Wednesday, June 19, 2013

ZAHRIEN BERSYUKURR DGN PEMBERIAN AYAH SU !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

alhamdulillahh .. tiada kata yg dapat mengambar kegembiraan anak teruna akak sorang nie .. dah lama mengidamkan kereta besar ini .. Ini adalah pemberian kedua oleh ayah su dia kpdnya .. bukan main suka .. sblm nie dpt kereta agak kecil dibandingkan dgn yg ini .. dia tergamam seketika bila ayah su buat suprise kat dia .. nak bg masa harijadi dia , ayah su terlupa tarikh .. sekali ayah su dia balik ada bawakan suprise utk dia ! .. haiii hati akak punn berbunga2 .. dia x dah merayu2 nak kan kereta besar lagi ..

sblm nie ayahnya dah cakap , kalau ayah ada duit lebih , ayah akan beli .. skrg lega dihati ayah , penantian anak teruna sorang nie terjawab dgn pemberian HADIAH dari ayah su nyeee .. TQ dik ! .. ko manjakan zahrienn yee ekekek .. apa2 punn terima kasih sbb ingat bday anak aku ! ...

kakak2 nyee melopong tgk .. x pernah dpt mainan besar macam nie kan .. even masa mereka kecil2 punn akak x pernah belikan mereka mainan macam nie .. memang akak besederhana dengan anak2 .. x der mainan besar gabak sbb tahu dan x mahu anak2 terbiasa dgn pemberian yg besar2 .. cukup sekadar mainan di kedai 2 ringgit ... syukur dan x pernah mengeluh ... bila tgk adiknya dpt macam nie si kakak2 semua selalu nasihat dan suruh si adik jaga dengan rapi ... hurmmm syukurrr sgt2 .. ;)

 yg putih ayah Su punye .. yg kuning zahrien punya .. dia siap cakap " adik tahu adik punyee lagi laju dari ayah su ! ... " sekali beul lahhh .. adik akak lak pening kepala dahh eekekek


 dia yg 1st time dpt !

 bukan main baikkk aje .. si amni punn turut serta .. ! ...

 ayah Su sukee sbb dpt belikan hadiah yg zahrien suke ! ... TQ ayah SU .. ;)

 hubby pun teruja !




kann kannn bukan main sukeee ...siap bisik di telinga akak " ibu ... ini hadiah harijadi adik ke ?? bila harijadi adik ?? " hahahaha memang dia x ingat bila .. bagi si kecil zahrien , hari2 adalah hari jadinya ... ;))

serius aku cakap , kalau bukan kerana ayah Su .. adik bongsuku belikan utk zahrien rasanya mgkin zahrien dah hampir lupa keinginan dia utk bermain dgn kereta macam nie .. bila ke mall dia selalu pandang .. ajak ayah berhenti tgk .. cukup sekadar tgk .. dia sangat2 memahami ... tu bila tgk nie .. rasa sebakk dlm hati ... bukan x mampu beli tapi serius akak cakap .. kalau bukan keutamaan akak , akak akan cuba pahamkan anak2 ... alhamdulillah , anak2 sentiasa memahami dan allah lapangkan dada mereka menerima apa yg ibu dan ayah mereka katakan .. semoga allah sentiasa mempermudahkan urusan ku didalam mendidik anak2 ku .. aminnnnnnnnnnnn ;)

ps : TQ dik ! lepas nie .. bday amanina lakk ... ko jgn lupeee ekekkee , acah aje!!


25 comments:

  1. Wahh seronok dia dpt kete baru yea.. ;)

    ReplyDelete
  2. lepas nih pasti menghadap kereta tuh jer , maklumlah benda baru kan...hehe

    ReplyDelete
  3. Moga Ayah Su anak-anak dimurahkan rezeki. Tinggi doa Zahrien buat Ayah Su dia ieda cuma dia tak pandai selain dgn senyum dan gembira...

    ReplyDelete
  4. tengok muka dia yang ceria dengan hadiah tu.. ;)

    ReplyDelete
  5. sukenye zahrien dpr kete besar.. sypun ajar anak mainan kedai Rm2 je sbb anak sy sgt pandai jahanamkan brg. Beli mahal2 pun die jahanamkan.

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhhhhhh suka lah tu eh.hehehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah rezeki zahrien, lg pun anak bujang sorang kak,... ayah su nyer pun mampu itu di belikan... seronok dia yek... dpt gk kete menan idaman nyer

    ReplyDelete
  8. assalam ieda..kemain senyum manis anak bujang ieda dapat kereta idamannya tu

    ReplyDelete
  9. assalam ieda..kemain senyum manis anak bujang ieda dapat kereta idamannya tu

    ReplyDelete
  10. kena bawak p park ni kak... kalau kat umah, abis barang kena langgar sbb terlebih had laju he3

    ReplyDelete
  11. main kat taman best ni kak :D

    dulu adik kite pun ade, tp skrg dah besar letak dlm stor je. hihi

    ReplyDelete
  12. nmpak wajah ceria si comel...moga ayah su brtmbah murah rezeki....

    ReplyDelete
  13. wah.. bestnya hadiah.... suka sgt dia tu

    ReplyDelete
  14. jaga leklok ea zahrien
    lau pandai jaga leh tahan lama :)
    mmg budak2 lau dpt apa yg dia nak mmg teruja seronok sgt2 hehe

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah.. rezeki

    ReplyDelete
  16. seronoknye zahrien dpt hadiah keta besar ye..zareef dulu pernah ada 2 bj control car. Dua2 pon dpt time bday dia. Tp sbb dia kecik lg x reti main kan, abeh dah hancur lebur dua2..wuwu

    ReplyDelete
  17. waa bestnyer zahreen..dapat hadiah keter..kemain happi dier...

    ReplyDelete
  18. Gembira dia dapat kete idaman hati... =D

    ReplyDelete
  19. Baiknya ayah su dia... Sayang kat anak buah...

    ReplyDelete
  20. nampak muka seronok zahrien tu. untung dpt ayah su yg baik.

    ReplyDelete
  21. Seronok betul Bday boy dapat kereta idaman yer ☺☺

    ReplyDelete
  22. comelanak teruna akk.budakklu dpt hadiah kecikpun kemain suka inikan pulak hadiah besar yg mmg dia idamkan..klu aiman rasanya seminggu kot tidur dengan kereta ni.haha..

    ReplyDelete
  23. Wahhh suka sgt ye dia...cntk keta...bole bawak aunty jln2..?? hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...