Monday, June 24, 2013

JEREBU DI PEKAN PAHANG : Kawasan rumahku


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Salam semua

keadaan jerebu semakin parah di bandar pekan , pahang ... dari kawasan rumah ku sekitar jam 8.00 pagi tadi .. memang kelihatan tiada orang yang keluar masuk kampung , mungkin kerana amaran utk berada didalam rumah telah di keluarkan .. ya allahh selamatkan lah kami dari dugaan dari mu ini ...

 dari depan rumah akk


 di belakang , kawasan bengkel suami

sekitar belakang dan kawasan bengkel suami ..

dugaan allah semakin banyak .. harap2 pembenihan awan dpt dibuat dengan segera .. ada yg cakap x dpt buat .. kenapa agaknyee ye ?? semua tu akak tahu dari sumber FB .. x tahulah .. harap semua ini dpt berlalu dengan segera sbb kesian kan anak2 yg mengalami batuk dan bersin bersilih ganti ..


21 comments:

  1. semua kene berjaga-jaga kan...kene byk minum air,,

    ReplyDelete
  2. risau kesihatan anak2 kecik...

    ReplyDelete
  3. jerebu da tebal2 kat mana2 da skg ni akak.. risau da la nk exam huhu...~

    ReplyDelete
  4. teruk juga ea jerebu di sana... moga sama2 kita doa, bgi cepat reda... :)

    ReplyDelete
  5. jgn lupa pakai mask ok

    ReplyDelete
  6. Makin teruk kan kak. Pembenihan awan tak boleh nak buat sebab tak der awan yg sesuai. Itu yg saya dgr dari berita semalam.

    ReplyDelete
  7. sama lah kak, kt kl nih pun mcm tu malah lg tebal dr tempat akak... mintak2 arini ujan lah...biar kurang skit jerebu tuh....

    ReplyDelete
  8. memang terasa teruk sgt jerebu tahun nih,harap cepat redalah...amin...

    ReplyDelete
  9. sume org risau dgn keadaan jerebu ni..ari ni skull cuti..ank2 dah start sakit tekat..take care msg2..

    ReplyDelete
  10. abak saya harini dah dapat perintah berkurung dari ayahnya...kat sini jerebu baru sampai pagi tadi..awal pagi tak de lagi..dalam jam 10 macam tu tengok dah kabur sikit2..

    ReplyDelete
  11. semua org risau dgn keadaan jerebu semakin teruk..masih tiada tanda2 jerebu akan reda..bykkn berdoa, jgn keluar rumah dan bykkn minum air putih :(

    ReplyDelete
  12. kak ... teruk nye jerebu nye huhuhuh
    jgn ler smp pose.. x larat ler..

    ** akak dok pekan kew? kg zr kt Kuala Pahang.. selalu raya ke 2 sure g sanun

    ReplyDelete
  13. Berita mengatakan pembenihan awan kurang sesuai sekarang kerana tidak ada awan yg sesuai buat masa ini. Ujian Allah ieda utk kita lebih mendekatkan diri padaNya..

    ReplyDelete
  14. dah sampai ke pantai timur dah.... moga berjaga-jaga kak

    ReplyDelete
  15. kat sungai buloh jugak makin teruk kak

    ReplyDelete
  16. Kat Penang pun dah mula berjerebu.. huhuu moga kita dapat hirup udara segar kembali kan kak.

    ReplyDelete
  17. Teruk jugak jerebu ni.. harap2 cepat reda..

    ReplyDelete
  18. pahang pun teruk jerebunya kan.adk ipar sy dok pekan gak

    ReplyDelete
  19. baru smlm dpt tahu penang pun terlibat dalam jerebu gak nk dkt puasa ni lagi byk dugaan..kurangkan kegiatan luar ea

    ReplyDelete
  20. awan tak dpt buat sebab jerebu dah masuk matahari tak dapat nak sejat air jadi awan...kena buat tempat yg belum tinggi jerebunya la kot...yg penting setiap kejadian yang berlaku ada hikmahnya kan...anak2 saya Isnin sekolah cuti, selasa buka dan rabu harini tutup..tapi saya tak kasi derang pergi sehingga keluar dari rumah nampak bersih...take care yer...

    ReplyDelete
  21. Terok jgk tu sampai x nmpk awan..tp skrg dah ok kan kak?

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...