Monday, July 15, 2013

JAUHI PEMAKAIAN TUDUNG BIARAWATI KRISTIAN


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

renungan buat kita semua di pagi isnin 6 Ramadhan .. perbaiki diri di bulan yang mulia ini .. semuanya bermula dari awal dengan menyedari dan memperbaiki  mana yg dirasakan perlu utk diubah .. mengikut lunas islam .. in sha allah perjalanan kita utk berubah di permudahkan oleh allah ..

pemakaian tudung atau hijab jangan disalah tafsir oleh kita semua .. kita perlu tahu etika dan pemakaian yg betul2 didalam istilah menutup aurat di dalam islam .. bukan sekadar berhijab tetapi dlm masa yg sama tidak mendapat apa2 pahala darinya , malah mendatangkan dosa kerana sesuatu kesalahan yg kita nampak , sedar , jelas dan nyata ... jika selama ini kita berhijab , kita tidak sedar kesalahan dimana , maka jauhilah setelah kita ketahuinya .. semoga selepas ini sama2 kita dapat perbaiki dan in sha allah jalan yg kita pilih ini di redhai allah ...


sumber : myhijab / prof dr muhaiya

ingatan untuk memperbaiki diri ini juga .. aminnnnnn semoga allah permudahkan agar aku tidak sambil lewa dengan perkara yg telah aku sedari ini .. insha allah dengan izin mu ya allahh  .. aminnnnnnnn


20 comments:

  1. salam ramadhan, ingatan untuk diri sendiri jugak.. ^__^

    ReplyDelete
  2. Peringatan utk diri sendiri dan kita semua yg bergelar islam.. Tq ieda..

    ReplyDelete
  3. ingatan yg berguna tuk kami2 muslimah2 kak....kadang lupe...terkerongsang gak kat belakang tu sbb takmo tududng kembang......

    ReplyDelete
  4. gud info sis...semoga kita lebih berhati-hati dimasa akan dtg...

    ReplyDelete
  5. Ingatan untuk kita semua

    ReplyDelete
  6. time ksih kak...peringatan utk diri sy nih..yela kdg2 kte dok ikut fesyen semasa..smpi lupa pkara cmni

    ReplyDelete
  7. tak penah pakai cam ni sbb aku rasa hodoh ...dulu2 ramai org buat sekarang ni dah nampak makin kurang dah ...

    ReplyDelete
  8. thanks kak sebab mengingatkan..

    ReplyDelete
  9. cuba kak ieda tgk tudung2 yg konon hijabista tu, sy rasa kebanyakan fesyen diorg tu dh mcm biarawati..sepatutnya diorg ni lebih alert dlm pemakaian fesyen bertudung gini..

    ReplyDelete
  10. Terima aksih atas perkongsian kak :)

    ReplyDelete
  11. Mekasih atas peringatan kak.

    ReplyDelete
  12. salam K.IedaMimi..

    terima kasih atas peringatan..

    alhamdulillah..semoga kita kekal berhijab & tidak meniru sesiapa..

    ReplyDelete
  13. peringatan utk diri saya jugak ni kak...tq

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...