Thursday, July 11, 2013

BERBUKA HARI PERTAMA


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

lambatnyeee bersiaran .. biasalah huhuhu ... org macam akak nie lately nie x tentu masa , ada masa luang akak laju2 update .. ekkee .. haa nie kisah semalam ;)
alhamdulillah menu berbuka aku semalam sangat menyelerakan ! ... syukur dgn shake cappuccino bersama red grapes dan sedikit milo ! perghhhhhhhh ;) ... yang lain2 akak buatkan mee grg basah .. alhamdulillah dengan pemberian sedara mara .. penuh semeja ! ... syukur puasa pertama selamat dan semoga dipermudahkan ke hari2 yg akan dtg ;)


semalam petang bendera sudaaaaaaaaaa naik mehhhhhhh huhuhu
dah agak dah akan naik bila masuk awal bulan nie .. sama macam nak puasa rejab dan syaaban arituu .. x dpt nak nyambut ! huhuhu apa2 punn puasa ku teruskan sbb x rasa letih dan lapar punn ;)




24 comments:

  1. ohooo akak dah raye la ni yeak ekekekekek...lieya punikutkan bulan puase ni awal2 dah kibar bendera kak tapi ntah nape bulan lepas period dtg lewat 2 mgu...terus tarikh kibar bendera bertukar..hepi lieya kak heheheeheh

    alamak kak..sebut2 mee goreng barang terus teliur tau kak...

    ReplyDelete
  2. itulah rasa tak best bila awal-awal dah tak boleh poser...moga thn ini ema penuhlah...hehehe

    ReplyDelete
  3. tgk milo yg berterabut tu pon da tau shake akak sedap...

    ReplyDelete
  4. adat org perempuan..kalo sy suka period ujung2 puasa sbb nak buat kuih ry tak penat..hehe

    ReplyDelete
  5. Awal raya kak...hehehe...

    ReplyDelete
  6. eh, sama lak kite.. ekeke

    ReplyDelete
  7. biasanya kalau ada anak2 yang sedang membesar, jika tak dapat berpuasa, rasanya cam berposa gak, segan kt dorang..

    ReplyDelete
  8. wah kak ida dh red flag..salam ramadhan kak..mari diet sihat..

    ReplyDelete
  9. sedapnya minum shake..huhu...sbr jela kn kak..sy bru pas trun bndera..ni 1st day pose..huhu

    ReplyDelete
  10. hehe..

    ena pun menu sahur dan berbuka simple aje.. tahun ni langsung tangan tak tercapai nak pegang hp utk snap2.. agaknya sbb mood blogging yg kejap ada kejap x de tu kan..

    ReplyDelete
  11. Wah..awal2 dah raya ya.....hihihi

    ReplyDelete
  12. awalnye..haha..slamat sambut ramadhan :D

    ReplyDelete
  13. salam kak...selamat berpuasa.
    wah awal2 da cuti ek...hee

    ReplyDelete
  14. awalnya akak bendera merah hehe, jangan kene awal dan akhir dahla kan, jenuh nak qada

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Ieda

    Alhamdulillah....awal raya...
    boleh pulun beramal di 10 yg terakhir nanti

    ReplyDelete
  16. awalnyaaaaa akak berayaaaa ;p
    hewhewheww

    ReplyDelete
  17. awal-awal lagik dah bendera merah..boleh la makan kuih raya....hehe

    ReplyDelete
  18. dapat nisah bayangkan kesedapannya kak.. yummyyyy ...

    ReplyDelete
  19. ni...1 syawal pun tak dpt nk solat raya laa ni, kan...hehe..nk wat camne..bkn saja2 teran mende tu keluar, ye dak..hehe..

    ReplyDelete
  20. Kalau awal dah kena akhir bulan pun kena lagilah nampaknya ieda..

    ReplyDelete
  21. Salam Ramadhan utk Kak Ieda sekeluarga :)

    ReplyDelete
  22. tak syok kan awal2 puasa dah naik bendera.. akak ni pun dok tunggu juga.. dua tiga hari lagi mesti ada jugak..

    ReplyDelete
  23. Hehe...awal awal dah naik bendera ! belasah aje le lebih menu buka semalam! apa lagi..hehe

    ReplyDelete
  24. KAlau sy mkn je tpi jgn dpn ank2 sudah..sbb klu puasa tapi tak sah... Selamat berpuasa...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...