Saturday, June 15, 2013

MEE SIPUT GORENG


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haa ini juga salah satu sarapan kegemaran kami sekeluarga , punn kalau akak buat grg bodo2 macam nie mudah sangat habis .. kalau ubuh segala bagai sayur dan bahan , sayur tuu memang jadi hiasan semata ;)
jadi begini lebih baik .. siapa pernah buat mee grg siput nie .. sedappp .. kira lebih sedap dari mee kuning lah .. kalau x der mee siput nie leh ganti dgn mee lidi ...dekat sini ok lah harga dia , x semahal mana dan mudah nak dapat ;)




ada yang x kenal mee siput macam mana ??

haa inilah rupanyaa .. mudah sahaja .. cubalah rasa .. memang sedap , nie kalau gantikan laksa biasa makan ngan kuah lemak .. kira macam laksa lemak lah .. perghhhhhhhhhh lagi sedap ! ;) x caya ?? cubelerrrrrrrrr


10 comments:

  1. Kak ieda..Memang lama tak makan mee ni tau. Dulu kat kampaung ja ada. Memang sedap.

    ReplyDelete
  2. tak pernah makan mee ni

    ReplyDelete
  3. sedap ekk me siput ni.bila tgok mcam gerun je nak beli.hehe ok pasnie boleh try

    ReplyDelete
  4. mee siput ni mmg sedap..

    ReplyDelete
  5. Saya pun tak pernah beli n masak mee siput ni.. Lain kali nk cubalah

    ReplyDelete
  6. Owh.. Terpikir. Gane mee siput.. hehe... Owh.. Bru tahu... Ingat kn sma dgn mee sanggul.. Hehe

    ReplyDelete
  7. tak pernah jumpa pun mee ni kak. nampak mcm sedap je. kena cari ni. hihi..

    ReplyDelete
  8. Bila bulan puasa tiba, arwah nenek saya akan buat bubur mee guna mee siput ni..... masa dulu2 kat kg. mee siput ni ada hanya pada bulan ramadhan ajer......

    ReplyDelete
  9. Lom pernah lg goreng guna mee siput ni...huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...