Thursday, June 13, 2013

Gadis Menang 'Slimmer of the Year' Selepas Hilang 69kg

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

wow ! ... x terkata rasanya melihatkan gambar2 ini ... sungguh2 inspirational betul !


Gadis Menang 'Slimmer of the Year' Selepas Hilang 69kg.

Claire Esop telah dinobatkan sebagai 'Slimmer of the Year' untuk 2012 selepas dia berjaya kurang 69kg. Dia lakukannya hanya dengan diet yang sihat.







huwaaaaaaaaaaaaaaa betul2 mencabar jiwa ku ..
tapi alhamdulillah .. nak senyum lebar sikit .. berjaya lost 2 kg lepas 3 hari puasa rejab arituu youuuuuuuu
x sangka pula ... sblm puasa dlm minggu sblm tu timbang 73kg ...
lepas berbuka 70.9 kg ! .... ahahhahah , macam nie kena puasa lagi lah kannnn aci ! ..

ps : alaaaaaaa akak nie jenis badan cepat naik dan cepat turun .. x mustahil leh turun banyak tuu .. sbb memang minum shake x rasa lapar , letih dan mengantuk .. cuma ada masa2 letih sbb cuaca yg panas skrg .. sahur dan berbuka dengan shake , lepas isyak baru jamah apa yg dimasak , tapi dah 2 hari aritu puasa , makan luar sbb ada hal shaja .. haven tul ! .. kkekeke ;)



20 comments:

  1. gile la kan kak...mmg dasat transformasi die....dari gemuk gitu terus slim gile...byk betul die buang.....lieya yg turun 10kg ni pun naik semput diet huhuhuhu.....

    ReplyDelete
  2. Woww!!! Diet sihat je leh turun dkt 70kg..!! Dahsattt tuuu

    ReplyDelete
  3. masih maintain BMI, tinggi: 155cm, berat: 48kg..

    ReplyDelete
  4. Amazing betui..
    kita nak exercise seminggu sekali pun susah.. apatah lg nak diet secara sihat.. sbb nampak semua makanan semua bedal hahhaa

    ReplyDelete
  5. Tak perlu pun dia masuk Biggest Loser, kan? :)

    ReplyDelete
  6. fuh memang ketara perbezaannya...:)

    ReplyDelete
  7. orang kata jenis badan cepat naik dan cepat turun ni, jenis badan yoyo... he he he... tak pe kak, chaiyok chaiyok...yakin boleh...saya yakin akak boleh....

    ReplyDelete
  8. Ini betul-betul kuat semangat dan nekad. Hilang 69kg berat yg lebih berat dari kakak sekarang ni ieda...

    ReplyDelete
  9. woiii cam ni el pun jeles tahap babun hahahahaha
    diet yg sihat...cam mn tu nak tahu
    bulan pose ni mmg nak diet...wish me gud luck..takut2 hanget2 tait ayam je hahaha

    ReplyDelete
  10. kan.. bukti diet secara sihat blh kurus... hehe... sy tgh usaha nk naik brt bdn...

    ReplyDelete
  11. wowww...mengkagumkan tgk semangat dia..

    ReplyDelete
  12. uiishhh...mmg die sabo ni... kalo tak...senang je naik...

    ReplyDelete
  13. sy kena buang 30kg lagi...erkkkk

    ReplyDelete
  14. wow... so amazing...!
    sgt2 ketara perbezaannya... mcmanalah amalan dia sehari2 ye sampai jd slim camtu...

    ReplyDelete
  15. wow Amazing transformation.camne dia buat ya..sure dia tak makan nasikan.he..he.

    ReplyDelete
  16. Wow...memang bersemangat btul nih.

    ReplyDelete
  17. huii banyaknya turun. kena betul2 kuat semangat ni.. hehe..

    ReplyDelete
  18. Wahhh...mmbe deqla si ida tu pun bole kan jd mcm ni...in sha Allah..x sabar nk tgk dia kurus mcm ni..hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...