Tuesday, June 11, 2013

Luahan Hati Farid Kamil – Dia Lain Sangat Dari Mertua Yang Lain


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

akak x der mak mertua .. x tahu bagaimana rasanya .. tetapi apa yg akak dpt rasakan dan belajar , mak mertua atau keluarga mertua adalah keluarga kita juga .. baik buruk kita harus telan dgn sebaiknya .. cuba memperbaiki diri kita dari menunding jari berlebih lagi keluarga mertua ibarat keluarga sendiri ...

pada pandangan akak , betul apa yg dikatakan oleh abang NARA mengenai luahan hati Farid Kamil ini , dia x sepatutnya berkongsi semua ini di laman sosial , ia pastinya akan mengundang pelbagai reaksi dan spekulasi dari pelbagai pihak .. yang pastinya buruk kpd Farid sendiri .. hurmm entahlah bagaimana org sekarang berfikir :(


Dan pastinya tweets Farid itu menimbulkan beberapa tanda tanya. Mungkin ada sesuatu yang mengganggu jiwa Farid sehingga beliau menulis tweets sedemikian? Bagaimana pun, pada pendapat kami, dalam keadaan Diana Danielle yang dikhabarkan sarat mengandung, mungkin Farid patut menyimpan dulu pendapat peribadinya tanpa dikongsikan pada orang ramai.

Ahad lepas Farid telah memuat naik gambar bayi ke instagram dengan kapsyen ‘my boy’ sehingga menimbulkan spekulasi yang bayi itu adalah anaknya yang dikatakan telah lahir, sedangkan bayi itu sebenarnya anak kepada adik Farid yang baru bersalin.

Nasihat kami, dalam keadaan begini, jauhi dari media sosial. Apa pendapat anda?


sumber : abang NARA

tiba2 rasa rinduuu sgt2 ngan arwah MIL dan FIL .. akak x pernah sempat tgk wajah FIL akak , wajah MIL juga hanya sekali sewaktu majlis nikah abang ipar akak , masa tuu akak masih belajar di KL ... namun syukur akak dan suami masih simpan gambar mereka berdua masih muda lagi .. sungguh kenangan ;)
semoga arwah berdua tenang disana .. aminnnnnnnnnnn .....

ps : TERIMA KASIH ATAS UCAPAN KELAHIRAN YG KE 9 THN DARI ANDA SEMUA BUAT ANAKANDA AKAK PUTRI NUTR FATIN SABRIENA , SEMOGA SEMUA DOA2 ITU DIMAKBULKAN ALLAH .. AMINNN ;)



20 comments:

  1. hmm macam cerita pulak FK ni ye kak

    ReplyDelete
  2. twitter mmg laman sosial org luah perasaan je kak... nk kutuk, umpat semua situ, lagi dasyat dr fb dan blog.. sebab tu artis2 kena hati2 la tweet ... sbb peminat ada je memerhati... :)

    ReplyDelete
  3. mmg tak patut pun....benda peribadi...simpan jer lah jadi peribadi....

    ReplyDelete
  4. Itulh name khidupn 2keluarge tk suke tkpe pejm mate tutup telinge jgn brkate kate
    Tingktkn prestasi kurgkn kontroversi haha!

    ReplyDelete
  5. mak mertua saya sama macam mak betul saya..cara layan anak2..cara berleter,cara masak,suka tidur,sama..memang sama..hahahah..sebab tu kadang2 tak rasa beza pun mertua dengan mak sendiri..

    ReplyDelete
  6. farid kamil nie..ada 2 saja cerita hot dia... huuhhuh... tapi saya pun tak tahu bagaimana ada mak mertua..sbb ada mak mertua tiri sahaja...lain rasanya...

    ReplyDelete
  7. media sosial memang bahaya..sekali post sesuatu mesti cepat je tersebar. bahaya nieee

    ReplyDelete
  8. Aik..dh prob ngan mertua plak ke...

    ReplyDelete
  9. Diana itukan anak tunggal, pastinya si ibu nak yg terbaik buat anaknya, mungkin terlupa kot bahawa si anak sudahpun bersuami..

    ReplyDelete
  10. dunia artis..uhuhuhu.....sabor je la

    ReplyDelete
  11. saba jelah.. apapun anggap MIL & FIL macam ibu bapa sendiri senang !

    ReplyDelete
  12. apalah diorg ni mslh keluarga peribadi jgnlah heboh2 kat laman sosial..diorg ni ada otak ke xde...tulunlahhh jgn nak share2 sgt kisah2 peribadi..mengundang 1001 mslh nti..sekian terima kasih jemput ke blog sempoi el hahahahaha

    ReplyDelete
  13. kak .. sama le kite huhuhh .. xde mertua dh ...

    zr smpt kenal FIL pun 1thn jew phtu dia meninggal .. huhhu

    ReplyDelete
  14. x suka mertua, diam-diam sudah kan kak...hehe...

    ReplyDelete
  15. Hurmmmmm...

    Alhamdulillah saya dapat mertua yang best dan baik.

    ReplyDelete
  16. Betul tu seelok2nya hal keluarga x perlu nak canang kat org luar... x baik..

    ReplyDelete
  17. Alahaiiii...skng ni citer dlm kelambu suka nk dihebah-hebahkan....hurmmm

    ReplyDelete
  18. Owh yer..deqla ada mak mertua tiri....alhamdulillah baik je... :-)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...