Tuesday, July 16, 2013

AKU BUKAN CHEF


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

boleh ke letak pic makanan di bulan puasa nie ?? uhuhu


konpiuss nieee .. ada kata x boleh .. ada kata apa salahnyeee
sooo nie 1st time akak letak ......sebab apa ??
menu berbuka kami kelmarin .. ;)
sebab nampak pic nieee cantikkkkkkkkkkk sangat ..
ahakssssssssss

DAN INI JAWAPAN DARI PERSOALAN KU


semoga menjadi renungan buat kita semua..
jadi semua entry makanan di blog ini akan dibekukan ! ............



42 comments:

  1. tgk dah terliur dah ni hehehe

    ReplyDelete
  2. xboleh gak.. sure nak letak gambar mknan kan kak..tu salah satu penarik dalam berblog
    heheh mmg lawo gambar ni

    ReplyDelete
  3. dah baca kat bloig sapa ntah sbm ni, tp nureen belom lg post pasal makanan hehee

    ReplyDelete
  4. hehehehehe.makruh.dgr tu.tp nk share resipi ngan kawan kawan.cane n9i.

    ReplyDelete
  5. Ea lh... Kurgkn phla puasa sbb mmbuatkn org lain terliur...

    ReplyDelete
  6. petang2 ni memang menduga sikit la gambar makan2 tu..kalaupagi2 saya ok je..heheh

    ReplyDelete
  7. petang2 ni memang menduga sikit la gambar makan2 tu..kalaupagi2 saya ok je..heheh

    ReplyDelete
  8. Fuhhh! Menggegar nafsu makanku :)

    ReplyDelete
  9. niat cuma nk kongsi resepi dgn kekawan
    apalah kuasa resepi kalo tanpa gambarnya kan
    dan best bila dpt komen dr pengunjung blog, mereka berjaya mencuba resepi2 dr blog kita...

    xde niat nk buat org lain terbatal puasa ngan pic2 tu...

    ReplyDelete
  10. Nisah okey je... rasenye okey je selagi tak buat orang berbuka kan.. hahhaha yg tgk pon jgnlah over terliur pulak. cuci2 mata & idea je hehhee

    ReplyDelete
  11. ermmm....tq kak...kita kasi tunjuk pinggan je lah kak....;-))

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap sangat tu... :)

    ReplyDelete
  13. niat nak share idea jer ngan kawan2, xleh jugop ke?

    ReplyDelete
  14. hrmmm...sedapnya.....

    ReplyDelete
  15. menyesal masuk blog akak...jadi lapar dibuatnya...hehe

    ReplyDelete
  16. setau sy kak kalo letak gmbr mknan sehingga menyebabkan org yg tgk terliur dan menyebabkan keinginan utk berbuka memg makruh

    ReplyDelete
  17. Patut le makruh, tengok gambar saja ramai yg dah terliur.....

    ReplyDelete
  18. tu la kak..
    sy pon tk nak la taruk gmbr mknan dlm blog..
    tu pun ada letak dua je gmbr mknan..
    insyaallah lps ni kalau bleh tk nk taruk dh la..

    ReplyDelete
  19. Huu..gitu ye kak, tp ada betulnya jugak.. bila tgk gmbr makanan jd terliur..haih.. pasni kena beku jugak la nmpk gaya n3 makanan, baru je post n3 gmbo makanan..ngee...

    ReplyDelete
  20. Buat entry makanan lepas berbuka boleh kot...saya kadang nengok gambo mknn ni boleh bagi idea kat kiter nak masak aperkan...tambah blog resepi memang hehari bukak..nak cari ilham menu aper nak masak...

    ReplyDelete
  21. terliur jugak tgk tp xdela melampau2.. hehe.. sedap tu kak..

    selamat berbuka kejap lg ye.. ;)

    ReplyDelete
  22. Kena tahan godaan. Inshaallah. Yg saya tahu puasa bukan untuk membazir dgn mcm2 juadah. Bersederhana je, supaya kita belajar mcmana kehidupan mrk yg susah nak mkn.

    ReplyDelete
  23. hehehhee taktau la tahun ni kurang selera nak tepek gambo makanan...tapi gambar u nampak memang cantik!!! :)

    ReplyDelete
  24. Kalo pagi2 tengok, terliur gak..sbb perut tgh bunyi..

    Bg saya tepek gamba mknn sdp2 ni mcm menggalakkan org lain berbuka makan sdp2. Tak menepati ruh ramadhan. Tapi kalau letak lewat ptg siap resepi, ok gak kot. Bg idea nak memasak.

    ReplyDelete
  25. cantik gambar ni kak...

    izan pun bekukan sementara gmbr makanan...

    ReplyDelete
  26. spegeti erkk..mmg cntik..nmpk mnyelerakan sggh..oppss puasa..puasa..hihi

    ReplyDelete
  27. spageti comfirm sedap... nyum2...

    ReplyDelete
  28. wah...nampak sedap kak...nampaknye xleh post pic makanan le lepas ni kan..

    ReplyDelete
  29. kak..sy add akak kat fb ye, nak intai produk herbalife..hee

    ReplyDelete
  30. aah hukumnya makruh..bole megurangkan pahala puasa seseorang. thn lps kita rajin wat n3 juadah berbuka.thn ni tekad tak buat lagi dah :D :)

    ReplyDelete
  31. yg atas tu daun sawi ke ....

    sbb tu dah lama tak buat .. klu buat pun mungkin kongsi resepi kot

    ReplyDelete
  32. Dah lama x de entry makana kat blog ena tu.. mood bukan setakat nak menaip.. nak menyenap pun dah terbang ke mana.. huhu.. nampak sedap pulak spagetti akak tu..

    ReplyDelete
  33. mmg cantik gambar ni kak

    ReplyDelete
  34. Salam K.Iedamimi..

    spaghetti ke tu..?
    mmg 'cantik' hihi... :)

    ReplyDelete
  35. errr... kalo x letak gambar kosong jela entri.. x best..

    ReplyDelete
  36. Sy ok je sbb mmg jln nk cr idea menu utk keluarga.

    ReplyDelete
  37. Nampak sedap tu Dana....

    ReplyDelete
  38. M pun baru tau makhruh letak pict makanan..Alahai Camna yek..

    ReplyDelete
  39. x sanggup tgk lama2 gambar ni.. perut dah berbunyi dah ni. hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...