Thursday, June 13, 2013

SABRIENA : NASI GORENG PANDAI TAK ADA KE ?


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

pagi2 macam biasa , akak memang akan sediakan bekalan dan bfast utk anak2 ke sekolah kecuali amanina , dia dah seronok minum shake .. tapi pagi nie .. sabriena awal2 lagi dah tanye ,

 " ibu masak apa bfast pagi nie ? , boleh buat anggah nasi grg BODO tak ? " ....
aikkk tegelak kejap ..

" eh nak nasi goreng BODO ?? mimpi apa anak ibu nie ? " tanye aku ...

" sbb ibu cakap nasi goreng BODO lebih sedap , anggah ingat nak suruh ibu buat nasi goreng PANDAI .. urmm apa beza dia ibu "   dgn wajah serius pagi2 nie .. erkkkkk ... adehhh anak bertuah  ... main2 ngan ibu ! camnoo aku nak jawab nie .. fenin kejap pagi2 nie .. 

anak2 pun dah pandai .. apa nak jawab tuu ?? haaa apa beza nasi goreng BODO dgn nasi goreng PANDAI .. kalau akak jawab senang aje .. kalau yg nasi grg bodo tuu , ala2 kosong lahhh pecah telur aje .. kalau yg pandai aka cerdik tuu campak semua bahan .. penuh bahan haaaaaaaa ekkee ok ! .. senang citer macam nie lah mana yg mudah nak buat .. haa kan ;)


inilah dia nasi goreng BODO akak pagi2 niee tadi .. selamat di bawa bekal oleh sabriena .. sambil senyum2 kambing pagi2 nie .. adehh anak ! ...

apa2 punn janji anak2 suke makan .. dah syukur dah .. kalau banyak2 bahan , dia letak ke tepi buat ape kan ? sape susah , kita gakk yang kena habehh kan .. bab tu yang x daya tuu .. ekkee




17 comments:

  1. nasi goreng bodo tp sedap, ok le tu..

    ReplyDelete
  2. Pepagi nak ceriakan suasana Sabriena ni:)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Ieda

    lawa pinggan....

    ReplyDelete
  4. nampak sedap je tu kak...

    ReplyDelete
  5. arini posa..trus nmpk sedap nasi goreng nih..dugaan betul

    ReplyDelete
  6. akak tau tak...lieya paling suke tgk pic akak masak...lagi2 nasi goreng...ntah kenape mesti nampak menyelerakan.....dan2 tuu rase nak makan nasi goreng heheheeheh......

    betul tu kak, same laa mcm lieya...kalo style 'bodo' tu kosong laaa...rencah kurang....kalo yg 'pandai' tu meriah isinye heheheeh..segale seafood isi ayam ade hah heheehehehehhehe

    kak, sayer teliur ni...tinggalkan sepiring tauuu heheheeheh

    ReplyDelete
  7. sy pun gelar 'bodo' klu grg apa2 yg simple2...hehe...anak2 pun blh terikut kan, yela kita pun terikut dr mak kita...hikhikhik

    ReplyDelete
  8. Tengok gambar nasi goreng ni memang sedap...pandai kak masak...

    ReplyDelete
  9. oo makna nye nasi grg xde apa2 le yew...

    ReplyDelete
  10. sama jg dgn saya ..suka bhasakan masakan simple sebagai masak BODO JE..ank sulung je kdg2 marah wlpn dia tahu maksudnya utk prnggunaan perkataan tu..

    ReplyDelete
  11. hehe.. sy biasa namakan nasi goreng kosong... heeh...

    ReplyDelete
  12. hehe.. sy pun tergelak baca soalan dr sabriena tuh.. pandai dia.. x kisah la kak nasi gorng simple pun yg penting air tangan ibu tu kan.. :)

    ReplyDelete
  13. ekekekke pandai pandai.... kena bg nama lain la kak... nasi goreng bodo nama x komersial ekekekkeeee

    ReplyDelete
  14. mmg nasi goreng bodo tu sodap.hehehe

    ReplyDelete
  15. sedapppp nasi grg bodo ni ^_^ hee

    ReplyDelete
  16. Ekekeke...1st time dgr nasi goreng bodo ☺

    ReplyDelete
  17. Hahaha..nasi goreng bodo tetap nmpk sdp...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...