Wednesday, June 12, 2013

ROTI TEMPAYAN SATU !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

kisah cuti ahad kelmarin .. alhamdulillah setelah 5 bulan restoran roti tempayan nie tutup utk pengubah suaian akhirnya di buka pada bulan lepas lagi ... akak dan family x lepaskan peluang kami untuk makan roti kegemaran kami semua ini .. roti tempayan yg sangat enak dengan pelbagai jenis kuah .. tu paling x menahan tuu .. kalau makan sekali , memang rasa nak lagi ! ...

kebetulan pula hari tuu adik akak ada , soo kami pakat2 nak bfast luar sahaja aritu , bila call pakcik yg jual roti nie , dia cakap dah sebulan buka .. hanya kami sahaja yg x jenguk2 lagi ... ahahha nampak sangat family kami nie memang pelanggan tetap roti tempayan nie ;)

wehuuuuuuuu terbaik punyee promo ! ngehx3

 kari daging cincang !

 sardin mantops ! pilihan ummi , nenda dan adik ipar

dhal kaki ayam .. ekekek pilihan hubby dan anak2 .. sesekali makan x per .. ibu kasi can !


hahahha taraaaaaaaaaa pilihan akak pastinya kari daging cincang ! ...
terbaik lahhh ...

ok .. ari nie nak sambung BW .. siap semua kerja2 rumah .. kerja2 azali pun sambil2 tu boleh buat kan ;)

27 comments:

  1. 1st time dgr..mcm capati pun ye..sesuaila nama roti tempayah...kuah pun byk choice..melimpah2 knyg smpi ke tghari le ni..silap2 x yah lunch dah..hehehe

    ReplyDelete
  2. sedapnye...nak tya abg google la kat mana roti tempayan nie...
    menarik n sedap jer tgk..hehe

    ReplyDelete
  3. wow...nmpk dlm gmbr tue pun mcm sedap, mst enak nih..hehe

    ReplyDelete
  4. 1st time dgr gak..kari daging cincang tue nmpk super best

    ReplyDelete
  5. aduhhhh kak.... kari daging cincang tu sedappppnyer.... iskkkkkk meleleh la air liur saya ha3

    ReplyDelete
  6. tetiba teringin...boleh? he he he...

    ReplyDelete
  7. perkh terliur nengok segala lauk2 cicahnyer kak, cam best je kari daging cincang tuh, pastu kari kaki tuh pun nampak mabeles

    ReplyDelete
  8. meh kita tukar makanan, ala2 bulan posa.. ieda kasi roti tempayan, akak lak kasi laksa, bulih??

    ReplyDelete
  9. pergh kat mane ni kak....mmg menu lain dari yg lain hah...especially kari daging cincang tuu...mmg nampak sedap.....roti tempayan dulu lieya penah le makan...die mcm lain sikit dari roti nan kan kak.....

    kalo lieya pilihan lieya semestinye kari daging cincang ngan dhal kaki ayam heheheeheh..sedap mengokes tu kak...tapi tu laa lieya suke part lutut jek...part kaki lieya tak reti makan sgt heheheeheh...

    akak masak ape ari niiii heheheeheh

    ReplyDelete
  10. Salam K.Iedamimi..
    cma tak pernah mkn roti tempayan.. wondering how it taste..

    tgk mcm sedap..nk pulak dgn kuah2 tu...
    nyum3.. :)

    ReplyDelete
  11. 1st time dgr kak. Nampak sedap lah.

    ReplyDelete
  12. Alahai kak. Sedapnya. Saya semalam pun ke kedai mamak dgn alasan nak makan roti tempayan juga, tapi akhirnya makan tosei sebab nak kongsi dgn naim..

    ReplyDelete
  13. assalam..
    singgah jenguk kejap,
    'roti tempayan satu,..kari daging jgk'..hahaha ..dulu selalu jgk mkn..

    ReplyDelete
  14. akak!!! saya suka kaki ayam tau!! sedapnyaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  15. roti tempayan nie mcm roti nan kan kak?

    ReplyDelete
  16. roti tempayan? nampak mcm sedap je tu... x pnh dengar la plak nama roti tempayan ni kak... hehehe

    ReplyDelete
  17. kalau kuah kari nya sedap bertambah sedap lagi la makan..

    ReplyDelete
  18. ADOYAI..... TERLIUR DAH KAK DBUATNYA.....

    ReplyDelete
  19. x tahu plak daging cincang tu leh buat kari, pasni leh try plak

    nampak sedap jer roti tempayan tu, dh lama sy x makan tau

    ReplyDelete
  20. Aduhai ieda.. kakak suka roti tempayan tapi tempat kakak resto tempayannya dah tutup.. balik Pakistan orgnya.

    ReplyDelete
  21. sedapnya..dekat mana ni?

    ReplyDelete
  22. sedap..tanpa minyak kan masa kat tempayan tu..
    tp dorang dh uli ngan minyak sapi laa kan..hehe..tu yg sedap, kan..

    ntah..memandai jer akak ni..

    ReplyDelete
  23. sedapnya!kita sama.sy pun suka kari daging cincang jugak..:)

    ReplyDelete
  24. Masok blog akk x sah kalo xde entri mkn kan..hahs..sedap smuanya...

    ReplyDelete
  25. Tadi baru cakap pasal diet..ni dah tergoda tengok roti tempayan & kari-karinya..nasib baik tak da kat sini..kalau tidak habis kalori exercise..he..he

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...