Wednesday, June 5, 2013

SIMPLE LUNCH FOR US


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

kelmarin punya cerita nie ... balik dari kenduri , akak x tahu dah nak makan apa utk dinner kami .. last2 nampak apa yg ada dlm peti .. dah ! siap semua ... simple sgt2 ... kata hubby sedap dah .. anak2 , hubby dan nenda akak makan awal .. dlm jam 6.30 tuu dah makan siap2 .. x mo tunggu mlm dah .. nanti kalau makan malam masa singkat sangat dah nak tido kan .. sooo simple as that !

 ikan kembong pelaling grg berlada ... hubby dan anak2 memang suka makan

 haaaaaaa telur dadar amanina ! ekeke anak dara punye stail .... bedal lah nakk janji leh makan ...... ;)

 haa nie nak panggil apa erkk ... vege yg direbus dan dimakan dgn sos ! ... yummy .. letak garam sikit masa rebus tuu .. mak aihhhhhhhhhhh akak makan nie sahaja ! .. ;)

alhamdulillahh .. menu simple kami anak beranak petang tuu ..

S U R A T A L - B A Q A R A H
Hai orang-orang yang beriman, makanlah di antara rezeki yang baik-baik yang Kami berikan kepadamu dan bersyukurlah kepada Allah, jika benar-benar hanya kepada-Nya kamu menyembah.




24 comments:

  1. Sedap sedap n nampak sedap.....

    ReplyDelete
  2. Anak dara dah mula turun tangan di dapur walau apa pun janji tak mentah sedap rasa ok ieda... kita pun senang dia pun akan makin rajin dan suka..

    ReplyDelete
  3. simple pun nampak sedap kak oittttt....
    nak2 ikan berlada tu..

    ReplyDelete
  4. yang simple la yang sedap...

    ReplyDelete
  5. boleh gunakan idea ni ntuk masak nnt

    ReplyDelete
  6. tak macam simple pun..heheh

    ReplyDelete
  7. simple tp sedap yg penting ..hehe

    asal bleh mkn kan kak..

    ReplyDelete
  8. sedap nyerrrr.....!!!!ehhh umah baru ye kak!

    ReplyDelete
  9. Ikan kembong/pelaling goreng berlada mmg mantap kan....saya pun suka ;)

    ReplyDelete
  10. wah.. nampak mcm best plak sayur rebus tu kan.. lg senangkan kak.. sedap je nampaknya... boleh try ni kat rumah bg hubby mkn.. ;)

    ReplyDelete
  11. kak..Ikan tu menduga iman dan perut ni..senangkan masak..sayur rebus mmg best..tambahan klu brokoli ngan bunga kobis tu je..sedap!

    ReplyDelete
  12. Alhamdullillah simple pun sedap.. :)

    ReplyDelete
  13. kadang2 lauk2 yg simple2 nih yg lebih menyelerakan...:)

    ReplyDelete
  14. sedapnyer kak..simple tp leh bt dua kali tambah nasi ni...

    ReplyDelete
  15. menu mmg simple
    yg simple ni yg buat naye..
    kita yg naye bertambah2 nasi hahah caner lah nak diet kehkehkeh

    ReplyDelete
  16. sedapnya kak.. semua nampak menyelerakan.. terus rsa lapar ptg2 camnih.. dh lah hujan tgh lebat nih.. huhu..

    ReplyDelete
  17. sayur rebus taruk sos tu lum prnh try... blh try ni.. nmpk vege je.. hihi...

    ReplyDelete
  18. masakan simple tulah yg sedap biasanya kak :)
    nyamm sayo tu sedapnya nampak

    ReplyDelete
  19. nampak simple tp sedap.. eh anak kak pun nama amanina jugak ya. hehe

    ReplyDelete
  20. simple pun nampak sedap tu kak..ish lapar lak perut saya nih

    ReplyDelete
  21. Yang simple tu lah selalunya sedap.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...