Monday, June 3, 2013

JARAKKAN KEHAMILAN CARA TRADISIONAL


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

Ramai menggunakan kaedah perancangan keluarga secara moden tetapi ada juga yang masih bimbang untuk mencubanya . Apa kata anda menggunakan kaedah secara tradisional yang lebih mudah dipraktiskan.


Ambil lengkuas dan halia sebesar ibu jari, 10 biji lada hitam dan ¼ keping ragi. Kesemua bahan ini ditumbuk halus dan dicampurkan dengan segelas air mendidih, kemudian ditapis. Campurkan sedikit garam dan air limau nipis.. Minum sebulan sekali sebelum tidur. In Shaa ALLAH akan berhasil.

Cuba itu boleh tapi yang menentukan berjaya atau tidak adalah kuasa Allah Yg Maha Bekuasa...
Allahu Akbar. Akak dulu x pernah cuba benda2 nie semua .. tetapi terus guna cara moden sbb 1st bb operate .. soo memang kena hati2 .. ;)



16 comments:

Lydia Miza said...

Tabik dgn org lama yg mkn benda ni semua utk jarakkan anak

Papa Mifz said...

rasanya cara moden lebih mudah...hehe

myfirdz said...

Hehe.. Kalau tradisional ni lena jenis tebal tekak.. Tahan je.. Hehe... Sy guna kaedah lama gak...sejak zmn Nabi lagi..

Ummi Iman said...

Ada org kata mkn benda yg panas2 susah lekat. Tp kuasa Allah. Ramai yg guna kaedah moden skrg ni.

MulutPayau said...

saya mmng tak guna apa2 kaedah pun.. teringin sangat nak tambah..tapi tak de rezeki lagi...

mama lieyna said...

Org dedulu mmg pandai planning kan, ngam2 tahun berselang.. :-)

Aju Mohit said...

saya guna plastik tu kak, dedolu terbabas tapi kan bagus juga anak rapat sebab boleh jadi kawan2 bermain sesama diorg, tp penat usah cakaplh kan ;)

umi alya said...

urrmmm... tak laku daa produk kami, ahakkkk...

lieyalatif said...

aik blog akak berubah wajah sudaaaahhh hehheehee...suke kak! senang nak cari column mengomen heheheheeh

lieya plak plan sendiri2 jek kak..malas dah nak makan ubat...period berterabur n berat badan naik..seram i...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

kite tanak jarak,
kite naaaakkkkk!!!
heheheh..

eh, ada petua nk cpt dpt tak...
hahahah

QueeN TerataI said...

akak.... dah berubah wajah... barlah senang Queen nk masuk blog akak ni.. kalo sblm ni x blh nk masuk.. asal masuk je pc jd hang.. kena restart pc..

disebabkan kelahiran anak yg ke-2 czer so mmg kena jarakkan kehamilan at least 2 tahun... boleh cuba ni kak..

Norzila Zakaria said...

info best ..

Cik Puan Rara said...

sanggup ke nk minum air ni.mcm x sanggup je.

QasehnyaRania said...

Elok ikut cara tradisional ni kan

intanfirdaus247 said...

owh intan x leh jarak kak..koh koh..sebab intan x ada anak ag..ngeeeeee:P

Deqla Manjew said...

Haha...setuju dgn komen kak intan..sama la xde jarak2....mau bikin anak lg ada la..hahaha...

Labels

Suke (845) Makan - makan (410) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (282) family (271) anak-anakku (236) Dunia (218) artis (203) Wanita (195) Tentang Aku (177) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (64) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) Pelik (22) blog (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) pekerjaan (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) kehidupan (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...