Wednesday, July 10, 2013

LAMBAKAN KUINI DA VASSS !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

haaaaaaaaaaaaaa sape suke makan buah nie ??
angkat keyboard .... ahahhhaa okeyyyyyyyy letak balikk , jgn over ! poseerrrr
ok2 .. nak cerita lambakan buah kuini pemberian sedara mara yg memang dah tahu kami anak beranak hantu kuini ! ... ahahha bukan pokok sendiri .. makan sampai muntah sblm puasa airtu ..

last akk bg pada blogger ITA , kebetulan jumpa dia semalam .. alhamdulillah rezeki jiran sedara mara bagi , akak panjangkan rezeki tu kepada jiran2 dan kawan2 mak ... seronok kannn ...



yum! ... ahahhaa jgn pandang lama2 .. pose !

ada org cakap kuini angin kan .. x boleh makan banyak kann
seyess memang betul ! ... dulu ... 2-3 tahun lepas .. akak x boleh makan kuini , duku , langsat , kalau sayur lak , terung , patola dan mcam2 lagi yg beragin nie ... TAPI alhamdulillah sejak minum dan amalkan Tea dan Aloevera Herbalife nie .. syukurr sgt2 masalah angin satu bdn specially attack bhg belakang akk dah x der .. hari ke hari hilang macam tuu aje ... x sempat masuk badan koot .. dah di singkirkan oleh Aloevera Herbalife nie .. alhamdulillahhhh ;)

seronok bila dpt makan buah kegemaran akak nie .. kalau tidak makan kena sukat .. skrg nie 2-3 biji sehari ok aje ! ;)

33 comments:

  1. penat dh zr angkt keyboard ni kak .. nmpak x

    ReplyDelete
  2. wow! buat sambal utk buka sodap neh!

    ReplyDelete
  3. penah mkn kot tp tak suka la sbb byk sabut die .. rasa pun pelik tak cam mangga .. hehehe

    ReplyDelete
  4. Seperti terasa aromanya krn saya memang suka kuinin. Malangnya pokok kuinin yg cuma satu itu tak menjadi pulak tahun ini....

    ReplyDelete
  5. fav kita juga ni kak..memang sedap..nyumss..

    ReplyDelete
  6. Fav.....susah nk dpt buah ni...suka masam2 manis dia..nyum2

    ReplyDelete
  7. salam Ieda..k.atie baru jer mkn sambal kuini semlm.Sedapnyaaa....buah ambil kat umah MIL

    ReplyDelete
  8. salam leda..ya ALLAH bestnya kuini..favorite kita ni..last week balik kampung dapat makan..tapi tak cukup coz sikit je orang bagi...

    ReplyDelete
  9. oh sememangnya sedap buah tuh...!!

    ReplyDelete
  10. kuini sedap bila buat serawa


    :D


    kecur air liur :P

    ReplyDelete
  11. akak!!! queen suka sgt tau.. lama btl x mkn kuini ni... aduyaiii liur jap.. kihkihkih

    ReplyDelete
  12. terliur kak oiii!!

    musim skrg ni ye kak? musim puasa plak tu haishhh ;)

    ReplyDelete
  13. wallawehhhhh,,,buah kuinin nie mmg peberet arrr...skrg susah sgt nak jumper...huhuhu

    ReplyDelete
  14. Agak lama dah tak makan kuini...lupa lak apa beza dgn pelam/mangga. :)

    ReplyDelete
  15. kt kpg el ada pokok kuinin ni kak
    xlarat nak mkn kami sekeluarga tu yg jual kdg2 tu...

    yg best isi dia manis2..w/pun kdg2 ada berulat..hehe

    ni lau wat sambal belacan taruh kuinin kak woiiiiiiiiiiiiiiiii
    bkn angkat keyboard...angkat cpu lagi taw hahahahahaha

    berbuka ape ari ni kak woii

    ReplyDelete
  16. alamak kak...sedapnya lah...feveret husna ni...cicah lak dgn sambal kicap... ishhh..batal pose...hehe

    ReplyDelete
  17. sedapnyer! akak paling suka kuini!! tp suami & anak2 akak pula langsung tak suka.. kira memang untunglah kalau ada kuini akak yg balun sorang.. hehe.. aritu masuk pasaraya checkers nampak ada kuini.. belilah juga 3 biji... mahal wooo.. tak sanggup nak beli byk.. tp puasla mkn sbb mkn sorang je..

    ReplyDelete
  18. perkh telan liur berbaldi2 rasanyer nih kak.... ngn bau dia yg harum, ngn manis nyer mmg best betul lah

    ReplyDelete
  19. Sedapnya kak

    MEsti wangi je umah kan sedap klu buat sambal tu

    ReplyDelete
  20. akak kijam... kijammmmmm ekekekekekeee

    susah kak nak cr kuini ni skng....

    ReplyDelete
  21. Sedapnya Dana...OKje suka gak kuini ni....masa kecik2 dulu selalu makan sebab ada pokokkan...

    Sekarang....huh...jarang sangat jumpa!

    ReplyDelete
  22. Sedapnya Dana...OKje suka gak kuini ni....masa kecik2 dulu selalu makan sebab ada pokokkan...

    Sekarang....huh...jarang sangat jumpa!

    ReplyDelete
  23. kak sedapnyer...saya memang suka giler ngan kuini ni ermmmmm

    ReplyDelete
  24. kuini angin ye..saya kuini ok lagi..yang tak boleh makan cuma cempedak..makan je boleh tak bangun sehari..

    ReplyDelete
  25. orang kedah panggey konen... cedapnya kak... baunya yg wangi.. dibuat sambal sedap jugak ni..

    ReplyDelete
  26. Susah dah nak dpt buah ku ini..dulu kat kpg pokok depan rumah..bedebak debuk katuh masa musim

    ReplyDelete
  27. Sedapnya... Tapi skrg kt kg sy dh xde pokok ni.. Dh kna tebang.. Huhu...

    ReplyDelete
  28. dah lama saya tak makan buah ni, kak... sedapnya kalau buat samabal belacan letak ni, sya suka.....

    ReplyDelete
  29. kecur air liur...skip laju-laju...

    ReplyDelete
  30. Sedapnya kak. Nak sket. Buah favorite ni.

    ReplyDelete
  31. sedap kak...alhamdulillah terima kasih...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...