Thursday, June 6, 2013

GORENG MADU PON SODAP !


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dah tgh malam baru dpt online & update huhuh winduu nak update ;)
macam2 hal terjadi ... nak settle itu , settle ini .. bila dah mlm baru dpt buka blog dan BW , tu pun x habis layie ... haaa ok2 .. x mo citer kisah sebuk akak , nie haaa nak citer pasal makan burung punai grg madu .. hubby akak buatkan ... dia memang minat menembak , area belakang rumah nie dia rajin nembak burung punai nie ... hari tu dia dpt 2 ekor burung punai .. soo mlm tuu anak2 menjamu selera lah dgn burung punai madu nie ... kekekek


  kecik2 aje .. macam burung puyuh lah .. sedapp rasa dia ..
akak 1st time makan .. sbb mula2 rasa x lalu lak .. tapi bila makan ngan nasi panas2 mak aihhh sodappp leh tahan .. tapi akak makan bhgian yg garing2 lahh , daging dia agak liat sikit ...


budak yg paling suke makan ...
zahrien nie tolak batu ngan kayuu aje .. ;))

anak bertuah .. dia ngan ayah dia jee ngadap burung tuu .. 





22 comments:

  1. cumel nyer kepak dia... hi hi so far aida pernah makan burung puyuh ajer... sama kot rasa nyer...

    ReplyDelete
  2. PM tak pernah makan lagi nih...mungkin suatu hari nanti boleh dicuba...:)

    ReplyDelete
  3. sedapnya ayam madu..hehe
    berselera dia makan

    ReplyDelete
  4. Tak pernah rasa..macam puyuh ke rasa dia..

    ReplyDelete
  5. akak suka daging burung..

    ReplyDelete
  6. ngn puyuh mana bsr kak? tak penah try mkn lg...

    ReplyDelete
  7. Sedap tu kak, mesti rangup kan... tringat arwah ayah eina, suka jugak pefangkap burung dulu, guna getah apa ntah, mmg ada hasilnya :-)

    Rindu ayah pulak tiba2x.. :(

    ReplyDelete
  8. sedap. kaki burung yg halus tu digigit-gigit, garingnya...

    ReplyDelete
  9. Baru kakcik tahu burung punai boleh dimakan. :)

    ReplyDelete
  10. nmpk sedap..x pnh mkn..brg puyuh penah la..pandai hubby akak menembak!! =)

    ReplyDelete
  11. sy xpernah rasa... tp mesti sedap kan kan...

    ReplyDelete
  12. Lor ingatkan burung puyuh,.
    saya tak pernah dengar pulak burung punai boleh makan mcm burung puyuh.. ;)

    ReplyDelete
  13. X penah rase plak kak...tp kalo ade depan mate lieya ok je nak makan sbb lieya ni peminat burung puyug heheheheh...

    ReplyDelete
  14. burung puyuh ni sedap gak kan..
    sy penah mkn telur burung puyuh..hehe

    ReplyDelete
  15. lamanya x mkn daing burungg... huhu

    ReplyDelete
  16. burung punai x nah mkn lagi
    burung puyuh penah lah
    tgk cam sedap
    ada lagi x zahrien woii hehe

    ReplyDelete
  17. Amboi..selera tgk Zahrien makan.. :)

    ReplyDelete
  18. mesti sedap tu. berselera tgk zahrien makan. muka happy je. hehe..

    ReplyDelete
  19. Burung punai boleh makan ek???
    Baru AJ tau...

    ReplyDelete
  20. wahhhhhhhhhh yang ni la..intan der tgk gambar kat wasup tu..owh memang sedap...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...