Tuesday, June 11, 2013

ITS HER 9TH BIRTHDAY !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah .... akhirnyaaa sampai ke tarikh yang bermakna buat anakanda tercinta putri nur fatin sabriena binti mohmad sakimi yang ke 9 tahun ... semoga putri ibu ini menjadi anak yg solehah , sentiasa ceria , di murahkan rezeki , dipanjangkan umur , sentiasa menyayangi ibu , ayah dan keluarga dan cerdik pandai hendaknyaaaa aminnnnnnnnnnnnn

***********








اَللَّهُمَّ بَارِكْ فِيْهِ وَانْشُرْ مِنْهُ

(Allahumma barik fihi wanshur minhu)

Maksudnya: Ya Allah, berkatilah padanya dan sebarkanlah ilmunya.
“Apabila matinya seorang manusia, terputuslah pahala amalannya kecuali dari tiga perkara iaitu: sedekah jariah, ilmu yang diambil manfaat dengannya dan anak yang soleh yang mendoakan untuknya”

(Riwayat Imam Muslim dari Abu Hurairah r.a.).


Setiap ibu bapa wajib mendidik anak mereka menjadi anak yang soleh dan solehah. Anak-anak adalah amanah Allaw S.W.T kepada kita dan sudah pasti akan di tanya berkenaan apa dan bagaimana kita mendidik mereka. Jika tersilap didikan anak-anak mungkin boleh mengheret kita masuk ke Neraka. Justeru itu didiklah anak dengan sebaiknya, pentingkanlah agama daripada dunia semata.

 “Ketahuilah bahawa harta-benda kamu dan anak-anak kamu adalah ujian (bagi kamu) dan sesungguhnya Allah di sisi-Nya pahala yang besar” (Surah al-Anfal, ayat 27-28)

ps : sabriena awal2 dah cakap ngan kakaknyee mlm tadi .. sok bday angah yee , x der ape2 punn ibu bg .. aduhaii anak .. sayu je .. si kakak tukang ngadu ekeke .. pagi nie tadi akak lak terlupa nak wish bday dia ! .. hohoho ibu dah kelam kabut , terlajak bangun sediakan makan dan minum .. x per nak .. balik sekolah yeee ;)



32 comments:

  1. Selamat Hari Lahir Sabriena..

    ReplyDelete
  2. comelnya.. pndai bergaya... selamat hari lahir sabriena... moga jadi ank yg solehah dan cemerlang di dunia dan akhirat... :-)

    ReplyDelete
  3. Selamat hari lahir putri nur fatin sabriena. Semoga membesar sebagai anak yg solehah, bijak pandai dan sihat tubuh badan ☺☺

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir sabriena.. moga menjadi anak yg solehah..

    amboii bkn main lg dia posing yer.. comel...

    ReplyDelete
  5. hb sabriena
    jgn majuk ea..t tgu balik sekolah..:)

    ReplyDelete
  6. happy birthday to you sabriena :)

    ReplyDelete
  7. happy birthday, dear.... semoga jd anak yg solehah...

    * perangnyer rambut anak dara ni, kak...

    ReplyDelete
  8. hb ...semoga jadi anak yg solehah

    ReplyDelete
  9. amboiii posingggg!

    selamat harijadiii :)

    ReplyDelete
  10. hepi birthday fatin sabrina sayang..jadi anak yg baik dan kenang jasa ibu bapa ye sayang..pandai posing ye..comel

    ReplyDelete
  11. Slmt Hari Lahir Sabrina....sga pjg umo & mrh rezki sllu...

    Ptg nti ada la hadiah tu, kan ummie..

    ReplyDelete
  12. Ep besday sabriena...makin besar makin comel kamu..blk sek nt tuntut hadiah kt ibu ye :D

    ReplyDelete
  13. Happy birthday Sabriena sayang... jadi anak yg terbaik ye.

    ReplyDelete
  14. Happy birthday buat Sabriena ;D hee

    ReplyDelete
  15. happy birthday syg.moga jd anak yg solehah ye.,

    ReplyDelete
  16. hapi besday sweet little gurl..smg mmbesar mjdi anak ya solehah, berjaya d dunia dan akhirat :)

    ReplyDelete
  17. sudah besarrr...dan makin manis dan ayu...

    semoga jd insan yg solehah ye sayang...hormati ibu bapa dan diberkati oleh allah didunia dan akhirat...




    ReplyDelete
  18. anak2 ida semua ikut muka ayah kan..eh..yang ni rambut perang la..kan???

    selamat hari jadi Sabrina..:)

    ReplyDelete
  19. hepi besday... jap nye masa berlalu.. cam angin je rasa. . huhu

    ReplyDelete
  20. suke tgk pic kedua tu..bukan main lg posing nyer.. :

    slmt hari lahir fatin Sabrina... moga jadi anak yg taat dan baik pd ibubapa k...

    ReplyDelete
  21. happy birthday utk fatin..dpt hadiah apa dari ibu?

    ReplyDelete
  22. hepi besday sabriena :) may Allah always bless u..

    ReplyDelete
  23. beso dh anak dara akak, selamat hari lahir putri nur fatin sabriena, semoga jadi anak yg solehah, mendengar ckp n semoga berjaya dlm apa jua yg di ceburi

    ReplyDelete
  24. dah jd anak dara manis yer hehehe

    ReplyDelete
  25. Epy Besday Sabriena.. Moga menjadi anak yang solehah yer..

    ReplyDelete
  26. selamat ulang tahun kelahiran Sabriena, semoga membesar sebagai anak yg solehah.

    ReplyDelete
  27. Happy birthday sayang

    ReplyDelete
  28. Happy Birthday Fatin Sabriena !!!!

    Moga jadi anak yg solehah :)

    ReplyDelete
  29. selamat hari lahir buat Fatin...semoga membesar dengan sihat dan kuat...;)

    ReplyDelete
  30. happy birthday dear munchkin. moga sukses duniawi ukhrawi

    ReplyDelete
  31. Comelnya dia...happy belated birthday to her..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...