmmm x baik2 .. kerja kena diteruskan juga kan ..

akk alhamdulillah puasa 1st day setakat jam 10 nie ok .. insyallah dengan shake herbalife macam selalu2 tuu , bertenaga dan x lah letih sangat .. syukur lah .. nie disebabkan xtra tenaga yg update entry nie .. kalau tidak lewat sikit , siap semua tugas2 membuat order org .. akk pun terus terjah laman kesayangan akak nie .. ok berbalik pada entry , ini kisah minggu lepas .. banyak kisah minggu2 akhir syaaban nie .. akak sejak berhenti kerja dan buat kerja secara online nie , dapatlah selalu luangkan masa bersama ummi ke kelas usrah2 di sekitar pekan .. alhamdulillah pengisian jiwa dan hati yg sangat bermakna .. ilmu utk simpanan di akhirat kelak ..

 mereka yg hadir .. memang x der seorang punn yg sama usia akak .. semua makcik2 seuisa 50++ keatas .. org2 muda macam akak nie x minat ke apa ?? atau mereka ada sertai kelas2 macam nie di pejabat ? haaa kan .. kalau ada alhamdulillah ;)
ha ook lah kann .. ada juga masa di luangkan dengan perkara berpahala dan berfaedah nie kan .. dari berborak2 kosong di pagi2 hari atau petang2 hari .. ;)


 ustaz dari Kemasik .. alhamdulillah , ustaz nie dah selalu beri usrah kepada ibu2 di sekitar bandar pekan .. dia cukup terkenal , tapi akak still x ingat nama dia .. biasa panggil ustaz kemasik ... sangat santai dan lawak orgnya .. kalau x lawak2 yg mendengarnya harus TIDO ! ahhaha

 tekun memberikan usrah mengenai kedatangan ramadhan ..


seronok bila dpt sertai kelas2 macam nie .. akak memang x pernah lepas kan peluang ikut ummi .. sambil2 tuu pakai batch Herbalife , alhamdulillah dptlah buat penerangan sikit mengenai makanan sihat nie .. bila time makan aje .. ada aje yg bertanya .. syukurrr rezeki dari allah .. kita nak bantu org , niat baik allah balas dgn berikan rezeki berlipat kali ganda .. syukurrrr atas rezekinya ..

ustaz selalu pesan , kita bantu org tanpa mengharapkan balasan , allah tahu dan allah sendiri akan balas semua yg kita lakukan .. samaada baik mahupun jahat .. perbuatan yg kita buat , walau org x nampak sekalipun , ingatlah bhawa allah itu ada dan wujud dimana2 ..


17 comments:

  1. kalau ada lwk skit msti best ceramahnya..hihi

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...seronok tgk life akak skrang...jeles pun ade kak hehehehe....dpt akak hadiri majlis2 ilmu agama cam ni kan kak...mase pun dah ade mase terluang....ish kalo laa ade rezeki lebih lieya pun nak jadi housewife kak sambil buat bisnes online hehehehe...dok depan pc ajeeeee heheeheheh

    selamat berpuase dan selamat berbuka kak...

    ReplyDelete
  3. ALhamdulillah.. akak bertenaga di bulan puasa ni... queen pun xdela lemau sgt kat opis ni.. lemau psl tensen je kak.. hehehe erm.. mmg bestkan kal dpt hadiri usrah mcm ni selalu.. byk perkara yg kita blh dpt.

    ReplyDelete
  4. dgr ceramah agama pun dpt pahala kan lg2 bulan pose nih....

    ReplyDelete
  5. Salam Ramadhan kak eida.. menuntut ilmu selagi boleh... :)

    ReplyDelete
  6. As salam Kak Ieda,

    Apa khabar? Lama betul rasanya saya tak menjenguk rakan2... Akak dah berenti kerja & skrg fulltime buat kerja online ye... wahhh tahniah kak! Semoga maju jaya & dimurahkan rezeki sentiasa... :)

    Dah terlanjur jenguk di blog akak ni... Marya nak pohon ampun & maaf jika sepanjang perkenalan di alam maya ni ada yg terguris & terusik dihati samada secara sengaja atau pun tidak... Salam Ramadhan buat akak sekeluarga... xoxoxo :))

    ReplyDelete
  7. Salam Ieda..bestnya hadir ke majlis ilmu camni.Masjid kat tpt k.atie pon kerap gak ada ceramah..InsyaAllah,klu tiada keuzuran....k.atie pegi.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. masa penuhkan..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..selamat berpuasa buat Kak Ida dan family juga

    ReplyDelete
  10. bagus lah akk ni.nt share eh apa cite usrah.

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..majlis ilmu yang berkah..nway selamat berpuasa kak..

    ReplyDelete
  12. wah bestnyer dapy join usrah2 mcm ni !

    ReplyDelete
  13. Betul tu Dana,,...seronok jugak sesekali ada usrah cam ni....terisi jugak jiwa kita kan....

    ReplyDelete
  14. Betul tu Dana,,...seronok jugak sesekali ada usrah cam ni....terisi jugak jiwa kita kan....

    ReplyDelete
  15. ilmu, sampai bler pon tuntut xkan abis kan... seronok join usrah gini

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...