Monday, July 29, 2013

HUBBY SAYANG .. MACAM NAK LAGI AJE !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

alhamdulillah , bila diberitahu adik perempuan akk nak balik , anak2 semua suke .. xcited nak tgk satu2 nya anak adik akak nie .. Zaim Hazran ... semua x sabar nak jumpa zaim .. termasuklah akak dan hubby sendiri .. yelah setelah lama adik dan suaminya menanti kehadiran cahaya mata , akhirnya allah makbulkan walau bukan dari zuriat sendiri ... namun syukur kami panjatkan kerana kehadirannya merubah kehidupan adik akak suami isteri ...

mereka berdua semakin ceria , hanya allah sahaja yg memahami perasaan mereka ketika itu .. syukurlah akhirnya allah mendengar doa dan rintihan mereka .. walau bukan dari darah sendiri , namun usaha utk menyusukan Zaim sedang giat dilakukan oleh adik akk .. yelah bila dpt menyusu badan , maka tertunailah segala yg wajib dan perlu utk dijadikan ikatan sah dan halal buat selama2nya ... aminnn

walau adik ada masalah susu x banyak .. berkat usaha .. hari ke hari dah semakin ada dan balik baru2 nie punn kami bawa dia berurut dan berseroi ( mandi daun2 lepas berurut ) biasanya amalan ini dilakukan utk ibu2 yg melahirkan untuk melancarkan perjalanan susu .. semoga semuanya di permudahkan oleh allah buat adik akak .. ok2 berbalik pada tajuk .. nie haaa mlm tuu lepas kami berbuka ramai2 .. hubby tetiba ajee nak dukung zaim .. zaim lak nak sangat ngan hubby , x nangis dan meragam pun ekkee .. zahrien siap cakap ..
 " haaa ayah nak adik eerkk " ahahha lawak lak dgr .. merah2 wajah hubby ekkee ..




kata hubby , dia kalau ada rezeki x akan tolak nak anak layie ... seyess masa tuu sedey ... bila pandang wajah dia .. dia dah rasa bersalah .. akk masuk bilik nak semayang .. dia pandang wajah akk dan cakap ..
 " abang dah syukurr sbb ada anak 3 skrg nie .. x nak dah sebenarnya .. saje lawak2 aje tadi ... " x jadi nak sentap ...... huwaaaaaaaaaaaaaa cinta sama kamu abang ! .....

ps : syukur dengan suami anugerah allah ini .. walau dlm serba sederhana .. ieda dan anak2 tetap syukur dan x akan pernah mengeluh .. semoga allah memanjangkan kasih sayang kita hingga ke jannah ! .... aminnnnnnnnnnnn


26 comments:

  1. Best kalau dpt anak lg kan..SA mmg x tau bila la...

    ReplyDelete
  2. sib baik hubby eida faham maksud yang tersurat & tersirat, cepat2 'cover line', kalu idak, rajuk sepanjang malam, hihihi

    alhamdulillah kita ada gak cahaya mata sebagai penyeri rumahtangga..

    ReplyDelete
  3. Alhmdlh... d buka hati adik akak utk menyusukan Zaim ;)

    ReplyDelete
  4. kalu ada rezeki lg sornag apa slahnyer kak... nsb lah hubby akak paham tau, tkt dia akak sentap... kang akak majuk sapa nk msk utk sahur n berbuka...

    ReplyDelete
  5. Saya faham perasaan mereka. Alhamdulillah. Mmg cukup bermakna buat pasangan seperti kami. Sesiapa pun seronok bila ada baby. Ambil anak angkat pun boleh k.ieda :)

    ReplyDelete
  6. keh keh keh..gelabah gak bile akak dah nak start rajuk kak yeak heheeheh...mau tak kan kak...

    alhamdulillah so merase laa si comel ni susu badan kak yeak...ya Allah...besar kuase mu....bertuah adik akak kak....dpt die menyusu sendiri kan kak....

    ReplyDelete
  7. Ingat nak apa tadi... buat suspend jer...

    ReplyDelete
  8. bila tengok orang ada baby baru , PM dan wife pun teringin jugak...hehe

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah mesti adik akak gembirakan dapat menyusukan Zaim..

    beruntung akak dapat suami yg memahami.. moga berbahagia selamanya.

    ReplyDelete
  10. Saya pun dah lama menanti...tapi blm bercadang amik anak angkat lagi.

    ReplyDelete
  11. wanna share with you.. suruh adik awak makan/minum quaker oat bebanyak dan pekat2. INSYALLAH.. ini akak amalkan masa kering air susu setelah tinggal kan baby 7 hari sebb travel.. balik2 air susu langsung tak keluar dan baby langsung tak nak sedut nipple. akhinya akak minum pekat2 selang 30 minutes dan bibir baby sentiasa ada di depan nipple akak. and alhamdulilah keluar gak akhirnya.. cuba lahh.

    ReplyDelete
  12. mg kehadiran baby itu menambah berkat dan kasih antara mereka,,,
    tahniah pada adik akak tu sbb berusaha nak menyusukan anak itu,,,saya kagum dgn usahanya,,,

    ** xmo sedey2 laa akak,, walau xblh menambah lg,,,yg ada tu pun cukup membahagiakan ,,,

    ReplyDelete
  13. yang penting sefahaman kan....saya ni anak rambut n tekak je ada...hehee.masih mencari...

    ReplyDelete
  14. So sweet kisah akak dan suami..saling memahami nampaknya, seronok macam ni...agaknya saya pun kalau pgnant nbersalin lagi, mungkin kena ikat juga..

    ReplyDelete
  15. comel sgt baby patut ramai yg nantikan kedatangan dia :)

    ReplyDelete
  16. amin.. Insyaallah kalau ada rezeki adik akak ada la dpt darah daging sendiri. dulu selalu dgr org2 tua kata, bila ambik anak angkat mau nak cepat melekat dpt anak sndiri..

    ReplyDelete
  17. Alahai ida, hubby sy pun ajak tambah lg sorang. Probnya sy ni melepet kalau peknen. X boleh buat apa. Lg pun sape nak jaga. Yg dok ada pun jenuh nak urus.

    Alhamdulillah dgn anak anak yg ada. Mereka penyeri keluarga.

    Ida knp x nak tambah lagi. Sy kalau kuat mmg nak tambah. Tp keadaan x mengizinkan.

    ReplyDelete
  18. tambah la kak ...zahrien pun dah baya fahim sy dh tu ..dah boleh jd abg yg baik dah tu

    ReplyDelete
  19. hahaha sentap ke kak...terus x jdi bila en.hb ckp cam tu ea..pandai dia pujuk akk..tau2 je akak x sedap hati..hehehe
    comey zaim tu kak...
    smoga adik akk tu dpt menyusukan zaim smpi 2 taun

    ReplyDelete
  20. anak memang menceriakan...comel sungguh zaim..

    ReplyDelete
  21. memang kalau tengok baby kita rasa macam nakkkk je kak. huhu

    ReplyDelete
  22. kalau ada rezeki apa salahnyer kan.. KA pun suka baby2 ni !

    ReplyDelete
  23. Comelnya kak. Ni baby yg akak citer dpl wassup group yer ☺☺

    ReplyDelete
  24. Hmm... 3 pun syukur kn.. Ramai lgi yg msih mnungu...

    ReplyDelete
  25. apa salahnya kak ieda..timang anak lagi hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...