Friday, June 21, 2013

MACARONI GORENG : X SHAKE LAH ANAK IBU !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah juga hari nie dpt sediakan bfast permintaan amanina & sabriena .. sampai amanina x shake pun pagi nie .. dia siap pesan , akak nak bawa bekal makan kul 10 nanti ibu ... haaa ok lahh .. pagi nie x yah shake , tghari aje .. ikutlah anak janji ada usaha nak sihat kan ... usaha utk turunkan berat badan amanina masih giat dijalankan .. walau masih samar2 sahaja kejayaannyee huhhu .. org tgh selera .. masalah amanina yg utama adalah dia kurang minum air masak ...+ dia masih budak , dimarah sekali paham .. di tegur sekali buat .. dia nak minum sendiri dia masih x tahu kebaikan minum air masak banyak2 .. nak2 bila minum Herbalife ini uhhuh ..

x per2 ibu kuat .. dan yakin anak dara ibu ini boleh !


nuggets & karipap frozen permintaan sabriena juga ;)



 bekalan utk mereka hari ini .. alhamdulillah anak2 suke ..
terutama amanina kan ;)

oh ya uolss semua ada dgr berita tak pagi2 nie .. jerebu di jb sangatlah teruk kan .. sampai ada beberapa sekolah telah diarahkan tutup kan ..

cuaca disini pun adakalanya panas sampai ke malam bahangnyee .. harap2 kita semua berhati2 dan kalau boleh kurangkan lah makan makanan di luar , kalau ada pilihan , belilah makanan yg sentiasa ditutup dan tidak terdedah .. risau dgn tahap kepanasan skrg nie ..
anak2 ke sekolah pun duk pesan suh bawa air banyak2 .. semoga kita semua dilindungi allah .. aminnnnnnnnn



20 comments:

  1. Sedapnya bekal. Apa lagi kalau ibu sendiri yg menggoreng memanglah ikut citarasa mereka.

    Betul ieda di sini jerebu makin teruk. Rasa sesak nafas sebab bau macam asap org bakar sampah tu...

    ReplyDelete
  2. menyelerakan bekal tuh.. ooppss.. lupa ai posa.. hahaha

    ReplyDelete
  3. ada lagi x makaroni tu kak
    bak mai lah sini skit x bfast lg ni haaaaaaaa hehehe

    tulah musim jerebu panas..tahlah cam mn lah budak2 kecil hadap puasa nti..ni abg danish harap2 dpt berpuasa dgn jayanya 6 tahun..ni keadaan musim panas ni takutlah dia haus hahaha

    ReplyDelete
  4. Nasib saya dah breakfast kak...hehehe...DAh lama c buat macaroni goreng.

    Good luck utk amanina. Smoga berjaya turunkan berat badan. Mesti boleh nyer.

    ReplyDelete
  5. sedapnya kak..rajin btl nie..

    ReplyDelete
  6. kak Ieda..take care sbb jerebu ni..
    Nmpklah sgt sedap macaroni tu time mcm ni...

    ReplyDelete
  7. salam K.Iedamimi..

    sedapnye macaroni goreng tuuu..nyum3.. :)
    huhu.. walaupun kat selangor ni dah okey..
    tekak cma pulak semakin sakit.. huhu.. bahang :(

    ReplyDelete
  8. rumput kat belakang rumah byk dah kering .....tak yah sebuk2 nk bubuh racun pun ...

    ReplyDelete
  9. alahai..
    makaroni akak ni..nmpk mmg sedap lah..hahaha..

    tu arr kak ada tgk berita pagi td..
    mmg jerebu makin teruk kt JB...kt png pun cuaca pns gak...

    semoa keadaan makin baik nnti..ameen..

    ReplyDelete
  10. sedapnya macaroni tu... nak sikit kak.. hehehehe

    ReplyDelete
  11. tgk makaroni mmg mnyelerakan kak oiii..huuhu

    ReplyDelete
  12. sedapnya bekal anak2 akak harini...rajinnya akak masak2 ye..melaka pun sesak jugak kak dengan jerebu ni. saya dgn anak2 dh mula tak sihat dah

    ReplyDelete
  13. sedap nampak macaroni tu..

    alah kak nnti bile die dah besar dah tau nak cantik mesti die diet sungguh2

    ReplyDelete
  14. akak masak sedap sgt sbb tu diorang suka. hehe..

    ReplyDelete
  15. tgok menu bfast cmni mmg menyelerakan.kelaut la diet masing2

    ReplyDelete
  16. tgk gmbr mknn kt blog kak eida ni mmg rasa nk mkn je.. hehe

    ReplyDelete
  17. sedapnya kak..uhu..cuaca skrg panas ja kan....huhuh..intan duk umh ja

    ReplyDelete
  18. Sedapnya kak...dah lama x mkn makaroni..nyum2...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...